jom click!!

Friday, April 24, 2009

pada dia..

ade peribahasa kata..
"org yang tamak selalu rugi"
kite sokong kata2 tu..
tak guna tamak2... at de end nanti.. diri sendiri yang rugi...
kenapa manusia jadi tamak?.. demi duit?.. demi harta?..hmmm.. entahlah..
satu lagi peribahasa.." gunting dalam lipatan"...
hrmm.. kadang2.. tanpa kita sedar, org yg rapat dengan kita yang betrayed kita balik...
semua gara2 tamak.. mula2 memang la.. susah sama dipikul.. ringan sama dijinjing...
tapi bila dah $$$$ depan mata.. secara tak sengaja manuasia jadi tamak..
bile diri dah terkene.. boleh ke kita ubat balik hati kita yang dah luka punah ni?
kite percayakan dia... kite tolong dia... tapi sampai satu masa...
dia lupa semua tu... dia x ingat semua kata2 dia masa dia susah...
kenape dier nk jadi tamak?
kerana $$$ die lupa diri.. lupa kata2 dia dulu.. lupa siapa dia sekarang...
dier nak senang sorang2.. nak kaya sorang2...
pada dia... kite menyesal ... menyesal sbb sayangkan dia.. menyesal sbb percayakan dia...
pada dia.. sedar2 lah.. sampai bila dia nak sorokkan?.. sampai bila dia nak tipu kita?
pada dia.. sedar tak yang kalau tanpa kita... dia tak akan berdiri ditempat dia sekarang?
pada dia.. time kasih sbb dia sedarkan kite yang siape dia sebenarnya.....
kite x sangka dia mcm tu... kita anggap dia mcm family kita.. tapi dia? siapa kite pada dia?..
"selfish".. mungkin itu perkataan yg paling sesuai untuk dia..
hrmm..
hati kite sakit.. mcm dirobek2.. mcm disiat2...
kite rase mcm nak nangis je dier buat kite mcm tu... kite rase mcm sia2 kite tolong dia selama ni.. sampai hati dia pijak kite mcm tu...
lepas ni.. susah dah kite nak percayakan dia...
pada dia.. ingat.. kite bukannye budak kecik yg tak tau ape2..
kite bukannye budak skolah tadika yg boleh dikotak katikkan...
pada dia.. hidup ni mcm roda... skarang mungkin dia rasa dia kat atas..
tapi...mungkin x lame.. n mungkin x dapat capai pon ape yg dia impikan..
it just a dream darling!.. soo... by the time dia terjaga dr mimpi.. dia sepatutnya sedar..
yang dia dah tersalah langkah n pada mase tu semuanya dah terlambattt...
kite x mungkin akan beri dia peluang lagi...

Thursday, April 23, 2009

budak bucuk kt singahsana











22.04.09 tgk baby adam kat pusrawi





22.04.09, 8.80pm tgk baby adam haikal kat pusrawi.. tp gamba baby adamnye tader.. huhuhu baby adam dok dlm nursery, cmne nk amik gamba.. so yg ade gamba baby zara ngan baby rania jerk la.. huhuhu..congrats to uncle sani & cik B.. nanti ble zara & rania dah besar bleh paw adam haikal.. kekekeke =p

Tuesday, April 21, 2009

Psssttt... nk buat pengumuman sket.. :)

hehe.. a-10-tion plisss..

for those yg nak print ... kat kisah la, card ke, business card ke, bunting ke, buku ke, t-shirt ke, topi ke, diary ke, keychain ke... sila sila la kunjungi blog company saye.. harap mendapat sokongan dari semua ye... (www.karismekar.blogspot.com)

sokongan anda semua amatlah dihargai...
price?: untuk bloggers semua, price amatlah negotiable.. =) itu pasti!

Monday, April 20, 2009

Jalan Jalan di Taman




She's having so much fun at the Park... Zara baru baik demam sebenarnya so mama ckp bawak la zara jalan2 kat taman amik angin... pikir punya pikir at last en hubby cadangkan pegi alam damai park.. fara pon ckp tmn tu besar ... smpai je kat sane.. mmg luas pon.. syoknye... nanti zara dah besar bleh picnic pepagi ala2 omputeh bawak kain ngan basket makanan tu.. hehehe sambil zara terkedek2 baru pandai berlari.. bestnye.. can't wait for it.. n buat mase ni zara kene dok dlm stroller dier je n mengeliat2 dier nk dilepaskan sbb tgk ramai kids yg lari2.. saba ek sayang.. bape bulan je lagi.. pastu kite lari sesame... balik dr park zara dah baik dah demam n mommy pon boleh tdo dengan nyenyaknye... last nite sepanjang mlm mommy dukung zara.. sbb zara merengek x sedap bdn... now zara da baik.. alhamdulillah....

Friday, April 17, 2009

Thursday, April 16, 2009

ZARA & Baby Boat...







SYOKK je zara terkayuh kayuh kaki melayan baby boatnya... hehe seronok mommy tgk.. mommy & daddy dok bersidai tepi swimming pool.. malas nk membasahkan diri.. so yg jd life guardnye papaJ.. WE all LOVE you sayang! mwahh

Monday, April 13, 2009

Weekend d Melaka..










we had so mech fun last weekend.. went to melaka auto show... hahaha tgk drift!.. layan lah zara!

Friday, April 10, 2009

Its de time!!





yea... its time to change into new me.. why? hurmm all happen after mama balik dr fardhu ain and told us tanda2 ajal hampir.. YA Allah minta dipanjangkan lagi umurku.. aku ni jenis yg amat tinggi paras psycho nya.. so lepas je mama cite.. terus aku terase badan aku ade denyut2.. kakai la.. tangan la.. kening la.. nauzubillah.. sampai x boleh tido aku memikirkan.. so i've decide to change untuk ketenangan diri sendiri.. untuk menjadi muslimah.. en hubby pun bg sokongan yg kuat.. mama, abah n tok apatah lagu.. senyum meleret hingga ke telinga...
so girls!.. here i am... =) doakan keselamatanku dan moga aku dipanjangkan umur untuk menjadi ibu mithali kepada zara dan isteri setia dan hamba yg taat kpd ALlah s.w.t. aminn

Wednesday, April 8, 2009

Tagging game - the 6th photo

RULES


>Go to your photos folder in your computer.
>Go to the 6th folder of photos.
>Go to the 6th picture in that folder.
>Put the picture on your blog and a description of it.
>Invite six friends to join the challenge.
>Link them in your blog and let them know they have been challenged!

Number 6.. after 6.. tedaaaa.... Pic of me & my baby.. huhu.. taken about 2 weeks back.. Location: err.. kemane ye.. aya.. ke Toys r'us... nak mencari2 walker untuk zara.. tapi malangnye x de walker yg sesuai.. so straight to Manjaku.. hooyeeaaa.. found one.. sangat menyenangkan hati.. hehe..

It is hard to find 6 people to do this tag as most of them have been invited or have done it. Hehe. Anyway, randomly came out from my mind are these people:

- Awin
- Masz
- Nofa
- Arynn
- you who happen to read this blog. yes! you. consider yourself being tagged!
- hehe You again!

Tuesday, April 7, 2009

zara di wedding qimie

zam, qimie n lyssa

daddy n zara

tok bah, oma n zara

ayah ngah n zara

zara ngan tok bah










Friday, April 3, 2009

Drink & Drive... yummy!!


Date: 03 April 2009
Location: Oma's Kitchen
Note: Hurey!!.. finally i can drive my Lamborghini.. look at me mommy, i feel the floor..im only 4 month old & i'm so independance.. you shoud be proud of me mommy... i love you!
by: ZARA

TOYS & BOOKS..



from ZARA... with love..

Thursday, April 2, 2009

Acupunture?

yes... Acupunture.. Acupuncture involves the insertion of extremely thin needles through your skin, to various depths at strategic points on your body..

early morning about 7.45am.. ding dong.. ding dong...
rupa2nya mama dah sampai kat our house sbb mama ckp she called me so many times.. tapi aku x pickup.. so at last she decided to come over... n guess wot??? she told me ustaz dah ade kat rumah nk buat acupunture.. erkk.. bukan dah bincang ke dat day yg aku mmg tanak buat acupunture.. sbb takut terkene facial nerve.. en hubby pun x setuju.. tapi lepas didesak mama ngan abah.. aku pun buat je lah.. first needle kat pergelangan tangan and its quite hurt.. but second needle and seterusnya dah x rasa sakit.. ustaz ckp first needle tu punca saraf so bila dah block saraf sakit yg lain tu dah x sakit... oOOooo now i know... total needles semua : 9.. Ouch!

tempat yg dicucuk.. kat tangan.. leher n atas kepala.. huhu dah macam antena TV.. kakakaka seram gak mai cucuk2 atas kepala ni.. tapi mama x abis2 ckp ikhtiar.. InsyaAllah kalau baik, tak perlu la surgery.. amin.. moga2 hendaknya

1 hour.. duduk tegak.. no movement ok!.. erghh.. penat tau.. duduk je x bley buat pape..
lepas 1 hour needles pun dicabut.. hrmm not bad... it feel a brief, sharp sensation when the needle is inserted, but generally the procedure isn't painful. . ..mcm kene gigit semut je.. and Alhamdulillah.. x senget pun muka aku.. huhu itule yg takut.. kalau2 facial nerve injured n muka senget.. nauzubillah.. minta dijauhkan.. hurmm pic ade. tp dlm HP abah.. later on i'll update k..

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥