jom click!!

Monday, September 28, 2009

Selamat Bekerja kembali =)

this little girROCK my world


selamat kembali bekerja to all bloggers!.. hahaha mesti rasa cam malas tahap gaban kan nk memulakan kerja harini.. harini myra bekerja ditemani super star kecik nih.. hehehe aci tak p keje bawak baby?? =p

Bila Zara Berkata kata



Zara dah nk masuk 10 bulan, dah makin bijak. =) skarang da boleh sebut a few words macam:- babah (tokbah), mama, daddy, ateh (mama yaya) haha part ni paling best sbb mama yaya dier paling marah bila zara ebut ateh, kat rumah ni adik bongsu kami panggil yaya ateh and kadang2 kami pun panggil yaya ateh, so maybe zara biasa dengar org panggil ateh so dia pun aikot panggil ateh.. haha so cute, then bila bunyi hp terus buat tangan kat telinga mcm pegang hanphone " hello", bila lapar sebut " nak ni" sambil tunjuk apa yg dia nak tak pon sebut " nak... mammam".. past pandai sebut " cat".. satu hari tu bila balik dr raya kampung kan da lame x jumpe cat, sampai2 je kl nampak cat zara sebut " nyet" sampil poit kan finger ke cat! hahahha pastu bila org panggil cat balik br zara ingta nk panggil cat balik. hehehehe.. zara dah pandai bangun sendiri then berjalan 2 ,3 tapak.. pastu duduk balik.. so now kalau pegi mall mommy n daddy pegang tangan zara sebelah sebelah biarkan zara berjalan, and zara sgt suke!! keep it up baby! mwah

FOMEMA chekup



bawak bibik I'sah ke Pantai Medical Centre Bangsar untuk Fomema checkup.. sgt ramai oke! ingatkan cuti raya ni xde org rupenye ramai jugak kat hospital nih.. ye la sakit ni bukan boleh cutikan.. so dah siap amik darah n x-tray bawak bibik pegi makan kat Damansara.. bibik yg sgt Motherly!!

Sunday, September 27, 2009

3rd Syawal



3dr raya, berangkat pulang ke KL tapi singgah sekejap kat seremban pegi rumah BIL. =)
untuk lebih gambar raya bleh layan kat facebook myra keh, hehe ada 3 album raya 2009.. add myra di - eeyralove@yahoo.com

2nd day syawal


2nd raya masih lagi happening, kali ni ke kampung halaman mama yg terletak di pinggir sungai pahang.. huhu sgt mendamaikan =)

Wednesday, September 23, 2009

1 Syawal - 22. Sept.2009









Pulang ke rumah nenda 2 hari sebelum raya.. mcm biasa, kaum lelaki sibuk membakar lemang sehari sebelum raya, kaum perempuan plak sibuk mengemas rumah dan sebagainya.. huhu cian daddy kepanasan membakar lemang.. kekeke takpe sayang.. tu la pengalaman namanya, bukan semua org dpt lalui pengalaman membakar lemang raya nih.. =).. pada mlmnya pulak kami ramai2 main bunga api dan mercun kecik2 tuh.. huhu sgt best!!.. dlm pukul 1.am semuanya dah masuk tdo.. keesokan harinya, awal pagi mama dah bunyi siren" bangun2 mandi sunat aidilfitri". hehehe so mommy pun siap2 kan diri dulu b4 kejutkan zara, zara punyala lena tdo smpai mommy puas kejut tanak bangun =p.kekekeke best ek sayangtdo kat kampung.. lepas siapkan zara, acara makan beramai2 then acara bersalam salaman.. =) lepas semua selesai, berkonvoi semua ke surau rasmi keluarga kami, dulu arwah datuk yg dirikan surau bersamau arwah ayah dia so turun temurun, keluarga kami serta jemaah yg lain solat disana, rusau tu bersebelahan dgn kubur2 keturunan kami so seperti biasa lepas solat aidilfitri, pastinya ke kubur dan berdoa sama2.. setelah selesai mulalah aktiviti naik turun tangga rumah saudara mara berdekatan.. huhu dan seperti thn sudah.. habis aktiviti pastinya dah petang.. total semua. non stopt ada berbelas2 rumah yg kami ziarah.. bila balik rumah semuanya kepenatan!.. hehe begituah aktiviti 1 syawal di kampung nenda kami... sgt sgt meriah.. ptg nga hingga kemalam menjamu org dirumah nenda.. esoknya kami menuju ke kampung halaman mama plak.. yg terletak betul2 tebing sungai pahang.... o' ya!.. dan sesuatu yg amat ketara pada tahun ni adalah??? mommy pakai tudung.. hehehe x mcm thn2 yg lepas free hair, b4 raya sibuk nk ke saloon nk hayakan rambut mcm2 style.. thn ni sibuk memilih tudung plak.. =)

(to be continue...2nd syawal)

Friday, September 18, 2009

Persiapan Raya 2009





Sebahagian dr baju2 dan juga 'beg raya' yg dishopping utk hari raya..hehehe.. ada yg dah malas nk kuakan dr dlm beg sbb da packing.. hehe =)

mlm nk dah nk balik pahang, mama,abah semua dah gerak pg tadi.. myra, zara, hubby, ma yaya, ayahnda n ayah nga kene balik mlm sbb sume keje lg ari ni .. mommy da tak kene dok lepak ngan zara kat umah satu hari. hehehe

to kawan2 maya & follower semua, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.. pesan kat hubby korang drive baik2 k.. =)

mwah mwah LOADS of LOVE dr Myra & Baby Zara & Daddy juga.. hehe

Thursday, September 17, 2009

Hari last bershopping





last shoping untuk raya mommy, zara, oma n toknyang ke SACC Mall lagi di Shah Alam, huhu kat sini banyak exclusive butique untuk baju kurung n melayu n sgt cozy! so tak perlu nk bersesak ngan ramai2 org! jadi lebih mudah untuk memilih kan? hehe wahh tak lama lagi dah nk raya.. Just around de corner!! sgt excited!!

bila Zara bersolat terawih

berdiri secara solo untuk mengerjakan solat .. =)


org solat terawih zara pun nk ikut solat sekali.. n guess what? we all semua solat berjemaah, zara pun ikot sekali n langsung x kacau mommy n the rest yg tengah solat.. good girl baby!! tapi masa tahiyat akhir, zara dah mumbling trus hug mommy n pandang muka mommy, pelik agaknya mulut mommy gerak2 tp tak dnegar suara lalu sikecik ni berdiri n kiss lips mommy!!! hahahhaha rasa nk gelak tapi hana dulu, kang batal so lepas bg salam kiri kanan.. tros tersenyum pandang gelagat si anak dara sorang ni.. mommy sgt sayang you zara!!! mwah mwah..

Tuesday, September 15, 2009

Jalan Jalan ke SACC Mall






Lagi?? ke Mall lagi?? huhuhu =p

Monday, September 14, 2009

Prezzie lepas Raya ek..

To All my Darlings!!

Prezzie for all winners akan di POS selepas raya ye..
tak sempat nk design n print all the materials..
=) make sure semua dah submit address ya..

for those yg belum hantar.. ni address myra:-

mea.myra@gmail.com

Berbuka di rumah SIL





last saturday, me, daddy n zara berbuka dirumah SIL di shah alam. =) zara la yg paling happy bleh main2 ngan cousin dia.. hehe abis semua toys cousin dia zara selerakan.. hahaha cian achk kene kemas balik.. ape la zara wat sepah toys!.. kami dijamu dgn nasi beriani dan rojak.. huhu daddy la paling suka!! licin rojak daddy kerjakan.. =) thanks kak Liza!!

Aktiviti Hujung Minggu, seminggu sebelum raya.





Mommy, hubby n zara keluar shopping lagi!.. ni minggu last ni shopping sbb next sunday da raya =) tanya tokba ari ape nk balik kampung, tokba ckp ari khamis.. duhh!! cepatnya.. so rasanya tokba balik dulu la kot ngan oma, kitorang balik kemudian, hari sabtu pagi ke.. atau jumaat.. ari sabtu tu mesti da sibuk2 kat rumah tuknyang.. yg perempuan sibuk menyanyam ketuap n kemas2 rumah, yg lelakinya pulak sibuk membakar lemang.. hehe begitulah aktiviti sehari sebelum raya kat umah toknyang. thn ni second raya dengan hubby n first raya dengan zara. Last year beraya dimelaka rumah In law.. dan sambutannye a bit different dgn beraya kt kg toknyang kat pahang.. hehe sgt meriah oke!!.. tak sabar nk tgk en hubby membakar lemang.. kekeke setahu mommy daddy tak penah bakar lemang.. so this year first time la nk try sume tu .. =) soooo di sebabkan raya kian tiba, kami anak beranak ke MINES, jalan2 sambil membeli apa yg cantik dimata, semuanya da cukup sebenarnya , tapi tau la bila dah nampak cantik tu, laju je tangan ni.. =p.. sorry daddy!.. can't help it!!.. semalam satu hari operasi rumah.. hehe tdokan zara pastu mommy n daddy mengemas tahap max punya!.. haha rumah pun dah berwajah baru, best je mata memandang.. siap alih2 kan barang2 sume.. best!! thanks daddy!..

Friday, September 11, 2009

Mommy..baby dah ada gigi =)



zara dah ada 4 gigi atas n 2 gigi bawak.. n suke sgt bite mommy!! zara da bleh bite cookies.. crup.. crup bunyi cookies tu kena gigit.. =).. n yg paling best.. zara da pandai sebut "dedey" (daddy), mama (mommy) and "mamam" (mamam nk makan/minum)... kalau tgk daddy atau mommy baring, mesti zara dtg dekat n kiss kat pp sambil ckp " emmmwahh".. hehehe she loves to do that! kalau kat rumah oma/tokba, kene selalu perhatikan zara sbb zara sukeeee sgt sgt panjat tangga.. dat day tokbah aja zara nk turun camana sruk turunkan kaki dulu sbb biasanya dier main pusing je ikut ske hati.. hehe pampers da la besar dah sure sure jatuh kebelakang kalau xde sesiapa yg jagakan?.. syukur alhamdulillah anak mommy membesar dgn sempurna.. =) aminn

Bila zara jumpa swimming pool

e'eh siape ni eh...
awww.. sexy back! =p
wuhoo.. sexy la syg.. bulan puase nih.. cover cover tummy tuh.. =)


hehe mama tisya ada ckp pasal swimming pool dkt last entry... so mommy pun teringat, betul la dah lame x main ngan zara dlm pool...so ptg smalam balik awal dah x tau nk buat ape, tros tuka kan zara ngan baju mandi dia.. haha memula nk pakai kan yg 2 piece pastu zara plak sibuk tarik2 rimas agaknya banyak tali2. so tukakan ngan yg simple je.. hehe pastu **kedebush***.. wahh seronok anak mommy main air, ye la dah 2 bulan kot mommy x bg sesiape bawak zara masuk swimming pool sbb dia asik flu je.. so kalau berendam.. bertambah tabah la flu nye.. sonok sakan anak mommy main.. lepas mandi, mamam pastu tdo.. hehehe dengan nyenyaknye =)

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥