jom click!!

Monday, November 30, 2009

Update: zara's birthday preparation

Mlm ni tepat pukul 12 tgh mlm, genaplah zara setahun.. sekejap je rasa.. mcm baru semalam rasayna berkampung di AzZahra.. now anak mommy dah pandai berlari dan berkata2.. kadang2 terdetik dihati.. Berjaya jugak rupanya aku mempunyai seorang cahayamata sendiri.. kalau dulu sebelum kawin ada juga terpikir kalau lah ditakdirkan tak boleh pregnant, camana lah rasanya.. lepas kawin stress sbb 3 bulan kosong. orang kiri kanan dah mula bertanya.. Alhamdulillah lepas tiga bukan hidup bersama hubby tercinta berhasillah buah hati pengarang jantung di dalam perut mommy.. dan mlm ni berakhir sudah title "baby"... berubah menjadi golongan "toddler" tapi kat rumah pangilan zara tetap "baby" & sometime zara.. zara sebut nama dia " Ara".. nak sebut Z tu tak bunyi.. hehehe.. o ya zara dah pandai A, B, Ccccccc.. hehehe nanti InsyaAllah kalau dpt capture masa dia tgh practice sebut A, B, Ccccccc, myra updatekan dlm blog ye.. walaupun x berapa clear sebutan B, yang clearnya A & C.. hehe tapi sekurang2nya Zara dah ada peningkatan.. kalau practice ABC dengan Mommy. zara sebut A, pastu tunggu mommy sebut B, bila mommy sebut B, terus dia ckp Ccccccc.. hehehehe.. Good Girl sayang! Mlm ni on 12.00am on the dot, mommy & daddy nak kejutkan zara dr tdo and ask ker to blow the candle. esok myra update picture2 nya ya!.

Oya sebenarnya nak update on Zara's Birthday Party preparation... Mommy & Daddy setuju nak adakan 4 category pemenang di akhir party,
1- Fairytale Princess Of The Nite
2- Fairytale Prince Of The Nite
3- Fairytale Hot Momma Of The Nite
4- Fairytale Hot Papa Of The Nite

kesemua pemenang dipilih mengikut Costume yg dipakai dihari itu nanti..

So C ya!!

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Thursday, November 26, 2009

Raisins Baby

yeah, she loves raisin so much! Raisins are said to be good for baby's mental development and great for healthy gums and teeth for the mother. Those are not the only benefits though. They are very effective for prevention of tumor and cancer of colon. When you review the nutrition facts about raisins, it is easy to see why some people consider raisins to be nature's best food, especially for kids. Some said its too sweet.. well hell yah, its sweet tho.. but they are natural, simple sugars. These are better than the added sugars that most other sugary snacks that children eat and it is this sugar that gives raisins their sweet taste that most kids love.
Raisins are clearly a healthy food and a good source of many vitamins and minerals that your kids need as part of a healthy diet. And since they taste so good and are easy to eat, they make a great snack
Since it is possible that eating raising may lead to cavities though, it is important to take care of your child's teeth when she eats raisins. So in addition to your regular routine of dental care each morning and at bedtime, you might brush and floss your child's teeth after he eats raisins, especially if you often find small pieces of raisins leftover in-between your child's teeth.

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Wednesday, November 25, 2009

Happy 2nd Anniversary hubby darling..



Dear hubby,
Our wedding anniversary brings to mind
The happiness and joy you’ve brought to me,
Sweet memories, the laughter and the tears,
Devoted love you give abundantly.
The place I want to be is close to you,
There’s ecstasy and peace in your embrace.
I know that I can cope with what life brings,
As long as I wake up to see your face.
You’re all I ever wanted, and much more.
I look at you and I still get a thrill.
Our marriage is the best thing in my life;
I love you deeply, madly, and I always will.
When I met you I found out what true love was,
Still today it amazes me what it really does,
I've always been in love with you even when we were apart,
From the moment I saw you I knew you'd always have my heart,
I knew with all that I am one day I'd be your wife,
And when that day came I had a meaning to my life,
We’ve been through so much and it hasn't even been a year,
Our love keeps growing stronger and stronger I think that's pretty clear,
Thank you my husband for loving me and sticking by my side,
When I think of you, my husband, I am filled with so much pride.
As time goes by, our love grows stronger still.
You're the most amazing man ever knew.
I prize our anniversaries because
Each year I fall in love again with you.

Happy 2nd Anniversary daddy darling!

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Happy 2nd Anniversary to my Dear Joan & her hubby Zahar

We would like to wish Joan and her husband ..." Happy 2nd Anniversary too".. We share dis special date. ;) Hopefully we can meet up one day darling!.. mwah* mwah*

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Tuesday, November 24, 2009

Party check List

Dress Code:
Kids: Fairy Tale Costumes
(Girls- Fairies, Fairy Tales Princess)
(Boys- Fairy Tales Prince Charming, Peter Pan, Captain Hook)
Adults: White for both or Evening Dress for ladies.

Date: 5th Dec 09
Time: 8.00pm-11.00pm
Venue: Fairy Castle, Outdoor Garden, No 1, Jalan Suadamai 2/1
Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras Sel.


Party check List-

-Birthday cake checked
-2 extra cake for Adults checked
-Canopy checked
-Catering checked
-Baloon Arch checked
-Baloon Deco checked
-Goodie bags checked
-Fairy Deco checked
-Fairy Crowns checked
-Fairy Tutu's checked
-Clown checked
-Professional Photographer checked
-Video Man checked
-Party Crew checked
- Mommy, zara, Mama yaya, Mak Adik, Aunty Areen, Ciksu & Cikde Evening Dress checked
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Fairy Party-
*8.00-9.00 - Arrival of Guest
*9.00- 9.15 - Cake cutting
*9.15-10.00 - Games
*10.00-11.00 - Dancing Fairies & Karaoke

..... anyone.. any idea nak ditambah untuk meriahkan lagi suasana party ni? any activity?.. let me know k..

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Monday, November 23, 2009

Update: Preparation for Zara's Birthday Party..



here's some update untuk zara's birthday party... baju putih itew dress mommy yang dah siap.. huhuhu ada white crown, ada white mask, white wings and white dress..
disebelah tu pic fairy crown.. yg ada pic story books tu, untuk fairies2 yg datang.. dlm goodie bags ye.. and last pics tu, tutu's & mask for adults... hehehe.. cant wait for that day..


Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Wednesday, November 18, 2009

When Business partner@my bestfriend become my enemy!

hmm.. don't know where or how to start.. biasanya kita berbloging ceritakan tentang cerita2 menarik, tapi kali ni myra nk kongsi dengan semua kawan2 bloggers supaya jgn cepat percayakan org. tak kira lah orang tu kawan baik ke, kawan sejak kecil ke, kawan satu Uni ke, yang penting sebaik mana pun kawan tu, kita harus berjaga2 untuk perkara yang buruk coz when it comes to money, ustazah pun boleh berubah perangai ini kan pulak kawan baik kita yg tak lah sealim manapun..

cite kali ni pasal kawan se Uni myra, we all dah lost contact about ages, then terjumpa balik setahun setengah yang lepas. masa tu, I'm about to set up a new company .. dan kerana pertaruhkan kepercayaan yang tak berbelah bahagi, myra pelawa kawan se Uni myra ni jadi partner without keluarkan 'single cents' pun.. so we all pun mula la operasi sebagai partner di Printing Company.. dalam perjalanan business ni, we all secara tak langsung dah jadi best friend!! selama jadi bestfriend ni, banyak yang myra tau pasal family dia.. n apa yg myra bleh kata, dia ni dtg dr family yg bermasalah.. mak dia, kakak dia, ex-gf hubby dia.. haih. 1000 dalam 1 masalah lah.. x pernah lekang dari masalah.. ade je ari2 cite ttg family problem dia.. n yes, i did help her alot.. dari gambaran yang dia cerita tu, dia mmg x pernah ngam ngan kakak n mak dia so dat selalu lah cerita2 negative yg keluar dr mulut dia.. hmm ntah la, if im in her place, buruk mana pun mak kita, kakak kita, takan nak btau org luar kan.. ni smpai setiap hari ade je cite negative smpai buatkan pandangan kita pada family dia become worst n worst.. well, as always malas nk campur, tu urusan family dia..

and..... smpaila last month, company ada problem, so gaji was delay a few day.. on 30th myra ke Bali, tiga hari, smpai je ke Malaysia on 2nd nov, i got sms from her.."i want to resign".. ow wot the hell she's talking about??? so of coz la gaji dia pon hold kan! dah berenti 24 hours, company mana yg nak baya gaji??? so myra reply " ok fine, u may go but please give me all the pending invoice. how should close the supplier acc without all pending invoice?" and she replied "tak buat kerje ke? cari la sendiri!" owh again... Wot the fuck shes talking about??? All this while, i've been asking her mane pegi all the invoice n receipt yg dia baya to supplier? and she keep on jawab" owh nanti i mintak"... secara logik nya tak kan la baya supplier, they all x bagi receipt kan?? 2 week b4 pegi Bali myra asik mintak all the receipt sbb dah hujung bulan nk closed acc, so baru perasan all the receipt tak de.. n when i asked, shes keep on bagi alasan yang sama.. " nanti i mintak"...sampai la sekarang.. receipt masih x de.. haih pening le kepala nk menjawab ngan auditor nanti... tu satu hal...

satu lagi hal, si perempuan ni terus lari, dengan labtop company nya dah buat cam harta dia, bila myra pegi rumah dia which dekat2 sini jugak, rumahnya dah kosong!!, call dia, dah tuka hp number!!.. boley tak mcm tu?? sakitnya hati Tuhan yang tahu.. betapa buruk n jahatnya dia, langsung x kenang budi..bila susah, kene halau ngan family, nangis2 minta simpati, bila kita dah tolong macam2 ini balasan dia?? bukan nak mengungkit, tapi siapa tak sakit hati bila dah kena khianat mcm ni???

dan hari ni, myra ke company client yg still ada pending payment dgn our comp. and know what??? COE of the company sendiri bg tau myra yang dia ada kesana last week n inform him yang company myra dah tutup. dan dia minta all pending payment dibuat ke company baru dia. HOW COULD SHE!!! tersentak myra denga cerita CEO company tu.. dia pun mcm pelik kenapa myra kata company myra still beroperasi... CEO tu pun tunjukkan purchase order dr company dia.. n again! mcm kene lightning shock!! instead of RM7000 dlm record company, jumlah sebenar job tu RM9,850... quotation n invoice yang direcordkan dalam company file myra, semuanya palsu!!! mmg la dasar penipu perempuan ni, entah2 dah lama buat kerja ni cuma myra x dapat nk tangkap!! n yes we will proceed with police report. all this while myra kesiankan anak dia yg lebih kurang sebaya dengan zara, tapi bila dia dah bertindak diluar batasan.. im sorry dear.. i have too..

semalam ada cerita smpai ketelinga myra dari 2 orang yg berbeza, katanya perempuan ni cerita kat dia, company ade problem, tak baya gaji dia bulan 10. sebab tu dia keluar dr company..hmm ok mungkin tu version dia nk buruk2kan myra, tapi common, logik tak kalau myra kata....

1-dia resign on 2nd nov, belum sempat company baya gaji dia dah resign 24jam? so dia harap company nk baya last gaji dengan berkelakuan mcm tu? x bertangungjawab? main lari mcm tu je without proper notice just sms' i nk resign? dia ingat ni company bapak dia????

2- kalau dia di tempat yang betul, and kalau reason dia betul, dia nk resign sbb company x baya last gaji dia, kenapa dalam minggu tu jugak tergeza2 pindah rumah? kenapa sampai tuka hp number? kenapa takut ke? kenapa takut kalau dia yang betul???

for her.. cerilah version ape pun yang dia nk cerita kat orang.. yang pasti cerita2 dia x de bukti pon.. n cerita myra semuanya ada black n white, in fact, CEO of client company tu kami akan jadikan saksi dalam kes ini.. myra ada bukti bertulis yang bercanggah dlm file acc company, kami ada keterangan saksi... so sendiri adili..

And for you A... , bagi kami A... dah arwah.. dah meninggal, dah kebumi pun.. orang busuk mcm you x patut dikenang.. pls la, perbaiki perangai you sebelum your daughter mengikut jejak you..

so to all kawan2 bloggers, amik iktibar dr kisah myra ni, bukan semua org kita boleh percaya..... money can buy people..stupid people especially..

Friday, November 6, 2009

Thursday, November 5, 2009

celebrating daddy's beday d jimbaran beach BALI

video

celebrate birthday daddy... candle lite seafood dinner di tepi pantai.. sgt cool!!!!
credit to abg hasyim.. maceh maceh.. hehehe

BALI- Day 2






Day 2-
-breakfast di rooftop restaurant
-lepak2 pagi di kuta beach.. tgk daddy surfing.. huyoo.. daddy bleh surf dgn jayanya mcm poster quicksilver.. hehehe
-ke puncak gunung.. err lupe name..
-lunch di natrabu
-ke matahari, denpasar & legian for shopping.
-dinner di candle lite dinner tepi pantai di legian beach.
-tdo

Wednesday, November 4, 2009

Day 1- HoliBali













Day 1.
tiba di denpasar airport.. past tu proceed check in hotel di Swiss Belhotel bayview .. suite 3 rooms / panthouse.. lovely suite!! rooftop restaurant, rooftop swimming pool for suite, great view!!
-ke Centro-shopping!
-ke Uluwatu tample/ monkey tample, tample d tepi laut. Cool! watching kicak dance.. scary!
-dinner di rooftop restaurant hotel- calebrate hubby's birthday..
-tdo

(pls proceed to my FB to see full day 1 picture)

Swiss Belhotel pant house 3 bedrooms BALI





Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥