jom click!!

Tuesday, December 29, 2009

Wedding Dik Jue






Last nite we olls ke wedding our cousin Dikjue anak ayahngah di Dewan Felda.
Majlis start agak lambat so habis pun lambat. Zara pun dah mula buat perangai.. huhuhu.. x tenang mommg nk makan asik melayan zara je.. Kat wedding tu Dato' Siti & Dato K pun datang. She is my cousin punya cousin.. hehe Siti ngan dikjue cousin belah mak dia n dikjue n me cousin belah ayah dia.. n our table seblah je ngan tetamu VVIP termasuk la siti.. hehe kecik je orgnya ;) such a lovy couple tgk Siti n Dato K... ramai jugak artis2 lain yg datang.. antaranya adik beradik siti, saerah n saida, liena hangat n ramai lagi lah.. acara semua habis dlm pukul 11 lebih. zara dah mengantuk2 dah. hehehe..

Congrats to dikjue n joe!

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

weekend at Sunway Lagoon












Last weekend we all spend quality time dekat sunway lagoon.
tujuan nye kesana daddy2 sibuk nk surfing + celebrate birthday sofea.
smpai kat sana daddy2 x puas hati sbb surfbord dah abis kene booked they all providekan 10 je.. so terpaksa la main bodyboard je. kekekke cian daddy2 sekalian.. pastu tros bincang2 x bleh jd ni main kat sini pun dpt 45 min tak pon 30 min je. pastu waves dtg selang beberapa minit.. hahaha tros je plan nk pegi bali semua.. InsyaAllah by MAY 2010 kami ke Bali lagi.. dan kali ni we all choose nk stay kat KUTA, bebetol depan beach biar daddy2 semua surfing smpai lebam. mommys n babies bleh shopping sakan. hehehe..

jom layan picas!

Party Princess Dress to Sofea... frm Zara

...............by Mommy Zara

Wednesday, December 23, 2009

Jusco members day


last nite kami ke jusco cheras selatan .. sempena members day jusco!. en hubby la.. nk jugak g. katanya nk tgk2 camane rupe members day. hahahha we olss x penah pegi mana2 membersday shopping camni sbb mestila ramainye umat manusia. hehehe tapi disebabkan jusco ni dkt je ngan rumah so g la intai2.. alhamdulillah, senang je we olls dpt parking yg dekat je ngan pintu masuk ;).. jalan2 beli barang sket2.. mommy belikan zara swim wear yg baru. tutup tgn sbb yg previous ni sexy back, bila p water park abis badan zara tuka jd kelabu. hehehe dis weekend nk g sunway lagoon, zara nk jumpe sofea kat sane..n best part is counter banyak! so x perlu tunggu lama2. hehe best!.. daddy plak bershopping kat nike outlet.. zara plak shopping kat crocs yg baru buke .. n mommy? kekeke mommy x shopping ape2 pun sbb x de yg berkenan dihati.. o ya ade la satu mommy bli black scraf. ;) bleh ikat cam bienda. sempoi!..
pastu daddy plak teringin nk makan tempayaki sbb dah lama x kesitu.. so kami pon masuk n ade pulak sofa seat yg kosong.. heheh nampaknya Allah permudahkan segalanya hari ni.. alhamdulillah.. jom layan pica zara nk mengoder mamam.







Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

wedding syura& fadhil- entry yg tertunggak


wedding ni we olls attend last month. kekeke terlupe nk upload, belek2 pica br perasan pica2 ni x upload lg kat blog ;)..
time ni we ollss ke majlis persandingan syura & fadhil di dewan.. err lupe nama yg kat bangunan felda ampang tu..
to pengantin .. semoga kekal hingga hujung nyawa.. amin..





Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Monday, December 21, 2009

Vacation lagi...



hye ollss..

kali ni update ttg percutian kami lagi.. hehe smpai dah ade yg berbunyi. haih korang ni asik g bercuti je..
;) sementara Allah nk bagi rezeki ni, baik habiskan dgn percutian kan
kebetulan hubby pun kaki jalan so ape lagi, pantang je dengar en hubby tanya : nak pegi tak?... hehehe mestila nak.. ;) tinkiew en hubby... rezeki zara ni namanya..
kalini percutian kami ke ipoh, perak. kami menghabiskan masa di Lost World of Tambun water park. zara sgt enjoy kat water park tu, biasanya zara layan syok sorang2 kat swimming pool my parents tapi hari tu dia extra excited bila tgk ramai org main air cam dia. hehehe.. lepas tu tgk tiger show, org ramai tgk diam kusyuk tgk org tgh nk feed tiger pastu tetibe zara berbunyi " cat.. meoww".. hahaha semua org pusing then pandang zara n gelak. kakaka ape la anak mommy ni.. tiger la baby, bykan cat!.. hehehe pastu smbung main air lagi.. tak lama pas tu, mommy terpaksa sorok kan zara dibawah 'hut' sbb zara dah naik kelabu!. kakakaka.. golap la anak mommy!!..

jom layan pica!

















Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Thursday, December 17, 2009

Zara's Collection

Zara's first & Latest shoe.. and its both in PINK.. huhu

Her shoes collection.

Zara sgt suka shoes... masa tdo je zara x pakai shoe.. kalau dlm rumah, kita sorok cemana pon dia ttp akan cr shoe n ask mommy pakaikan her shoe.. smbil pointkan kat shoe n said " chu.. chu... nak!" then hulurkan kaki dia.. hehehe

oma kata ni nak jd anak mat saleh mane ni nk pakai shoe dlm rumah? .. hahaha maybe zara dah terbiasa mommy pakaikan socks/stockin all de time walaupun da besar.. sejak zara dah pandai berjalan ni br mommy dah stop pakaikan zara stokin, sbb takut licin.. tp maybe zara yg rasa x selesa kaki dia bogel camtu. hehe so penyudahnya mommy belikan zara shoe dlm rumah, so bila masuk rumah zara pakai shoe lain, nk berjalan kat luar lain.. oma pesan, kat rumah org jgn bg zara bawak shoe masuk.. nanti marah org!.. haih anak mommy ni.. mcm2 perangai.. nanti kalau zara dah besar, kita pakai stockin balik k, time tu zara dah tau stablekan diri, dah x jatuh dah pakai stockin masa jalan..

well, kat atas tu antara collection shoes zara, selebihnya ade kat rumah oma x sempat nk amik. later mommy update lg keh.. n kalau uolls perasan ade diantara shoes zara yg dah tinggal sebelah, tu sama ada zara campak ntah mana2 ataupun ada satu yg pinkie + black tu zara sempat pakai sekali je. sbb tercicir kat mid. daddy pusing2 dah x jumpe dah. hehehe rasa nk nangis je mommy masatu beli mahal2.. sempat pakai sekali je. ;p..




Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Salam Maal Hijrah to my muslim readers.

Satu Muharram detik permulaan
perkiraan tahun islam hijrah
perpindahan nabi dan umat islam
dari kota mekah ke kota madinah

atas keyakinan dan iman yang teguh
kaum muhajirin dan ansar bersatu
rela berkorban
harta dan nyawa
demi menegakkan islam tercinta

hijrah itu pengorbanan
hijrah itu perjuangan
hijrah itu persaudaraan
hijrah membentuk perpaduan

oleh itu
mari semua kita sambut ma'al hijrah
tingkatkan semangat
tegakkan syiar islam
untuk sepanjang zaman


;) . setiap kali maal hijrah terkenang kembali pengalaman masa sekolah rendah.. hehe mommy masuk kumpulan nasyid sekolah taw, masuk pertandingan,, merata2 lawan negeri2... hehehe sgt seronok masa tu sbb asyik menang je...

well,
selepas asar td masuk lah tahun baru bagi bulan2 islam...
selepas asar td juga segala amalan kita yg tercatat dlm buku thn lepas, diserahkan oleh malaikat2 ke Allah s.w.t....

'Ya Allah semoga Kau terima segala amalanku'.. amin...


"Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
"


semoga kehidupan kita yang akan datang akan lebih bermakna dan sempurna... amin..

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Wednesday, December 16, 2009

streamyx announcement ;)



hehe org kata smbil menyelam minum air ;p..
announcement to all bloggers yg nk register streamyx broadband, for personal or corporate, home or office ..
buzz me asap for registration ;) so x yah susah2 nk reg kat counter kan.. easy as that..

dnt be hesitate to email me : mea.myra@gmail.com

kekekeke announcement lead by mr hubby. xoxoxo ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Lost world of Tambun Water theme park- our next vacation

Planning of goin to Lost world of Tambun Water theme park dis coming weekend. hurmm 1st time ni bawak zara main2 air kat public, b4 ni tak berapa nk berani nawak zara main air kat public pool.. ye lah mcm2 org main air kat situ kan, but now zara dah 1yr.. rasanya dah ok kot kalau bawak dia. ;)

ada sesiapa nk join main air skali? hehe jom la..
Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Tuesday, December 15, 2009

MMR injection

tadi bawak zara pegi pusat rawatan jamilah untuk MMr injection.. hehe alhamdulillah mcm biasa zara x nangis pon. kuat ek anak mommy nih. ;)

update on zara's dev:

weight: 9.5kg
height: 72cm.. keke which mommy salah ukur baby la dulu maknenye.. kalau 92cm dah bawah pinggang mommy, takan zara tinggi mcm budak tadika 4 thn kot. kekeke

semoga zara x demam ek sayang!. mommy loves you! mwahhh
Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

breakfast untuk hubby & baby

breakfast untuk hubby

breakfast untuk baby

and both super duper yummy!! hehe puji sendiri taw..
zara loves it sooo much... licin satu mangkuk (mommy letakkan separuh mangkuk baby)
xoxo

recipe untuk hubby punya x yah la ek sbb semua pun tau buat kan.
so myra just share recipe untuk baby punya pasta je k.
so for mommies yg baby tanak makan sgt tu bley la try recipe ni..

ingredients:
-pasta (ada mcm2 jenis pasta, pilih ikut suka k, kalau nk beli baby pasta pun ada yg alphabert, yg cartoon2 pun ada, tapi myra pilih yg biasa sbb bley kongsi skali yg untuk babies tu pasta dia kecik2 ;p )
-prego tin ( ada mcm2 flavour *mushroom, beef, cheese & banyak lagi la
* tambahkan sikit je nk bagi ade perisa)
- fresh milk
-cheddar cheese (hiris2kan)
-parmesan cheese
-cut chicken/beef/sausage with cheese (kalau nk letak sausage, amik sikit je sbb banyak2 x bagus ;p)

ok mula2 panaskan air dlm 2 cawan, pastu masukan fresh milk 2 cawan, pastu masakkan pasta satu cawan, masukan cheddar cheese & satu/ dua sutu prego cheese/ mushroom flavour. boiled semua tu dlm 7 minit.
seblom angkat test dulu pasta tu dah betul2 lebik ke tidak. kalau dah lembik angkat dan taburkan parmesan cheese on d top.. pastu bg baby makan. insyaAllah diorang suka.. mcm zara.. zara susah sgt kalau nk bg makan nasi, tapi when it goes to potatoes n cheezy pasta.. laju je makan.. so good luck!!



Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥