jom click!!

Thursday, January 28, 2010

Weight Lost lagi... ;p


yey! yesterday jumpa slimming coach.. Walaa'...... total weight lost in 27 days adalah 4.5kg. ;p
at least ade perubahan ;) ini pon ade jugak curi2 makan dlm waktu yg x sepatutnya makan.. hehhe.. n still x dpt minum air smpai 3 liter lagi satu hari.. banyak sgt!!.. hehe ;p neway thanks to mommys yg always bg moral support!! hehehe keep up the good work mommy mea!!..
laf laf laf u mommies!!!!


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, January 27, 2010

updates: 27 days in mission


hahaha ni mommy posing balik lunch kat umah mama.. kekekeke ;p
well.. ade la sikit kan perubahan, dr x de langsung.. tummy kene kasi kecik lagi.. kene flat gitu.. hahaha ;p bak kata areen, kali ni p Bali sume kene selim melim ;p tanak lagi bawak spare tyre p bercuti sekali.. hahahahha oye.. nak tambah sket, beberapa bulan lepas daddy ada belikan mommy's fav brand jeans.. tapi daddy saje je belikan yg size yg agak kecil bg mommy time tu.. hahaha dgn tujuan nk suh mommy kecikkan size body la tu.. x de la kecik mane jeans tu size 28... tapi mmg x muat smpai sudah.. so bergantung je la jeans tu dlm almari dgn tag pun x cabut.. huhu last ni try la. mane la tau kot2 bleh masuk...

walaaaa' muat!!!! hahahhahaha tapi agak ketat jugak la lagi.. hubby kata seee!! br 26 hari.. tunggu nxt month dah selesa pakai. x rugi beli.. kekeke ;p meaning dah ada hasil la kan ;p yey!!!


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

TGIF ♥



melepak2 bersama BFF di TGIF Gardens.. sgt la sesaknya mid n d gardens semua tmpt pun penuh so end up lunch kat TGIF... sofea n zara masing2 mulut bising. terjerit2 they all dlm tu.. huhuhu.. sofea cepat sket jalan bleh main kejar2 ngan zara plak! biar mommie bergossip, daddy2 plak jaga baby.. huhu


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, January 26, 2010

Appeton Vitamin C + Appeton Lysine for kids




Perasan tak badan zara dah makin susut... haih.. pening mommy asik nk berlari je makan tak nk susu pun x nak, Enfagrow honey A+ ada 3 tin besar x bukak2 lagi, daddy ingatkan cepat sgt abis susu so stanby banyak2.. sekai zara plak dah tanak susu.. rela tunggu mommy balik nk direct BF... adeh zara nape cam ni.. makan pon langsung x mau..

last week mommy belikan zara Appeton Vitamin C + Appeton Lysine untuk tambah selera makan. alhamdulillah after a week zara dah tunjuk perubahan.. dah ada minat nk makan...
love you sweetie!.. mwahh


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thanks to GOD, alhamdulillah..

Thanks to GOD, alhamdulillah..
last week semua hadiah dah selamat smpai ke destinasinya..
tp as i mention, hadiah yg di pos x cukup 25 hadiah sbb ada yg x bg bg alamat..
myra dah update banyak kali minta alamat oke..
pada yg dah dpt tu especially no 1,2,3 & mystery gift. rasanya semuanya dah terima hadiah masing2kan.. so pasti hopefully x de lagi suara2 sumpang yg menaip n3 sok sek sok sek..
n for me, semua ni pengajaran.. bukan semua org boleh di buat kawan dlm dunia maya ni...
and after this my hubby kata NO MORE CONTEST.. x kira nk nk organize atau pon nk join mana2 contest!.. enuff said! x mau denga lagi pasal contest2 dunia maya ni!!

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, January 25, 2010

Mencari waris Yang Di Pertuan Pagaruyung

To olls ......

Mencari waris Yang Di Pertuan Pagaruyung (Sultan Ahmad Syah dan anaknya yg dikenali Akob Gajah)..

well, tiba2 myra terpanggil nk menolong mama mencari waris keturunan Raja Pagaruyung.. Dulu arwah nenek slalu bercerita ttg asal usul darah keturunan ni..
kami keturunan sultan ahmad waris Raja Pagaruyung dan anaknya dikenali Akob Gajah..
arwah nenek ada simpan kain bugis bukti peninggalan kebesaran diraja Pagaruyung..
.. baru2 ni ade waris yg terjumpa mama dan bercerita dan sekarang diorang tgh sibuk mancari2 waris2 yang lain n nk adakan perjumpaan waris2.. hehe sgt teruja oke!

to sesiapa yg pernah dengar ur parents bercerita ttg keturunan tu, maybe ttg raja pagaruyung ke.. buzz me oke.. ;)



Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Happy Birthday Mama!


hehe actually n3 ni dah lambat...
Beday mama on 18 Jan..
we olss calebrate kat steamboat Thai je dis yr..
then bawak mama pegi shopping.. ;)
to Mama aka Oma to lil Zara...

:: Happy birthday mama..
we oll sayang mama...
you are everything mama
LOVE You!! ::


p/s: sorry cam x bawak masa pegi calebrate beday mama.. n semua pon sibuk makan x de masa nk keluarkan hp masing2.. hahaha.. mlm tu diet me, mama n Yana rosak!!.. semua makan x hengat ;p

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, January 22, 2010

update on: 22 days Diet program



mission ke hari 22..
huhuhu jari lak yg kurus sket dulu... sbb cincin semua dah longgar.. kakakak body bile plak nk turun nih.. adeh.. ;p tapikan baju ni beli masa b4 married.. pastu lepas dpt zara baju ni dah simpan leklok dlm almari sbb dah ketat.. now dah bleh masuk balik walaupon cm sarung nangka ;p... tappi adela perubahan.. walaupon sikit .. hehe usaha lagi!!

p/s: jeles ngan yana in 1 month 10 days, dia dah turun 5kg..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, January 21, 2010

plss update me!

semalam bloggers ada btau yg hadiah x smpai lagi.
tak kan la kot. dah 2 minggu dah!!..
so mlm malam gak bertekak ngan hubby mane peginya hadiah2 tu..
selasa br ni, myra ade poskan satu lagi hadiah sbb b4 ni add dia x de..
n semalam she told me dah smpai dah hadiahnya (azura mama tu Umar Mikael)
hubby called Rama n rama kata ok cam tu dia pegi rumah budak DHL tu ..

so hari ni pagi rama jumpe my hubby ckp sorry sgt2.
kawan dia tu kata hanya parcel ke terenganu je dia guna DHL,
yang lain dia poskan guna POS malaysia biasa tp guna stem mahal (myra pon tak tau kaedah tu cemana)
dia kata dia poskan hari jumaat, so khamis atau jumaat ni smpai.
n Rama kata kalau barang tu x smpai2 dia sendiri akan ganti balik cost barang2 tu..

Myra dah tanya Jue (sbb add dia je yg d terenganu).. tp kak jue x reply lagi..
to yg lain2, kalau smpai esok still x dpt2 lagi plss inform me ye.. tolong sesangat. bkn sebab u olls nk sgt hadiah tu tp sbb si Rama tu kene gantikan balik costnya dan myra kene crkan hadiah baru. Hak anak2 uolss semua ttp hak mereka. tak kira la cepat atau lambat.

thanks.



update on 22.ja.10

just now myra dpt pvt msg frm mommy khyra said hadiah dah smpai. so hopefully hadiah untuk the rest juga dah smpai ya!...

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, January 18, 2010

sleep 'nyiaw' sleep...


sleep.. nyaiw sleep...
hehehe ini la aktiviti zara sehari2.. kemana saja mesti berkepit ngan nyiaw aka her bestfriend ;p..
sekolah dah mula so kat rumah dah x de ciksu n makcu dayang.. yg ada cuma bibik bibik..
so zara kene la main sorang2 ;( cian baby...
now kemana saje mesti nk berkepit ngan nyiaw2.. kalau ade je sesiapa amik nyiaw2 mesti zara jerit sekuat hati. ;p..
bila nk tdokan nyiaw zara akan hug nyiaw n tepuk2 smbil ckp "shhh..shhh".. hehehe persis mommy gitew!..

bak kata oma, kalau dah girl tu.. itu la mainan nye.. hehehe love u baby! mwahh

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, January 15, 2010

Hotel2 di purajaya

yesterday menghabiskan waktu petang men-survey hotel2 di area putrajaya..
my bro is getting married in October..InsyaAllah
so now dah nak kene booking ballroom..
me, my mom n zara je yg pegi tgk2 ballroom mana yg berkenan..
so hotel pertama yg we olls pergi ke Shang Ri La hotel, nice! tapi ballroom dia bleh muatkan max 350px only which sgt la sedikit.. ape2 pun sales person tu kata they will infom shang ri la KL untuk sendkan quotation. ;) sounds good, then next destination, IOI Marriot Hotel.. pun cantik, ok yg ni agak besar. bleh muat to 1000px.. tgh borak2 dgn sales person tu, tiba2 dtg sorang lady.. rupanya dia manager salah satu dept kat hotel tu.. she say hi to zara.. zara plak terus salam n kiss tgn lady tu.. hahaha then she said, "baby u r so cute, wait here i got something for you".. then she lari2 ke office n after about 2 mins dia dtg dengan 2 lil teddy bear.. hahahahhaa.. guess what? zara dapat both teddy tu.. ;p
zara plak buat butter trade. dat lady bg her teddy , zara amik then she bg lady tu her "meow meow".. then lady tu ckp "such a good girl, butter trade huh" hehehe.. ape la zara ni..

then after borak2 we all pon balik. o yeh, they all bg quotation untuk indoor wed & garden wed.. nice!..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

♥ Mea Zara Fairy Tales ♥


;) tuka suda nama blog ku..

Officially change from Gugu Gaga Mea Zara to Mea Zara Fairy Tales ..

well, apa definition bg fairy tales? Everyone knows that a fairy tale is a story intended for children, often involving some fanciful creature or extraordinary adventure.Contemporary fairy tales often have a moral or ethical undercurrent to the story, a "lesson" to be learned. ;) And... in this case, this all about my daily journal and its for everyone to read ;) and maybe ade 'some' lesson dalam sesetengah entries..& might include a moralistic stance or warning against dangers! hehe..

Moreover, a fairy tale often has dragons, elves, gnomes, trolls, giants, witches, or other imaginary animals or people. but in my fairy tales journal, there is fairy Queen mommy, Charming King daddy, Princess baby zara, my Royal parents, my crazy Royal siblings, my fairy friends and some of my daily jot and dot...

Happy reading!!

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Thursday, January 14, 2010

Lagi lagi Vacation


Cuti2 malaysia lagi...

Kali ni next destination ke PD,
check Glory beach dah fully booked..
Mommy Ryan idea try tgk kat The Legend International Water Homes..
hehe looks nice, Above the sea.. da bincang ngan hubby, hubby kata ok on, now tgh tunggu keputusan ahli2 majlis2 (areen, zoro, yana & ayahngah)

en2 hubby nih kepingin nak main jetski. dah lama sgt tak main,
they said nk surfing lagi kat sunway mcm tak trill.. main pon kejap2.
baik g layan main jetski ;p

PD, here we come!Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Tuesday, January 12, 2010

January 2010 Calender


january 2010... calender
pada sesiapa yg nk rujuk calender bleh tgk kat sni eh ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Custom Made Diamond Ring

hmm.. design mana ye? last sunday went to habib, tomey, pohkong & Reffa Gold. cari ring untuk majlis merisik ayahnyah & mamayana. sambil tu tanyakan skali untuk custom made ring untuk engagement mereka nanti. well mommy pon nk custome made ring ;), mama bg we olls south africa diomond .. ade la 5-6 biji setiap sorang.. so we decide nk buat ring. custome made ring ni price dia depends on bentuk apa yg kita nk buat. so they all told us cr dulu design, later dah ada design dtg balik n they will let us know the price. cool!!.. so now tgh mendesign2 nk buat ring yg cemana ;) dah jadi ring nanti mommy uploadkan oke!. ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Zara's at 13 Months

zara's update.

-8 batang gigi. 4 atas, 4 bawah
-vocabs: mama (still x pandai sebut mommy lagi) daddy, babah, em.ma(oma), dayang, ngangah(ayahngah), cat, fish, ball, beg, book, kaki, kakak, cakit (sakit), cantik, bubble,duck,car, A, B,C,1,2,3, bye,cikchu(ciksu)
-love when it comes to : "baby, wash your hand" (terus pegi kat sink hulur tangan dia nk basuh tgn) & " its brush yout teeth time!".. terus point finger kat toothbrush sro mommy amikan & "baby, go get your shoes" terus je lari cr kasut dia n duduk minta dipakaikan.
-bila tgk mommy bakai baju siap2 nk keluar, zara akan dtg dekat n point finger kat baju mommy n say " mama... cantik...".. hehe clever girl.
-bila zara jatuh, or kene ape2 yg menyakitkan dia, terus ckp " cakit.. ni.. cakit..( smbil point finger kat tempat sakit tu)
-sgt takut bila.... "surat kabar lama, paper lama...tafifufe fafifufer
(yg ckp cine tu x tau sebut cemane)... terus lintang pukang zara lari n hug anyone yg ade kat situ.. kekekeke.... tapi zara suke sgt ajuk balik konon2 dia plak nk takutkan org.. zara ikot yg ckp cine tu.. hahaha later i recordkan oke!.
hehehe
-baby dah pandai point finger to body parts.. hand,kaki,gigi... hehe yg lain x pass lagi..
-suka makan sendiri.. kene curi2 je suap dia
-bila mommy balik keje zara akan trus lari hug mommy n ckp " mama mama, mama" smbil senyum kenyit2 mata. kekekeke.
-bila mommy ckp ok zara lets go home. zara akan terus hulur tangan pada sesiapa yg ada kat situ, hulur tangan untuk salam, kiss n wave bye bye. hehehe itula rutin harian zara setiap kali mommy jemput zara petang ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Monday, January 11, 2010

Outing lagi



hehe aktiviti kami sejak 2 menjak ni, berjalan je.. ade je tempat2 yg nk pergi ;) maybe sbb zara dah pandai berlari2 so senang nk bawa berjalan.. weekend ni we olls (mommy, daddy,ayahngah n mama yana) ke pusat sains yg dekat hartamas tu.. terokai era2 sains then ke the cineplex, lunch d Tony Romas by ayah Ngah untuk adiah beday mommy la tu kununnye! hehe.. then kami jalan2 kat the curve plak.. tujuannye mencari cincin belah rotan untuk hari merisik mama yana. yey!! ayahnyah nk kawin dah.. ;p.. lepas pusing2 curve jalan2 plak kat wangsa maju punya mall baru tu, ape ntah nama dia. lupa ;p.. akhir skali lepak minum kat kunang kunang ;) zara dah tdo kepenatan seharian berjalan..
jom layan pica ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Sunday, January 10, 2010

Date with Mr TGV


Last nite we olls layan movie kat TGV tgk 3D Avatar. Graphic yg sgt cool!!.. n the best part is, Zara pon join tgk skali.. masa beday zara tokey kedai cermin mata tu adiahkan zara 3D spec.. ni la masanye nk guna.. hehehehe.. masa smpai zara tdo lagi tapi bila dah masuk tros bagun.. ;) neway we olls enjoyed the movie.. berbaloi baloi.. hehe ;p

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Friday, January 8, 2010

Lite Dinner with BFF





Last nite our hubby semua bz working.. huhu
so mommies plak boring kat rumah so we decide to go for a lite dinner at Old Town Bangsar South. ;) lite dinner je taw.. bukan main lama membelek menu.. hahahah ;p bravo hot laddies!!! laf em all ♥
Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

day 11 - in mission

mommy at day 11...
mission sedikit berjaya.. sikit largh.. ;p
hehehe jelous ngan yana!!! mane aci yana dah turun 5kg in 1 month..
uhuk uhuk nk jugak!!! x pe areen, kita br 1 week. tunggu result 1 month tgk bleh kalahkan yana tak ;p... kita kena usaha lagi gigih nih!
Our next vaccay ke Bali bulan 5 ni, harusssssss mencapai berat ideal iyer! takmau pica2 semua mcm teddy bear yg kiut miut itew ;p

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Thursday, January 7, 2010

Baby zara vs Baby Boo


ni dua2 anak mommy ;) sorang sibucuk mommy Baby Zara n sorang lagi anak angkat mommy, kembarnya Zara, namanya Baby Boo... samer tak muka dua cinonet ni?

p/s: kemana2 mommy pegi semua org akan tegur n kata muka baby you ni mcm baby boo la cite monter inc tu.. ;p.. hehehehe bukan mommy yg kata ye.. org lain yg kata ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Wednesday, January 6, 2010

Happy Birthday Mommy!









5th January.... yey!! its my birthday..
seperti biasa masuk je thn baru, bertambah juga la satu angka lagi ke kiraan umur mommy.. huhu dah tua dah mommy rupanya ;p..
well.. last nite daddy buat pre calebration dinner for two of us sebenarnya, then masa nk pergi mcm x best x bawa zara, so siap2kan zara.. then my niece dr melaka call n nyanyi sama2 bertiga tiga lagu happy birthday to you! aww so sweet n they ask me to balik kg and celebrate birthday kat kg melaka plak ;p.. ok sayang nanti ciksu balik bawak cake oke!. so alang2 nk ke damansara call fara lah (my sis) she stay at Condo kat area bangsar.. i forgot de name!.. then we all keluarkan berempat ke Tony Roma's. having aour dinner there.. tiba2 bf fara hafisz dtg with his cute smile n lepak with us skali.. suddenly TR crew bawa cake sambil sing a 'happy birthday song'.. hahahahahahha sgt klaka oke!. mommy yg x tau ape2 tetibe blurr.. kekeke thanks to hafisz for this supprise!! oleh kerana mommy on diet, mommy rasa sket je la cake tu.. walaupon its my fav. choc indulgence! yummy!.. dis weekend celebrate with whole family plak ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥