jom click!!

Wednesday, February 24, 2010

Outing with BFF








Last nite we went toTheobroma Chocolate Lounge Bangsar Village..
saje melepak sbb dah lama x gossiping.. haha.. zara sibuk nk memilih chocolate .. last2 zara dapat compliment choc dlm small bowl. haha br senyap & berlari sana sini bawak choc dia..
mommy plak order tiramitsu cake, meatballs & choc frappe.. daddy plak cheese choc, chic mayo n princess drinks & pot of green tea for 2 of us. ;p oya. mlm ni off diet ya! hahaha.. dah makan hafway br areen n yana sampai with adorable lil sofea. yey geng zara dah smpai. berlari2 both lil princess dlm lounge ni..well both my BFF pon order x ingat! semua pon off diet last nite. hahaha.. we oll lepak till 11 ++... then zara dah mengamuk nk tdo.. jom layan pics!.


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, February 23, 2010

Listed as 50 Blog Malaysia Paling menarik pilihan InTrend



hehe congrats to mommy!! blog mommy tersenarai dlm 50 blog paling menarik di Malaysia Pilihan Intrend. mommy pun x tau..... smpai la silent reader (Belle) btau mommy.. then mommy saje la suka2 beli Intrend lagi pon dah lama x membeli Intrend *mama yaya je rajin beli mag ni*.. masa beli tu nampak kt cover mag ada tulis psl bloggers.. haha selak2 je ternampak la banner blog mommy terselit kat tepi tu dlm kategori "Cahayamata" ;) ada 8 blog tersenarai dlm kategori cahayamata.

thanks to Intrend Mag crew sbb pilih blog Mea Zara Fairy Tales sebagai salah satu blog pilihan ;)

p/s: pics taken frm blog mama Noina .. sbb mommy g office x bawa lappy, n hp out of batt. so x bleh snap pic. to Noina. thanks dear.

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, February 22, 2010

Birthday party Shivani











we all attend birthday party Shivani daughter of Mr. Praba (hubby's boss)
we bought her Baby Gap Romper. ;)
happy birthday lil Shivani..
n thanks for inviting us Praba & Wife.

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Mr barney & pinky PSP

both zara's best friend ;).. ni la aktiviti zara hari2.. bergolek dgn barney2 smbil gk barney I LOVE YOU songs kat psp.. hahah naik boring mommy n daddy dengar lagu tu.. tp sbb kan zara suka sgt lagu tu.. layankan aje la.. hehehe
Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, February 18, 2010

Zara's Sony PSP 3006



walaa'hh.. zara's new PSP.. mommy nk cari pink console.. for PSP 3006 set, x de.. original set comes in black, silver, red, green, blue n pearl white.. .. so mommy decide untuk pilih pearl white then beli pink accessories ... psp soft pink pouch.. hehe love it. nampak mcm girly!
now mommy tgh transferkan semua dvd barney and learning dvd zara into PSP MP4 format ;) weekend ni nk cr memory stick 16G plak sbb 8G ni mcm x muat je nk install macam2..

now zara can watch movie n learn the alphabet, words and spelling everywhere & anywhere ;)

yey!!


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, February 17, 2010

Sony Playstation Portable (PSP)

Planning of buying Sony Playstation Portable (PSP) for Zara. . so that mommy can rip Mr Barney songs & other zara's fav movie dvd/vcd into MP4 format and save it into the memory stick and play it on the psp... so zara that, can bring it n play it everywhere & anywhere... but...... is it worth it? kalau zara buat baling2 mcm hp mommy camana? kalau zara kemam, abis air liur dia kat dlm tu camana?.. huhu ttp ada pros and cons nya.. so mommies wot do u think?

p/s: tujuan sebenarnya nk belikan zara portable PSP ni supaya zara boleh duduk diam kalau dibawa keluar.. kalau tak panjang je akalnya nk buat mcm2..


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Cuti cuti Malaysia











cuti cuti malaysia... cuti raya cina thn ni we olls pusing2 N9, Melaka & Johor.. huhu.. sakan cuti.. zara la yg paling seronok sbb setiap pagi bgn pagi nampak mommy n daddy n berhari2 berkepit ngan mommy n daddy.. ;)
masa kat melaka, daddy buat reunion dgn kawan2 lama, so we olls semua had lunch kat Bayview hotel.. zara pon jumpe kawan2 dia. huhu tp semuanya boys!! sorang pun x de girl!. hahaha..

ok now kene work.. work.. work.. no more holidays untill 15 May 2010...
hehehe we olls ke BALI lagi....



Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, February 12, 2010

Baby Zara day out



Semalam, zara ikot mommy pegi keje.. haha bersepah office mommy zara kejekan.. ;p..
tgh hari plak bawak ciksu pegi buat passport pic kat jusco, so jalan2 ngan zara shopping sikit ape yg suka.. mommy pakaikan zara cap harini, smpai balik zara x tanggalkan cap tu.. hehehe good girl baby!..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Clever Zara



bila baby kita dah tdo time ni rasa nk kejutkan dia n ajak main kan!.. hehehe

Last nite, zara susah sgt nk d tdokan... biasanya bila lepas maghrib je zara dah tunjuk tanda2 mengantuk.. so mommy baca story book atau nyayi2 atai katil zara tdo.. tapi mlm td buat la cemana pun zara ttp x nak tdo.. asik nk main jeee.. last last mommy switch off semua lampu, tinggal lampu tdo je yg agak malap cahayanya.. tv pun mommy tutup.. pastu mommy buat2 tdo.. tp zara ttp.. main plak atas katil dgn mr barney sambil nyayi2 lagu " barney i love you" ......adoi zara....

Lepas tu mommy buat2 bunyi nangis.. zara terus hug mommy, then tepuk2 blakang mommy, lepas tu bunyi zara buat " shhh.. shhh...shhh" .. hahahhaa zara plak yg nk tdokan mommy, dia buat sebijik mommy buat kalau zara tersedar dr tdo. hug n buat bunyi " shh. shh sleep.. baby sleep".. cuma zara x pandai ckp slepp baby sleep.. so ntah bunyi ape denga dia mumbling.. kekeke.. lepas tu zara kiss kiss muka mommy.. n again!!.. sama mcm mommy buat kat zara bila tgh tepuk2 zara suruh zara tdo balik..
OH MY... zara mommy ni... dah mcm org besar!.. means zara sedar ye time mommy buat kat zara mcm tu.. tot zara dah lena tdo.. hahaha


p/s: now everytime mommy n daddy nk "go work" mesti zara ckp 'HUG' then depakan tgn luas2.. then lari hug mommy/daddy. then mesti salam kiss tgn mommy/daddy then terus je ckp BYE.. smbil wave byebye.. bila dah jauh sket zara ckp lagi bye then bg flying kiss...
mommy slalu ckp 'i love you' bila berjalan nk tinggalkan zara smbil bye2.. zara mesti jwb "ye yu".. hehehe.

mommy loves u sweetie.. mommy sayang zara sgt sgt!!.. mwahhhhh..


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, February 10, 2010

Baby Zara at age: 14 month



zara suka nyanyi lagu barney " i love you".. tapi zara sebut " i ye you".. ;p...
then zara suka nyanyi lagu " If you're happy & you know it" bila dengar je terus badan goyang2 n clap her hand , then step feet and say hoorey!!.. hahahha
and 1 more zara's fav song " twinkle twinkle little star".. kalau dah start menyanyi penat mommy nk melayan..

zara skarang dah banyak akal. ade je bende yg dia nk buat. apa yg mommy say no tu lah yg akan dia buat slow2.. tgk2 kat mommy, bila nampak mcm mommy dah x pandang dia, terus je dia buat n bila mommy say hey! zara!... terus zara lari.. huhuhu ;p


ABC & 123 dah boleh dgn jayanya. kalau dulu zara slalu sebut A..A..C.. now dah betul dah.. sebut ABC.. o ya.. zara juga dah pandai pointkan jari dia smbil sebut, nose, mouth, eye, hand... hair kadang2 berjaya kadang2 tak..

zara dah pandai buka dah pandai buka diaper sendiri, kalau mommy ckp zara jom mandi, terus je berlari n tunggu depan pintu bathroom n dah siap2 tarik baju nk buka.. bila nk mandi mesti nk bawak duck mandi sekali, selagi x cukup 3 ekor duck, selagi tu mengamuk sroh mommy carikan.. (duck yg banyak2 dulu masa zara kecik semua dah hilang)


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

my little muslimah + zara dah chubby balik.. yey!

my sweet little muslimah at .. hehehe
sgt suka pakai tudung mommy..
mommy ada belikan satu untuk zara tapi zara tanak pakai plak.. asik nk pakai yg mommy punya je.. ;p see tudung lg besar dr zara..

zara skarang, setiap pagi mesti nk pegi dkt fridge and cari calciyum yogurt! mommy mmg bg zara breakfas setiap pagi start with calciyum yogurt. flavour tuka2 (grape, straberry, vanila & manggo).. lepas makan yogurt baru makan mee sup, bubur, atau pasta.. sejak zama makan appeton lysine hari2 selera zara dah bertambah n dah bagus mcm dulu, so mommy dah x risau lagi, badan zara pun dah nampak naik. alhamdulillah.. sebelah petang, zara mesti akan minum satu calciyum yogurt, solivite ataupun nutrigen.. kalau dulu mommy slalu bg zara milo less sugar tapi disebabkan baju zara asik comot je mommy tukakan ke healthy cute drinks ni..


see.. zara wearing same shirt n pants ;) and zara dah chubby balik...


supplement plak mommy bg zara appeton Vita C, Appeton Lysine, Madu asli bancuh dlm air, kismis, Nanang Ginko & Ginseng (yg ni mommy bagi kalau nampak zara mcm ada tanda2 nk demam atau flu.. alhamdulillah cepat je baik)



be a good girl sayang.. mommy loves you! mwah

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, February 9, 2010

merisik future cik ngah (yana)



alhamdulillah, by end of this yr we all akan dpt sorang lg ahli keluarga ;) baby rara akan dapat cik ngan! hehe mommy plak dapat geng in crime! hahaha..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

baby rara & ice cream


mommy tinggalkan zara dgn mayaya.. balik2 tgk dia tgh syok layan eskrem atas meja.. dgn comot momotnya!!.. huhuhu..


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

cik rara posing lagi..





Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥