jom click!!

Tuesday, March 30, 2010

Ladies Nite ♥


Last nite we had lite dinner dekat Old Town Bangsar, first we all ke Bali restaurant tp dah nk tutup, so tuka plan lepak kat Kopitiam je la.. Daddy stay home ;) hehe
bukan selalu kua without daddy.. cian daddy dok umah, tp daddy yg x mo ikut, penat katanya..

Borak2 gossip2 smpai la pukul 12 lebih.. zara & sofea dah tunjuk muka mengatuk br la mommy2 ni berangkat balik.. hehe

topic utama: ke Bali nanti.. cant wait for our second trip to Bali again. mau beli apa, mau stay mana, mau jalan2 mana.. n we decide xmo bawak baju banyak2 dis time.. shopping je kat sana sbb dah tau mana nak cr semua benda ;p... daddy kata bawak berat beg je nanti bawak banyak2 dr sini, smpai sana time nk balik berganda dah begnya. Yey.. mommy mau shopping!!!








Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, March 29, 2010

Sudut membaca Zara :: Outing


Last weekend, mommy n daddy shopping kerusi meja zara,
lately zara suka sgt ajak mommy baca books dia,
so daddy decide lah nk p crkan meja n kerusi..
so rembat je lah kat ikea.. memula nk beli meja besar sikit tapi daddy kata tunggu nanti kita beli rumah dia,n kita buat bilik zara betul2.. so kali ni main rembat je la meja kecik n 2 kerusi n satu yg gantung2 untuk masukan toy2 yg ringan2 tu..
daddy kata rumah zara nnt kita pelan2 survey.. bila zara dah besar sket bleh beli slide plak..
we all had lunch kat absolute Thai.. dah lama x makan lime siakap.. hehe we ordered siakap, calamari, omelet and fish cake.. daddy bab makan cerewet sket, kalau makan seafood .. x bleh campur ngan beef atau chicken, x sihat katanya.. so kene la order menu adik beradik je..
drinks plak daddy order abc n mommy green tea.. sgt wangi. keke
zara? mamam plain rice n omelet je.. ;) sbb yg lain semua spicy!..
o ya mommy sempat rempat 2 swimming suit untuk zara sbb sgt cute n tak tau nk pilih yg mana ;p.. nanti zara bleh pakai kat Bali tuka2.. now zara dah ada 6 swimming suit. dua 2 piece and 4 1 piece.. yg banyaknya brand ogival sbb brand tu senang nk cari.. well, masa mommy pegi OU last month ada ternampak GUESS kids swimming suit.. owh sgt cute ada yg 2 piece n 1 piece.. ingat nk beli tapi takut daddy bising, hehe x pe next time pegi ngan daddy plak.. ;).. aunty areen bli la tuk sofea satu.. bleh pakai sama2 kat Bali.. ;).
yg zara pakai dlm pic ni one of her new swimming suit ;)



Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, March 26, 2010

Pizza & Chicken pie recipe♥







Last nite mommy buat pizza lagi, kali ni pizza saja, biasanya buat skali ngan chicken pie... permintaan resipi sgt la banyak x kire la dalam blog mahupon FB.. hehehe
oleh kerana mommy dah janji nk tepek resepi dlm blog ni... ahkirnya.. berkesempatan jua menaip resepi ni.. to mommy mommy cubalah, Insyaallah xkan hampa.. ;)

Pizza & Chicken pie Doh.
♥ Air (dicampurkan 2 ketul ice cube. cairkan) 220ml
♥ Butter 75gm
♥ Telur 1 biji
♥ Softener 1 sudu besar
♥ Softening 2 sudu besar
♥ susu tepung roti 2 sudu besar
♥ tepung hi protein 800gm
♥ garam halus 1 sudu teh
♥ gula castor 2 sudu besar
♥ Bread improver 1 sudu besar
♥ yis kering i packet (mauripan)

(bancunh semua dlm bekas dan uli).. yg lagi bagus kalau ada oven uli doh ;) senang.. mommy guna oven uli doh sbb masuk je tepung2 tu. set time. nanti dah siap keluah doh yg kembang & sgt lembut ;)

bila dah siap uli2 .. masukkan dlm bekas pie atau pizza.. untuk pizza, beli preego mushroom (tomato) untuk buat spaghetti, buat base atas doh. pas tu toppingnya potong je la ape2 yg suka, untuk menyedapkan bau mommu suka letakkan skali oregano & capsicum .. tu wajib tu kalo mommy buat pizza ;) n mesti ade mozzarella cheese on the top. pastu bake dlm kepanasan 200 dan selama 25 min kalau nk crunchy.





untuk chicken pie punya inti tu ada 2 resepi, kalau mommy rajin buat yg resepi panjang berjela tu, kalau malas cukup dgn mushroom soup dlm tin (preego / campbells), buka tin masukkan dlm pan, air satu tin, bawang besar potong dadu, mushroom tin potong2, capsicum potong2, ayam/daging cincang & apesaje lah yg rasa nk masuk. pastu agak dah pekat masukkan tepung jagung yg dibancuh air sikit untuk bg pekat. dah pekat tuangkan je dlm doh pie td. pastu atas sekali hiris2kan doh selang seli.pastu taburkan mozzarella cheese.. pastu bake... smpai rasa masak kekuningan..

tadaaaa.....

siap suda... so pasni bleh cuba ya mommies!! nanti kalau dah cuba n jadi btau oke! ;) slamat mencuba..♥♥♥



Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, March 25, 2010

Boss Kecik mommy


Ini cinonet mommy, Nama zara.. tapi ada juga kawan mommy panggil dia iris..
Zara sudah chubby.. zara suka jerit jerit..
nampak tak kerusi kecil zara tuh? ni daddy belikan untuk zara masa bercuti cuti malaysia dulu.. mula mula zara takut nk naik sbb kerusi ni goyang2.. tapi dah lama2 dah jadi tempat wajib zara tgk tv dlm bilik smbil duduk smbil goyang goyangkan kerusi.. persis BOS KECIK...hehehehe




Tgk tu.. ada rupa boss kecik tak saya? hehehe ;p

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Outing with cayang cayangku


Last nite, we all keluar dinner, dekat area cheras je.. ape ye nama cafe tuh.. sebelah ngan kopitiam, at first nk pegi kopitiam, tapi dah alang2 park kat depan cafe ni terus je la masuk..

zara ngan sofea main berdua.. main gilir2 psp n game yg pusing2 tu.. ape ek namanya.
hehe yana punya menan tu tp sbb budak berdua ni dok rebut2 psp kene la kuakan mainan tu.
huhuhu last2 dijadikan bola sepak plak budak berdua ni.. hehehe

Last nite off dite lagi.. hahaha bilenye nk diet bebetul pon tak tau la. asik off diet je.. o ya.. lupe ek snap pic makanannya.. haha dah asik berborakk je.. mcm la setahun x jumpe ;p







oo ya bukan semua org makan ye.. cik yana tamo makan, diet katanya takut future hubby lari.. kekekekeke nasib la cik yana oii..
kitorang mak mak org ni belasahkan aje.. ala sekali sekale x pe nye ;p

lepas lepak2, makan2, borak2.. we all semua ke umah mama sbbnya.. hehehe areen nk blaja buat bread & pie.. hahahaha arini dia try baked roti x tau la menjadi ke tak.. anak murid pertama nih.. nnt kalau jd, mommy soh dia snap pics n kita share kat sini ok.. n pada semua yg minta resipi pie n pizza tuh nnt next entry mommy updatekan oke!
daddaaaaaa.....







Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

xbox 360 limited edition forza motorspot

hehe.. yesterday merembat xbox 360 limited edition.. n its cost us almost 2k after discount... kalau zara dgn Psp nya.. daddy n uncle2 nya pulak dgn xbox.. penyudahnya semuanya layan game! abis mommy? layan baking cakes, pie, bread & pizza.. hahahaha oma br beli bread maker oven.. sgt best melayan oven ni... bila penat main game bleh layan makan2 plak ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, March 24, 2010

Party Accesories..


hye all ;)..
ni product baru dr comp mommy.. special for kids pulak..
untuk mommy2 n daddy2 yg plan nk buat birthday party x yah susah2 pikir nk siapkan.. we can provide semua termasuk invi card, t-shirt, banner, cuppie cakes, goodies pack, pinata, and other party accessories. ;)

untuk keterangan lanjut sila emailkan ke iris.kidz.party@gmail.com


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, March 23, 2010

jom buat pizza ;)


pizza yg dah siap di masak.. yummy!


pizza yg belum dimasak..

chicken pie yg dah masak.. best!. hehe zara pun makan banyak sbb x pedas. mommy2 bleh cuba ya!

balik kerja ptg semalam, oma ajak buat pizza, ape lagi laju je la mommy, fav nih buat pizza n pie.plus oma br brli oven yg mmg special untuk buat roti. hehe lagi la laju membuatnya.. tum tam tum tam dah siap... zara pon makan sekali, zara makan chicken pie. dengan banyaknye.. tetibe bila dah kenyang dia tutup mulut n ckp " mama, macam!" haha tetibe lak masam.. yg sebenarnya dah kenyang tuh. kekeke.. laf u sweetheart!
Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, March 22, 2010

Etok .. penah dengar ke nama ni?

ini namanya ETOK.. hehe ada sesiapa penah makan etok tak? etok ni glamer kat kelantan.. kat pahang pun glamer gak tapi kene cr kat kampung2.. mcm temerloh sbb dia sebelah sungai pahang ;)..

rasa etok ny mcm lala .. mommy biasanya kalau makan etok ni yg salai.. sgt sedap.. weekend kali ni we all balik ke kampung nenek kat temerloh, kawin makcik kebetulan pulak musim panas sekarang ni jadi nenek kata banyak la etok kat sungai pahang tu yg timbul.. mommy x ikot join main air sungai cr etok sbb zara pun baru baik sakit. so pg ahad tu mommy, zara, daddy n mayaya terus balik kl, yg lain stay kat kampung cr etok smbil visit ke ladang kelapa sawit tokbah.. now kat ladang lekapa sawit tokba tgh buat rumah tepi sungai pahang.. wahh pasni baru la bleh lawat ke ladang tokba bawak zara masuk kampung.. hehe..


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, March 19, 2010

Animal Cookies for my precious..

Walaaa'.. home made cookies for my precious.. yummy!! hehehe
hari ni mommy balik awal lepas kemas2 office trus balik rumah, dah x tau nk buat ape trus belek2 barang2 agak2 ade tak nk buat cookies. cr punya cr ada lagi balance buat cupcakes lepas.. trus bake cookies tuk my lil baby.. dan inilah hasilnya ;) mommy mommy try la buat makanan yg menarik minat anak2 untuk makan ye sbb age mcm ni mmg susah sgt nk makan .. kalau ade idea lain untuk dikongsi lagi silalah share eh.. laf u all..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Hari mengemas Office


ni bilik mommy, atas meja yg belambak ngan kertas2.. huhuhu ;p



ni kat luar bilik mommy..
meja secretary n kerani..


ni tempat staff yg dah resign dan akan digantikan ngan cik Yana.. welcome aboard bebeh!


ni meja tokba, yg sekali sekala je dtg jenguk opis ;p

haih.. sgt penat..
rasa mcm nk demam plak..
arini bawak bibik ke office mengemas.. hehehe.. office dah penuh ngan habuk!
hatchum!!! tetibe je flu...uhuk uhuk.. tetibe je batuk.. adeh jgn berpanjangan suda..
nnt zara dah baik mommy plak yg demam...


Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, March 17, 2010

Baby Zara dah baik..alhamdulillah





Pics ni semua kat az-zahra.. kecuali yg last ni taken a day before admitted..walaupon sakit bleh lagi main panjat2 dlm bilik.. agaknya rimas kene quarantine.. hehe doc ckp kalau dia buat jambatan smpai building sebelah pon agaknya zara p main smpai sana.. ;p..
alhamdulillah zara dah beransur sihat. hari ni dia agak ceria. demam dah x de, actually last nite we all bawa zara jumpe dr Nik semuala sbb tetiba dia demam n cirit birit plak. doc kata maybe banyak sgt ubat masuk dlm zara. so doc bg zara ubat buang toksin.. alahai cian anak mommy.. n today zara dah x demam lagi. alhamdulillah.. moga2 terus baik.. aminn...
Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥