jom click!!

Monday, May 31, 2010

zara’s milestone at age 1yr 6mnth




hmm dah lama rasanya mommy x update ttg milestone zara kan.. oke lets start with apa yg rara dah pandai sebut..

walaahh.. boleh mommy kata … zara budak bijak? hehehe im proud of u sayang (to mommies lain.. jgn ade plak yg kata mcm2 oke. mommy sedang memuji baby mommy sniri ye.. baby u olls pun smart as zara juga bahkan lebih pun ada oke ;) .. ).. take it in a positive way oke mommies..

zara dah pandai ckp macam2.. dah pandai susun ayat.. contohnye

hehe to read more sila click sini ye : CLICK HERE..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

shhh.. mommy jatuh cinta lagi?

baim wong


click HERE to read.

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, May 30, 2010

L.O.V.E


to read more please click HERE

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

kami keluar, kami bergumbira . yey!





please click HERE to read. maceh ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

BB dan hookah


click HERE to read de story..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, May 25, 2010

zara's second birthday party


please visit www.meazara.com to read the stories.

thank you.

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, May 24, 2010

Berpindah jua akhirnya

haluuu..
kepada kawan2 bloggers yg masih x tau..
mommy dah berpindah ke rumah baru..
WWW.MEAZARA.COM

ini semua gara2 gmail & blog kene block selama 2 minggu yg sudah..
mommy ingatkan mmg dah x de harapan nk berblogging dlm blogspot ni lagi.. so dats y daddy soh beli domain sendiri, insyaAllah bende2 mcm ni x berlaku dlm personal domain kita.. lebih terjamin.. insyaAllah.. tetibe hari ni dpt email soh tuka password and walaaa'hh dah dpt plak login blog ni.. ;)..
well mungin mommy lebih selesa di rumah yg baru yg lebih menjaminkan...
to all readers, x kisah la followers ke, silent readers ke anda semua dijemput ke rumah baru mommy ya... latest update ttg zara, our holiday, our latest updates semuanya di meazara.com

jumpa disana ;)

p/s: o ya nk buat promo jap. hehe latest maxi dr Bali ada di blog meazara collection ya


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Yey!... alhamdulillah...

alhamdulillah, after 2 weeks menunggu akhirnya email ni dah dibuka semula..
gmail team dha emailkan kat secondary email mommy n btau email dah active tapi kene tuka password untuk elakkan spam activities berulang kembali,,,

aaa sonoknye!. hehehe..

thank you so much Mama Im, sbb diwaktu sukar dulu mama sentiasa tolong mommy!. we loves you mama & lil sophie... mama dah tolong mommy hantarkan email bertalu2 ke gmail team. maceh ye mama... hasil usaha mama nahh email n blog ni dah bleh guna semula.. sayang mama


and to others thanks sbb sentiasa support mea zara fairytales ;)

mwahh mwahh mwahh..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, May 10, 2010

Mothers day with Mama Im & Lil Ompi





Daddy & Ompi's babah x de so we, mommy & mama im calebrate mothers day dgn our kiddos je kat Midvalley. melayan kerenah 2 princess ni mmg happening! hehehe..
dedua shy shy cat sbb baru2 nak berkawan... mama, kita kene bawak our princess spend time together.. kata bestfren in the making. hehe nanti zara bley aja sophie main2 ngan dolls...

p/s:td siang belikan oma shades baru.. hehe oma sgt suka.. lenkali jgn kasi ilang lagi ye oma.


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, May 9, 2010

from daddy with love on mothers day

Burberry sunglasses ;)
thank you daddy..
mommy syg daddy.. hehe mwah.

daddy pun tumpang sekaki nk celebrate.. hehehe daddy beli daddy punya sendiri
tag heuer
sunglasses.. later mommy update keh.

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Happy Mama's Day


Happy Mama's day to all mama's in the wolrd..
to our beloved mama..
we loves you so much..
thank you for taking care of our family..
thank you for being such a wonderful, caring & sporting mama..

we loves.. loves.. loves.. u MAMA


and for me, this is my second yr for being a mommy to my sweetie pie Rara..
mommy will do anything for you sayang..

happy mother's day to all mommies!


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, May 6, 2010

rara's first day at school

rara was so exciting meeting her new friends.. the reason y mommy send her to school is just becoz rara don't wanna share her things with others.. so bila kat school hopefully rara will learn hows sharing is a part of joy n fun!

x lama pun, sehari seminggu, every Wednesday 1-2 hours. ok la. bukan nk suruh dia g belaja. g main2 ngan kawan2 je. actually smart bee kindy ni pon bukan untuk age below 3 but disebabkan mommy kenal teachernye, boleh la masukkan zara for sekali seminggu.

maybe next yr baru hantar zara ke proper kindy. kenal2 kan dia ngan a-z, 1-100.. now zara boleh a-c &1-10 .. nk ajar dia lebih2 dia x mau dah. itupon bila counting , 1,2,3,4.. terus 6.. hahahah ske main skip2. hahaha


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, May 3, 2010

Golfing lagi










golfing at Driving range OU. walaaa momy ade coach br, hehe coach fiza, lepas da bg instruction semua mommy manage naik kan bola tu tingi2 and bleh smpai 100m.. huhu improvement! a few times only.. kekeke ade gak bola yg tersasar mcm bola hoki.. ;p semalam ramai skit yg join, ade An, Andy, Kamarul, Fiza, Ijat, Lisa pon br belajar main. we all gilir2 jaga zara ;)

lepas penat main, kami ke Ikan singgang restaurang di Kota Damansara. makanan pon sedap. cukup rasa. Thank to Andy. sbb mlm ni dia yg belanja.. hehe lenkali turn we olz plak k.
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, May 2, 2010

aktiviti di pagi hari







dis is wot we called aktivity mommy mommy di waltu lapang.. gossiping. hahaha..
last nite, balik lambat dlm pukul 12 lebih, smpai rumah lepak2 borak2 smpai pukul 2 lebih br tdo.. bgn pagi lepak2 d garden smbil melayan anak2 mandi manda di pool kecik. hehe pool kecik ni leh lepaskan cam tu je, kalau pool blakang rumah ni kene pengawasan yg sepenuhnya. hahaha
tgh ari sofea balikkk.. dah tade dah kawan zara...


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Ladies in Red







date: 1st may 2010
vanue: golf club impian

more pics dlm fb ye ;)
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥