jom click!!

Saturday, November 27, 2010

mY little 'Doya' in action



hahaha she's now BIG fan of Strawberry Shortcake (SSC) and Dora.. kalau pasangkan DVD SCC , scha boleh diam x bergerak dr depan portable dvd dia.. senang mommy nak buat keje. huhuhu
even dlm her PSP pun mommy n daddy gigihkan jua mencari games untuk install. format nitendo pon jadi lah.. hahahha.. nw kalau bejalan mane2.. pantang nampak SSC atau Dora mesti kene beli..cuma kat malaysia ni SSC sgt susah nak dapat.. DVD pon x banyak..

Scha jugak swimwear/ bikini collector.. haha lain entry mommy masukkan colection2 scha oke!
ok daa daa...

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

her birthday is just around de corner.. awch*...


testing.. testing.. hehe balloons ni agaknye esok dah meletop sume.. huhu ;p


scha nak main ngan unicorn tp mommy soh posing.. tu yg monyok cam tu. hehe

walaupun party scha thn ni buat kecil kecilan stillllll banyak yg kene buat.. all de fun decorations checked!.. goodie bags checked!.. cake and cuppies dah tempah.. so checked!.. menu of the day, mama masak ;p.. canopy set dah call and confirmed.. so checked!... mini pools and fun park stuff checked!..well, thn ni no clown, no DJ.. just us who gonna rock the party!! hahahha

Mommies yg akan join us tu bley join de kiddos swiming kat pool ya.. but.. pls dnt be tooo 'daring'.. as my parents ade skali.. hehehe ;) see ya there love!!..


hopefully
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, November 21, 2010

Sofea 1st birthday bash


birthday girl





hari ni we all ke birthday party lil sofea di The Club Damansara, sebelum tu ajak daddy ke toy's r us.. saje menggatal nak mengumpul point untuk redeem bulan depan. hehehe..
so dah alang2 ke sana terus cari birthday prezzie sofea. end up belikan Baby Alive All gone.

scha pun sibuk nak jugak .. daddy on je.. tapi mommy rase cm membasir sampai nak 3 plak baby alive, scha baru je beli lagi satu baby alive, the one yg can poop.. hahaha yg dulu boleh wee wee je.. so pusing2 last2 belikan scha barbie blackberry yg pinkie tu.. function mcm barbie labtop tapi senang nak bawa mana2..
and mcm biasa la a few strawberry shortcake stuff... campur ni entah brapa banyak dah koleksi botol air scha.. di lain entry mommy cuba satukan semua koleksi2 botol air scha ya..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, November 16, 2010

my kicik model

lil scha in action.. hehehe.. nice baby!..
scha pantang rase diri dia cantik terus minta mommy snap kan gambar..
sayangggg baby mommy.. mwah mwah


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, November 15, 2010

Hari Wukuf di Arafah


‘‘Saksikanlah, bahwasanya Aku telah mengampuninya, Aku memberi syafaat (bantuan) kepadanya. Jika hambaku memintanya tentu akan Kuberikan untuk semua yang wukuf di Arafah ini.”

Hari ini adalah hari wukuf di Arafah. Keistimewaannya Hari Wukuf atau Hari Arafah kerana di sana turut berkumpul para anbia, wali-wali Allah, orang-orang soleh dan para malaikat bersama-sama para jemaah hari dari seluruh dunia

Apabila memperkatakan mengenai ibadat haji, hari Wukuf dianggap hari-hari paling mencabar bagi menguji daya ketahanan para jemaah sama ada dari mental, fizikal atau spritual.

Nabi Muhammad SAW bersabda, ‘‘Haji itu adalah wukuf.” Hal ini memperlihatkan betapa pentingnya hari wukuf.

Selain di tanah suci Mekah, banyak pengalaman dan cerita pelik-pelik yang pernah kita dengar melibatkan sesetengah jemaah ketika berada di Padang Arafah iaitu kawasan suci yang doa kita mudah diangkat ke langit.

Di kawasan itu, setiap jemaah dinasihatkan agar perlu sentiasa menjaga perbuatan, tutur kata, apa yang diniat dalam hati kerana biasanya ia cepat ditunjukkan oleh Tuhan.

Malah, ada guru agama mengingatkan bahawa perkara-perkara yang kita anggap gurauan semasa bersembang-sembang di Padang Arafah, tetapi bagi Allah ia adalah serius dan apa yang kita gurauankan itu kadang-kadang berlaku ketika itu juga.

Cerita dari mulut-mulut mengenai peristiwa pelik pada hari Wukuf, adakalanya membuat sesetengah umat Islam yang merasakan diri mereka pernah melakukan terlalu banyak dosa, keberatan untuk mengerjakan ibadat haji kerana bimbang dan takut jika perkara ganjil dan pelik akan turut dialami atau diperlihatkan kepada mereka.

suasana di Arafah pada hari Wukuf turut menyaksikan manusia paling banyak menitiskan air mata kerana di situ, perasaan untuk mengadu kepada Tuhan amat kuat

di puncak bukit inilah Adam dan Hawa dipertemukan semula

dan di Padang Arafah ini jugalah menjadi saksi di mana Adam dan Hawa dipertemukan semula di Jabal Rahmah selepas 4o tahun dipisahkan setelah diturunkan ke bumi dari syurga atas sebab mengingkari perintah Allah dan terpedaya oleh tipu daya Iblis

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar.

* Mengikut perkiraan waktu Wukuf atau waktu Zuhur bagi Arab Saudi adalah pada pukul 12.07 tengahari. Ia bersamaan pukul 5.07 petang waktu Malaysia. Manakala waktu terbenam matahari (Maghrib) bagi Arab Saudi ialah pada pukul 5.37 petang. Atau bersamaan pukul 10.37 malam waktu Malaysia.


p/s: di ambil dr blog en syahril.tq

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, November 11, 2010

Congrats ciksu for your UPSR result.. ♥



Alhamdulillah.. Big congrats to you my dear Ellisa.. my youngest sista..
budak paling malas bace buku dpt 5A..
hehehe ooo bace buku dendiam ehh.. konon2 dpn kitorang malas belajar..
x kisah la ape ape pun.. esha dah dpt the best result!..

take a well-earned bow,my lil sis. you've made all of us proud. May you keep success in future for yourself and not to forget for mama&babah too ♥


to others yg dpt 5A juga.. congrats!!



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, November 10, 2010

Balloons on her birthday


taraaa.... special made for sascha's splash pool birthday party ;)
limited edition nih.. confirm x de jual kat pasaran.. hehehehe
kecik je x besar pon.. size mcm beloon disney kat petronas tu.. huhuhu ;P
but at least ade tulisan beday scha and picture scha ;)

suka? nak jugak?
hehehe boleh.. tapi buat masa ni kilang prnting mommy berpindah location so nanti dah selesai berpindah mommy kasi tau ok pada sesiapa yang nk tempah untuk beday anak2 plak ;)
just let me know oke..

p/s: kekeke mommy tetibe promote plak ;p..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, November 7, 2010

The making of Sascha's Shortcake Splash Park

bila dah tgk semuanya bertimbun2 kat dlm bilik, Scha x abis2 suruh letak kat garden sbb dia nak main.. so daddy kata x pe lah layan je lah dulu.. so mommy punggah la toys and pool scha letak kat garden.. ade lagi pool yg x berisi angin.. biar la dulu banyak2 bukan scha terdaya nak main pun.. a day before party nnt baru masuk kan angin.. and same goes to all toys .. a day before baru keluarkan.. bila dah keluarkan banyak2 mcm ni dah mcm splash park plak instead of splash pool.. hehehhe.. hopefully kawan2 scha seronok main2 nanti.. and hopefully hari tak hujan.. aminn..
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Saturday, November 6, 2010

Scha's second birthday invitation




Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Scha's second birthday preparation




woot .. wooot.. hehe naaahhh.. sekarang dah tiba masanya untuk buat preparatiob for scha's 2nd birthday... well ade masa sebulan lagi.. kalau last yr mommy amik masa advance 4-5 month untuk preparekan semua party accessories.. tapi kali ni sebulan awal je.. sebab???.. hehhee

sebabnye birthday tahun ni tak lah buat besar besaran mcm last year.. tahun ni buat ala kadar je.. cuma kawan2 mommy n daddy je.. ;) cukup untuk meraikan anak kesayangan mommy sorang ni... and tema tahun ni ...

Strawberry shortcake splash pool party!!.. walaaah.. kids boleh main air!.. haha tujuan nye untuk elakan bosan nanti.. sbb this year mommy malas nk buat games mcm thn lepas and x de Dj semua.. haha mommy je jd MC nanti.. ;p..

walau pape pun.. mommy tetap excited.. and tetap akan buat yg terbaik .. semuanya untuk happykan scha di hari lahirnya.. we Lovessss you Zara Iris Delisha...


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Happy birthday Daddy ♥





walaaa... daddy dah masuk era 3 series.. udah tuo.. hehe.. neway happy birthday daddy sayang.. semoga target dlm usia 3o an ini tercapai dan terlaksana..semoga kesihatan sentiasa meyebelahimu... semoga dimurahkan dan dilimpahi rezekimu dunia akhirat..dan semoga pehubungan kita kekal abadi.. aminnn...

;) balik dr birthday party Ryan, terus ke kedai arab ampang.. pergi tapau nasi arab lamb 5kg.. huhu makan la sampai muak ;p.. mama dah masak all the dessert.. ade 4 jenis desert tapi semua x tau nama.. huhuhu.. pic pun x amik.. tp yg pasti licin semuanya ;p.. thank you mama!.. mama n abah very sporting that nite.. semua pun turun padang buat keje..lebih kurang pukul 8 lebih kawan2 hubby smpai.. lepak2 kat ruang tamu then kebelakang makan beramai2.. hehe.. alhamdulillah.. selamat menjamu selera semua lepak2 dulu b4 balik... tapi kali ni nasi arab dia agak masin sket so mmg kene makan ngan salatah (salad arab) baru cover sket.. x de la masin sgt tapi cm terasa la jugak.. hehe.. ok.. selamat hari jadi daddy sayang!..

p/s: cuppies order dr masz.. thank you dear ;).. cuppies kiut miut ..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Two little girl





Mommy areen drop by to say hello kat scha.. ;)
hari pun dah petang ...so as always petang2 scha practice swimming kat ruma tokba..
jadi....yesterday this two little girl berpicnic bersama barbie barbie di tepi swimming pool ..
then they both swimming sepanjang petang.. smbil mamam chicken porridge, cadburry choc bar.. honey dew & fresh milk..

o ya.. scha dah pandai swimming without pelampung ring tu.. just pakai arm punya je.. hehehe then kaki terkedek2 kat dlm air tu.. ;) bravo syg!!



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥