jom click!!

Friday, December 31, 2010

Baim Wong di Malaysia ♥

Baim wong akan dtg ke malaysia n bertemu fans nya 12th jan!! bestnya..
tapi yg tak bestnya. i still kat Bali!!!!
uwaaa.. pengen mau ketemu sama dia~!



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, December 23, 2010

Dating sama Baim lagi..

yey!.. setelah habis BBC.. dah lama baim x datang2... tapi sejak semalam baim suda datang lagi setiap petang.. so setiap hari boleh dating sama baim... hehehe.. daddy kasi can mommy dating sama baim setiap petang.. cayalah daddy!.. love u daddy..

so start frm yesterday kekasih gelap mommy sudah dtg.. boleh dating hari2.. hehehe ;p
baim nak dtg KL 11 Jan. masa tu mommy, daddy n scha kat Bali.. on 12 baru balik.. bestnye kalau dpt jumpe baim in person kan!weeeeee.. kangennnnn banget...


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, December 22, 2010

My little ballerina wannabe ♥








belum pun class bermula scha dah super duper excited.. hehe.. (mommy pun)
asik nak suruh mommy bukak youtube nak tgk ballet dancing kata scha..

harini scha suruh mommy n baby dia jd audience ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tempayaki nite





Last nite g dinner kat tempayaki, layankan permintaan org demam (daddy).. tetibe lak daddy kata tekak nk makan tempayaki.. huhu.. daddy order beef mommy order err ape eh lupe lak nama dia yg bowl of vege soup tuh... ngan gyoza.. pastu g plak beli aunty anne scha's fav!..
mcm biasa smbil tunggu2 makanan tuh scha berposing2 dulu ngan "doya" suit dia..
dah penat pose2.. hp daddy la jd sasaran nak main game.. aduhai anak.. kecik2 dah pandai main game iphone.. ni la budak zaman skarang, kite dulu2 dah besar br pandai nak main game nitendo.. hehehe.

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Gedix gedix Mommy and Scha





Tuuu diaa.. pose pose gedix mommy n lil scha... huhuhuhu.. dah lame x buat peel cengini..
scha sekarang sikit2 nk pose.. sikit2 nak pose.. huhuhu.. g casting x jugak!.. hehe..
last casting yg dipanggil masa untuk cari model baby GAP, dah siap bg number sume, pastu kene pulak harinya masa beday party scha baru2 ni, dah penat, malas la nak kua p anta scha casting plak.. so sudahnye x pegi. org tu dok call2.. hehe. x pe la syg, scha jadi model tuk blog n FB mommy je lah.. hehehe..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Happy birthday PEA ♥



ni cik copea.. best friend scha.. hari2 pun scha borak2 ngan pea sorang2.. hahaha.. asal nak beli pape je pun asik kata .. mommy untuk pea one oke?.. ;p pea nih anak pada bestfriend mommy eryn. mana2 pun ngan dia, mommy n mommy pea bestfrend sejak zaman blaja kat uitm dedulu.. smpai la dah keje, kawin, smpai dpt anak.. masa check kat az zahra pun sesame, bila kua scha dulu awal 22 hari, lepas tu pea lak kua, kebetulan bilik kitorang kat az zahra pun sama, single room, bilik Iman.. hehehe ooo mommy eryn booked eh? kekekkee. ;p

since that pea je la yang scha asik jumpe.. smpaikan kadang2 budak lain pun scha panggil pea.. huhu..

to pea .. happy birthday syg!.. dah masuk 2 thn dah dier.. pujuk mommy anta ballet school sama ngan scha oke!.. nanti dedua boleh jadi ballerina ;)
to mommy eryn, bila mau celebrate beday pea?.. scha nih dah rindu kat pea dah...
o yer.. yang paling x best, pea n mommy dia n abah dia x jadi ikot kami sume ke Bali bulan depan, sbb abah dia dpt Giant project!.. huhuhu so keseorangan la scha kat bali nanti.. xpe abah pea nk pulun kumpul banyak2 duit nnt leh sponsor scha n family plak g jenjalan ek? kekeke ;p

shca ♥ pea!

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, December 21, 2010

Holiday again


hujung minggu ni kami ke PD.. family gathering.. start frm this friday - sunday.. menghilangkan stress2 hari bekerja.. selang beberapa minggu pulak, kami akan ke Bali.. tarikhnya pada 8 january 2011..

kali ni kami rancang nak menginap di Bali Garden Hotel & Spa pulak. kedudukan nya x jauh dr Ramayana Resort & Spa, penginapan kami pada last visit. bebetul di tengah2 Kuta.. walking distance to shopping mall & famous Kuta beach.. mayni ni last ke Bali, scha pon kali ni dah masuk 3 kali ke bali.. so InsyaAllah lepas ni plan nk ke Hong Kong Disneyland pulak. scha da besar so dah seronok nk bwk dia ke Disneyland ;)..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Saturday, December 18, 2010

My Little Ballerina ♥


Ballet.. remember???.. yehh mommy pernah bercadang nak masuk kan scha ke Ballet class, but that time scha baru setahun.. most of baby ballet class mesti age 3 above. and now... my precious dah nak masuk 3 tahun (even baru je celebrate her 2nd birthday, kalau ikut year scha dah masuk 3 january depan).. how time really fliessss.. pejam celik scha dah besar... and disebabkan obsession mommy into ballet and scha yang sgt suka dancing.. mommy decide untuk bawak scha ke ballet class and guess what?? scha sgt excited!.. balik rumah asik ckp nak dancing ballet.. nak dancing ballet!.. sambil dancing2 ala2 little ballerina.. well, insyaAllah scha akan ke her first ballet class on early January.. teacher tu akan call mommy untuk confirmkan datenya.. owhh mommy plak yg dah excited nak shopping ballet stuff.. her ballerina dress, shoes and many more...♥

mommy's last post on little ballerina : see here

mommies yang dekat2 area sini jom la join baby ballet class at Tippy Toes Dance & Art Academy di Cheras Mahkota ;)


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Saturday, December 11, 2010

sascha sing french song


yes. believe it. this lillte girl suda addicted dengan lagu2 french pulak.. maybe sebutan nye mcm org pelat bercakap barangkali.. huhu pantang nampak lappy mommy, mesti suruh bukak lagu french dlm you tube.. lagu ni namanya frere jacque (Are you sleeping).. so mommies why dont you try pasang lagu ni untuk ur kiddos plak.. ;) menyanyi smbil belajar ckp french.. hehe boleh tour Europe plak.. InsyaAllah.. kalau dimurahkan rezeki.. aminn



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, December 7, 2010

From ip 3gs to ip4?

Taraaa.. ini dia henpon baru mommy.. ip4, padahal baru je dlm 4-5 bulan pakai ip3gs... tu dua kotak ip 3gs. satu daddy punya, satu mommy punya yg isinya dah dirembat..
hmmm ni alkisahnya..

masa beday scha hp mommy x henti2 bunyi tapi bila rasa semua guest dah smpai, mommy pun masukkan dlm balang kat dlm umah, pastu my mom asik kata my phone keep ringing, rupanya ade sorang lagi kawan yg sesat. masa menjawab call tu ada guest yg dah nak balik tangan plak sebelah pegang hp seblah pegang angpaw2, so x menang tangan main letak je la atas meja.. dalam rumah oke!.. pastu dah x ingat dah hp tu smpai la mlm masa scha nk bukak all the pwezzie br la teringat hp, cari punya cari x jumpe, called dah msk voice mail...

so x lain x bukan ni keje my cousins tak pon my close frens... invited guest oke!.. sengal betul.. dah invite dtg party sempat lagi menyilok barang org!.. cr2 mmg x jumpe so redha je la.. hubby muka panas je sbb tu hadiah dr dia.. ayat pertama dia kata... lepas ni beli sendiri pulak ye.... hmmm ye la kalau kene kat mommy pon mesti la hangin.. beli brg harga 2k plus tetibe hilang..
esoknya terus ke low yatt.. cari2 ip 3gs dah x de stock, yg second hand ade la, rm1600.. tapi dia x genenti elok ke tak. so dr beli nnt membazir terus la beli yg baru ip4.. os 4.1, so dah stable dr os 4.0 dulu banyak problem... nasib la ip4 ni leh sync itune lama.. so boleh la dpt balik contact n gamba2 dlm ip lama tu..

tokey hp tu pon aja cara2 nk detect mana ip yg hilang tu, siap nnt leh matchkan ngan serial no ip tu, dapat kalu, balai cite la yeh.. esoknya dah bawak pegi kedai fon tu n dah dpt detect mana hp tu.. mmg x sangka.. sanggup 'pencuri' tu buat mcm tu, kita baik2 layan dia, mcm tu dia balas balik... pada pencuri tu ape juga cara ko buat.. jgn ingat bleh lepas, x yah pura2 tak tau sbb aku dah tau. now mommy tunggu je dia minta maaf n pulangkan balik.. kalau cara baik pun pencuri ni tanak so what to do, cara kasar la nampaknya....


Bibidi-bobidi-boo ♥........






.......by Fairy Queen Mommy Zara

Melawat Zoo Negara



Salam Maal hijrah.. ;)
harini daddy ngan mommy cuti, so we decided untuk bawak scha jalan2..
hari ni aktiviti nya ke Zoo negara..
smpai kat sana scha excited teramat sbb kat depan pintu dah nampak elephant besar..
and surprisingly scha sebut dgn betul, x pelat2 pon, hehe smpai kat sana terus tgk animal show..
tgk sea lion in action... tetibe scha ckp dgn kuatnya..."mommy, o my god! sea lion mandi apool??" smbil tutup mulut dia.. hahaha excited sgt tgk sea lion berenang2.. huhuhu..

pastu naik yg mcm train tu pusing2 baru jalan kaki.. she's super duper happy tgk all the animals..dlm 3 jam kat dlm tu we all pun balik, masuk je car scha terus tdo. keletihan ;)
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thank you so much for the pwezzie


thank you so much untuk hadiah2 yang sascha dapat.. this year scha banyak dpt barbie smpai 5 set... and luckily aunt Areen plak bg barbie bedroom set siap dgn bath tup.. hehehe bonda ranea bg BIG strawberry shortcake and beg strawberry shortcake.. scha sukeee sgt, mana2 dia bawak beg tu... ;).. mommy nofa bg disney barbie, mommy ryan bg stylish barbie, aunt anisa bg short pant denim and tshirt MIKI set & aunt feeza bg playdoh ice cream set.. and the rest mommy x tau bg set yg mana sbb x de card atau dah tertanggal.. ape2 pun thank you sooo much to olls.. ;)


table deco ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Birthday Party Sascha Shortcake























Date: 4th December
Theme: Strawberry Shortcake splash party.

thanks pada semua yang hadir. ;) ni sebahagian dr gambar2 di party sascha.


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥