jom click!!

Saturday, January 29, 2011

Her first Ballet class ♥






At last... sascha dah pegi ballet class...
every wednesday 7.45pm
first class ni ok la... dlm 15 min dia x nangis tapi lepas tu dah nangis cari mommy..
so terpaksa la teacher tu bawak scha turun kat first floor (waiting room for parents)
studio room kat 2nd floor. teacher tu kata biasa la first class mmg selalu mcm tu.
semua pun claps untuk scha sbb first class pun dah pandai.. semua parents tanya mommy scha dah penah pegi ballet class ke.. hehe mommy jwb x.. tapi scha suke ikot dlm youtube! hahaha
bravo baby, second class nnt xmo nanes2 lagi ok.. friends scha kat class tu pun baik and semua chinese. scha sorang je malay.. wahh x sabar nk tgk scha pakai ballet shoes. ;)




Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, January 25, 2011

ohh Copiea



Lameeenyee scha x jumpe bff dia copiea..
jumpe2 je terus berpeluk2 .. asal jalan je begang tangan x mo lepas.. rindu sgt barangkali ;p
last nite scha teman copiea beli ipad. scha dah ade geng nk blaja same2..
smbil tunggu ipad tu diinstallkan program nye kami minum2 di starbucks kat groundfloor tu.. lepas tu daddy yg collect ipad tu. leas tu dedua budak kicik ni layan main drawing same2.. hehe

after that mommy areen blaja makan mlm dekat bangsar. pic x sempat nk amik sbb semua dah lapar!.. hehe thank areen!


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, January 24, 2011

Bali 2011

KLIA
Hard Rock Bali



Jalan2 depan Hotel



Ramayana Resort & Spa..








Jalan Jalan







Bali 8th January - 12th January..

just 4 of us.... Alhamdulillah selamat pergi dan balik.
Planned nak main water sport, bila ke Nusa Dua, found aktiviti nya seronok kalau beramai2.. so cancel dan hanya melawat tample2 which ada yg kami dah pergi dulu tapi pergi balik sbb Elissa x pergi lagi..

on our second day there, mlm tu di landa Mini tornado which masa tu mmg la takut yg amat, tgk kat balcony, pokok2 tumbang, atap2 bertebangan.. orang2 lari bertempiaran.. masa tu la yg ada dlm Kepala, Ya Allah.. selamatkan lah kami..

bila ribut dah reda, terus naik atas katil, en hubby mandi, scha n lisa dah tdo, tetibe dengar hubby kata eh napa banjir nih? kita kat 6th floor nih.. rupanya ribut td buat air masuk kat balcony dgn banyaknya.. habis semua brg2 atas lantai basah. call front desk. manageent dtg... rupanya ada a few room sama mcm ni jugak, so managemeng help us to pack utk pindah bilik. and the next day pindah lagi ss temporary room tu 2 bed. our third room much more bigger. n we all dpt discount for dinner, spa n free return limo.

third & forth day - shopping, shopping n shopping... n kami try mcm2 kedai masakan jawa which dekat sama je ngan masakan kita kat malaysia ni.. sate pun lebih kurang je. n guess what? our friend there bawa kami ke warung malaysia.. hehe roti canai teh tarik murtabak semua ada.. ;p..ptg, lepak kat hard rock cafe. jalan2 dlm hard rock Bali ..pool dia dah mcm water park. ;) hmm insyaAllah next visit kami stay kat situ plak. ;p

last day- morning shopping lagi.. tgh hari berangkat ke airport. flight plak delayed 2 hrs. haih.. smpai KL mlm. alhamdulillah..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, January 19, 2011

Baim ngajak ketemu d Bakmilicious :D


Notification tweet Baim Wong di FB


Tweet Print screen dr iphone

Weeeeee...Jeng jeng jeng.... ;D

Mlm ni mommy bleh tdo dengan senyuman meleret ;)
Hehehe gara gara Baim Wong ngajak ketemu di balmilicious
X kisah la dah berapa ramai dia reply tweet ajak ketemu
Janji dia reply tweet mommy n ajak ketemu ;D
Seruuu banget!!!

(hehe mesti ramai yg tengah bace ni n kata mommy poyozz n semangat giler kan.. but seriously i dont MIND oke! hehe my actor pujaan reply tweet n ajak ketemu.. ckp la ape nk ckp oke ;).. )


Oleh kerana ntah bila la lagi baim nk ngajak ketemu
Mommy abadikan lah dlm blog ni yeh.. Hehe daddy sila jgn jeles okeh
Dikau tetap pujaan hatiku yg teratas .. ;p


gw suka sama lu Baim Wong!!

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, January 17, 2011

Baim Wong lagi



Baru baru ni Baim wong berada di Malaysia dari 12 January - 17 January.. tapiiiiiiiiii...
x berkesempatan pon nk jumpa dia.. ramai rupanya peminat baim wong ni.. semuanya gara2 sinetron benci bilang cinta kat Astro.. tapi i x layan kat Astro pun sbb lambat susah nk feeling.. sudahnya layan kat youtube tgh2 mlm tanpa ganguan scha. hehehe ;p

bila dah layan tuh jatuh hati plak kat' Dimas'.. wataknya cukup menarik!!.. sebelum ni ada juga tgk baim berlakon dlm soleha tp x de effect pon.. masa tu lagi suka marshanda ngan rendra dlm soleha.. lepas tgk BBC, baru la terkedek2 cr info2 pasal baim.. tersuka plak kat dia..

dari situ la dari satu cerita ke satu cerita layan youtube cite2 baim... pastu layan plak media2 indo ttg baim.. perwatakan nya tak jauh bedanya denganlakonan nya.. itulah baim.. selama tgk2mov ie ke drama ke sinetron ke x penah lak tersuka sgt kat pelakon nya.. pelakon malaysia?? satu pon x de kot!.. Baim Wong is the best.. me sounds poyo eh? haha suke hati la nk ckp ape pon.. dah adore dia nk wat cemana ;)

x cukup di Facebook, layan plak twitter ngan baim ni.. so ape yg baim buat hari2 semua dia tweetkan dlm twitter tuh.. ;) suka suka..

mommy layan tgk fans2 baim .. kelakar pon ade.. rata2 peminat baim ni dr golongan mak2.. hehe yang dah beranak pinak. ade juga la anak dara tu.. tapi mostly mak mak org. hehehe termasuk la yg tgh menaip ni ;p... diorang bleh tunggu baim kat lcct, kat ciniplex,... semangat tu nk jumpe baim. husband diorang kire sporting la kan.. kasi masa mcm tu biar wife diorang kerumun baim. hehe jeles jeles.. sbb x dpt jumpe baim in person!...

google2 rupanya baim ade cafe dan hotel dibali.. ingatkan ade kat jakarta je.. ishh dah balik dr balik baru tau..kalau tak..... kompem akan digagahi juga cari cafe n hotel baim tuh.. x dpt jumpe tuan nye jumpe kedainye pon jadi la.. kekeke ;p x pe insyaAllah end of this yr pegi lagi. kompem smpai2 nk cari cafe baim. silap2 tdo kat hotel dia .. hahaha.

o ye konon da tanak g bali dah kan.. tapi en husbany plak kata officemate dia ramai2 ajak pegi. nak main water sport kat sana. sooo maybe kitorang plak jd tourist guidenya.. iye la dah 4-5 kali pegi dah naik hafal dah jalan kat sana..

ok. topic baim balik. hari ni baim balik jakarta.. masa balik pun dengar citenye fans kerumun lagi hantar baim balik. siap nangis2 semua. hehe sygnye kat baim sowang nih.. ;)
fans yg jumpa kata baim ni lembut perwatakan nya.. baik n asik senyummmm memanjang ..
saya suka sama kamu baim wong!!!!

p/s:( pic taken frm bw official web)


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, January 5, 2011

Gadget Maniac!

sooo called maniac!!.. ntah bila startnye.. sedar x sedar dah banyak gadget dlm rumah ni.. scha punya je dah bermacam2 dari blackberry barbie, ke portable dvd ke PSP dan yang terbaru iPad.. well semuanya bukan untuk bermain semata.. blackberry barbie tu fucntion nye sebagai portable learning education. bleh blaja ABC and mane more, portable DVD pulak sambil tgk dvd sambil belajar memahami ayat2 yg cartoon tu ckp (english version) well i think its part of education jugak kan.. as long as cartoon yang kita beli tu ada unsur2 moral nya. mcm barney,dora and strawberry shortcake... PSP tu mmg la untuk games tapi kata Pakar, biarkan anak2 kecil bermain dgn games kerana ini akan mengaktifkan mindanya untuk berfikir mcm mana nk solvekan problem dlm game tu.. and last ipad.. well dlm banyak2 ipad yg paling banyak kegunaan nye.. dr games ke movie ke education. semua ada. hanya download appication apa yang kita mau.. its all on your finger tip..

as for mommy n daddy pulak. entah ape ke angin nya tiba2 bertukar jd penguna apple yang sebelum ni mmg x suka apple machines sbb rasanya mcm complicated. tapi once dah guna dah x boleh lepas dah.


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, January 3, 2011

her birthday present from mommy & daddy ♥

Bought new ipad for her birthday..
mommy & daddy x bg scha birthday present lagi.. we just organized pool party for her..
so mommy & daddy decided untuk belikan scha ipad.. actually dah lama dah mommy tgk2 ipad. mcm best je.. tapi belum smpai masa nk beli sbb dgn hp hilangnye.. mcm2 hal yg memerlukan $$$.. so lepas semua settle, baru la terpikir balik untuk belikan ipad for scha.

well, ipad ni bukan hanya games, banyak education application yg kita boleh download. flashcards, English baby, math and many more. so its worth for money!.. x payah beli dvd, download je.. besides, mommy boleh transfer semua dvd strawberry shortcake, dora & barney scha ke ipad ni.. lepas ni dah boleh simpan semua dvd tu, sebelum ni scha asik bawak kehulu kehilir portable dvd dia ngan dvd2 nya.. so now x payah dah ;)



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥