jom click!!

Sunday, August 28, 2011

IFTAR








iftar with friends ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, August 24, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada semua sahabat dan readers..
mommy mohon maaf kepada semua sahabat bloggers mahupun silent readers
jika mommy ada tersilap bahasa, tersasul kata yg menginggung mana2 pihak.
sama samalah kita bermaafan di bulan mulia ini.
kepada yang memamdu pulang ke kampung, hati2 di jalan raya oke ;)


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Sunday, August 21, 2011

Mea Zara Fairy Tales Familia


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Wednesday, August 3, 2011

Sascha learn to write


Day 2


Day 1.

Sascha dah nk masuk 3 tahun December thn ni. so now scha dah 2 tahun 8 bulan. so mommy rase it is a perfect time untuk ajar scha menulis letters A-Z and numbers. before ni scha dah banyak practice dalam ipad, yg bezanya cuma dalam ipad scha just touch the screen and ikut dot2.. and now scha kene blaja hold the pencil and write in manual way. risau jugak asik menulis dlm ipad nnt masuk sekolah x pandai tulis kat buku. Alhamdulillah.. sekali ajar, scha dah boleh menulis dengan baik cuma biasa la bengkok2 skit tulisan nya but still.. im proud of my lil girl ;) hehe anak sendiri kan mesti la bangga.. some goes to all mommies. apa yg anak berjaya buat itulah kebanggan setiap para ibu ♥♡♥♡..

"Sascha learning Time Video"



Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, August 2, 2011

Kelebihan terawih di bulan Ramadhan

Malam 1 
Dosanya keluar seperti ia baru di lahirkan ibunya.
    
Malam 2 
Dosanya di ampuni, begitu pula dosa kedua ibu bapanya jika keduanya itu orang mukmin.
    
Malam 3 
Di panggil oleh malaikat dari bawah Arasy dengan seruan: “Mulailah kamu beramal sebab Allah telah mengampuni dosamu yang telah lalu”.
    
Malam 4 
Di beri pahala yang sama, dan pahala orang-orang yang membaca Kitab Taurat, Injil, Zabur dan Al-Quran.

Malam 5
Di beri pahala seperti orang yang melakukan sembahyang di Masjidil Haram di Makkah, Masjid An-Nabawi di Madinah dan Masjid Al-Aqsa di Palestin.

Malam 6
Di beri pahala seperti pahala malaikat yang tawaf di Baitul Ma’mur, batu-batu serta pasir turut sama memohonkan ampun baginya.

Malam 7
Seperti orang yang hidup pada zaman Nabi Musa dan membantunya hingga dapat mengalahkan Fir’aun dan Haman.

Malam 8
Di berikan oleh Allah segala apa yang pernah di berikan kepada Nabi Ibrahim. 
    
Malam 9
Seperti pahala beribadah kepada Allah yang di lakukan oleh Nabi Muhammad S.A.W.
    
Malam 10
Di kurniakan oleh Allah kebaikan dunia dan akhirat.
    
Malam 11
Keluar dari dunia seperti pada hari dilahirkan dari kandungan ibu bersih daripada segala dosa.
    
Malam 12
Datang di hari kiamat dengan keadaan mukanya bercahaya dan bersinar bagaikan malam bulan purnama.
    
Malam 13
Datang di hari kiamat dengan keadaan aman dari segala kejahatan.
    
Malam 14
Disaksikan oleh para malaikat, kalau dia telah melaksanakan solat tarawih maka pada hari kiamat ia akan di bebaskan oleh Allah dari segala mudarat.
    
Malam 15
Di minta ampun oleh para malaikat, oleh malaikat yang memikul Arasy dan Kerusi.
    
Malam 16
Di bebaskan dari api neraka dan dapat masuk syurga.
    
Malam 17
Di beri pahala seperti pahala para Nabi.
    
Malam 18
Di seru oleh para malaikat, “Wahai hamba Allah, bahawasanya Allah telah redha kepadamu dan kepada orang tua kamu”.
    
Malam 19
Di angkat darjatnya ke dalam syurga Firdaus.
    
Malam 20
Di beri pahala para syuhada dan salihen.
    
Malam 21
Di bina rumahnya dari nur di dalam syurga.
    
Malam 22
Kelak di hari kiamat ia akan datang dengan aman dari segala kesusahan dan dugaan.
    
Malam 23
Di bangunkan sebuah kota untuknya di syurga.
    
Malam 24
Di beri pahala yang berupakan dua puluh empat permohonan di kabulkan.
    
Malam 25
Di hapuskan dari seksaan kubur.

Malam 26
Pahalanya diangkat selama empat puluh tahun.

Malam 27
Dalam melintasi sirat (jambatan) pada hari kiamat kelak, dia akan dapat melintasi dengan laju bagaikan kilat menyambar.

Malam 28
Allah mengangkat dengan seribu darjat di syurga.

Malam 29
Diberi pahala seribu haji yang mabrur.

Malam 30
Di panggil dan di persilakan oleh Allah, wahai hambaku, makanlah buah-buahan syurga dan mandilah dengan air salsabil (air syurga yang sedap di minum) serta minumlah dari telaga kausar. Akulah Tuhanmu dan engkau hambaku.Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥