jom click!!

Sunday, October 30, 2011

happy Birthday Daddy darling


Star Fondant Cake for daddy. May your life will bright as a shining star ;)



Flower marshmellow.. scha's fav!


happy 31st birthday daddy sayang. semoga selalu berada di dalam lindungan Allah s.w.t.. semoga segala hajat daddy dapat dikecapi... mommy sentiasa mendoakan kejayaan daddy dunia dan akhirat. semoga selalu dikurniakan kesihatan tubuh badan dan sentiasa dimurahkan rezeki. amin. amin. amin ya rabbal alamin..
a day before, we all celebrate birthday daddy di the gardens The curve. lepak2 with a few friends there.. lepas tu layan makan udang harimau bakar.. yummy!! count down beday daddy sambil makakan udang.. hehe balik rumah dlm pukul 5.00 am.. balik bersihkan diri, rehat2, solat subuh then baru tdo... hihihi so terlajak la tdo smpai pukul 10.00am. bangun, mandi siap2 then pegi rumah parents .. celebrate beday kat sana plak.. ;)


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Thursday, October 27, 2011

fancy sugar cookies




sugar cookies? bahasa melayunya biskut gula.. hehehe kenapa gula? sbb icing dia tuh mmg gula yg dah keras.. so mmg la manis kan.. mommy x berapa suka sgt tapi mmg comel! and shining too... sebenarnya x de pun plan nak bake cookies tapi bila dah coti2 smalam google2 party ideas.. lepas tu jumpe la birthday party yg ada sugar cookies. mcm comel sgt, so google plak ingredients dier, hah.. semua barang ade.. so terus masuk kitchen, mulala menguli doh, membakar last skali baru la mendeco deco icing... scha la yg paling happy.. sbb cookies tu dah mcm candy!..

lepas buat sugar cookies tu yg tetibe gatal tgn buat macaroons.. saje cuba2.. memula tu nampak dlm oven tu mcm tak naik pun.. so layan tv jap pastu masuk balik kitchen tgk dlm oven waahhhhh macaroons tu dah ade kaki.. hehe yey! menjerit keriangan kat kitchen snn macaroons jadi.. ;p... hari semalam adalah hari manis sedunia ;)
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

yay!.. berjaya baked macaroon ;)



yippie.. yippie.. mari kita tepuk bintang.. hehehe
kenapa happy sgt? mestilah.. sbb mommy dah berjaya buat macaroons.. ade kaki lagik!.
hehe tapi kali ni kaki terlebih plak naik.. patutnya naik sket jerk. ade jugak mommy tgk macs org lain yg x de kaki. resepi lain2 kot. tapi mommy suke macs yg ad ekaki. nampak comel!. well.. ok la kot for new start.. blaja kat you tube jerk.. ramai kawan2 mommy masuk kelas macaroons.. mommy x berkesempatan lagik nk pegi. last2 ngadap cikgu you tube dan hasilnya... tadaaaaa... lepas la nk makan2 sendiri kan. hehe .. lepas ni kita cuba lain kaler plak. ;) wahh semangat semangat!..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Tuesday, October 25, 2011

photoshoot lagi.. ;)













lagi lagi photoshoot... hehehe.. well kalau nk tau.. ni semua keje mommy.. scha pun sporting.. layankan aje mommy dier. kekekeke.. sebenarnya mommy nk kumpul pose2 yg menarik nk buat decorations utk beday party scha nanti... bleh buat galery beday girl.. hehehe.. org nk kata mommy hover??? biar la.. kata la ... anak mommy... suka hati mommy la nk buat cemana pun.. kan kan kan ;)

okeh insyaAllah kalau jadi nanti.. kite layan gamba2 ni kat beday party scha okeh. ;)

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, October 24, 2011

Hana's Polkadot birthday party

Hey! im goin to Hana's Party ;)

pose dulu sebelum naik car ;)

present for hana ;)

sempat pose dlm car ;)

with mommy & daddy..

Hana... the birthday girl. ;)
birthday girl with her mom
with kakak birthday girl

Last sunday, we all ke birthday party cik hana ;) si baby comel.. sampai agak lewat so terlepas cake cutting but still.... sascha enjoy main2 ngan all the kiddos ;).. theme: colourful polkadot party.. thanks kak watie for inviting us ;) and happy 1st birthday to cutie hana
Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

my littte buzz bee







taraaaa.... here comes my little buzz bee ;)
besar dah anak mommy nih... tup tup je dah nk masuk 3 tahun dah..
dah macam2 dah anak dara sorang ni pandai.. alhamdulillah.. semoga terus menjadi kebangaan mommy dan daddy ya syg.. x lama lagi beday scha.. insyaAllah.. akan ada party dihari jadi sascha..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Friday, October 21, 2011

dan temanyaaa.......


yezzaaaa.... tema birthday scha kali ini adalah "Minnie mouse and friends "...
scha addicted to minnie mouse.. pantang ada patung minnie mouse. semua nak beli..
kalau dulu scha sibuk dgn strawberry shortcakenya... now sibuk dgn minnie mouse and barbie plak.. kalau nak di ikutkan scha lagi suka barbie, tapi nk buat theme barbie kang mcm x best je kalau baya2 scha.. so tunggu la insyaAllah thn depan br buat barbie theme.. as for this year, kita buat minnie mouse and frinds dulu.. kenapa ada and friends?? sebabnya, sgt susah nk cari decorations yg hanya minnie mouse, most of the deco pack comes in minnie and friends, so sayang pulak kalau x digunakan... so terhasil lah tema " minnie mouse and friends"...

so now bermula kerja2 mencari minnie decorations, merancang buffet menu, candy corners menu, goody bags... tapi yg pastinya party kali ni ala kadar aja.. cukup untuk meraikan birthday sascha...x de grand2 pun.. janji kite enjoyyyyy.. ;)


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Monday, October 17, 2011

Let's start planning....

plan ape ye?.. hehee well... plan utk beday scha laa.. walaupun masih ada satu setengah bulan.. harussss kene plan dari sekarang .. mommy maybe akan busy hujung tahun ini so sebaiknya mommy dah siap2kan apa yg perlu utk beday scha nanti, so x de la terkejar2. nk buat apa on beday scha nanti..

well mcm tahun2 sudah beday scha buat kat umah her grandpa.. thn ni insyaAllah mcm tu jugak.. theme apa ya this year.. hmm mari mengimbas party2 sascha yang lepas....

1st beday - fairy princess


2nd beday - SSC waterpark party


rasa rasanya.. third birthdy party kali ni theme ape plak yeh? .... hihihi
I just Love kids Party!!!!! sgt comey..

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Hepy anibersery atok and nenek!






Yey.. alhamdulillah.... happy anniversary atok and nenek. semoga perhubungan ini kekal sepanjang hayat.. aminnn..

o ya.. balik kali ni.. mommy membaking bersama2 anak2 buah.. bakedkan cuppies and cake then bagi gegirls yg mendeco2 icingnya. hehe

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥