jom click!!

Friday, March 18, 2011

ohh sascha..


ohh cha cha.. anak mommy yg semakin bijak dlm membuat pilihan.. mulut dah petah berkata kata.. setiap kali keluar ade saje yang menegur bertanyakan umur scha.. ;)

dulu, scha pantang nmpak barney then strawberry shortcake, lepas tu dora and latest barbie!..
barbie doll scha dah makin bertambah, hadiah dr kawan2 mommy then setiap kali keluar n terlalu dkt barbie dept siap la.. harus la bawa pulang new barbie doll.. n now scha pantang nmpk bag barbie.. sekali beli 2.. satu bag pack, satu sling bag.. itu pun puas pujuk x yah beli purse barbie.. adoiii..daddy pun melayan kan aje kehendak sascha..sian sascha katanya..

mungkin ade sesetengah pihak merasakan terlalu mengikut kehendak anakadalah salah, tapi mungkin juga berpendapat, x salah berhabis untuk anak selagi masih di track yg betul.. for we all, penat penat cari duit untuk kesenangan anak, x salah rasanya berhabis sekali sekala untuk kegembiraan anak selagi mampu..

besides, mommy n daddy selalu kata pada scha kalau scha pandai mommy n daddy belikan barbie.. belikan toys.. habuan untuk scha bila rajin belajar.. so far alhamdulillah.. dah banyak yg scha belajar, picture dictionary, puzzle words, counting, colors, shapes, n many more

LOVE u sascha sayang..


Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

4 comments:

nasazfrog... said...

hai darling.... yup tgk scha teringat Nuri,,, yup kte ni sebagai mak ayah pd dorang mesti nak kan anak2 berjaya n bijak,, so pasal brg mainan tu biasa la kte pun kengkadang suka tgk dia pandai gunakan mainan tu sehingga boleh dia berfikir ,, kan,,kan,,kan

Luciana said...

takpe..takpe..sayang anak mah :)

Mea Myra said...

hi dear..

yes ina.. betul.. nuri pun mesti same je peel ngan scha kan. ;)

barang mainan tu adakalanya merangsang minda anak2 untuk berfikir.. mcm scha, sometime she pretend shes mother to her doll.. tdo kan doll, suapkan mamam. n so on ;) just like we did to her. kan kan..

Reflisia said...

she so cute..=)

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥