jom click!!

Monday, July 4, 2011

Demam Denggi



Mommy diserang Denggi!!.. about a week warded kat hospital.. ;(
2 minggu demam. semua sendi rasa nk putus. 2 minggu x makan. makan je muntah balik..
but.....

Alhamdulillah now mommy dah sihat. tapi sumpah dah fobia dgn nyamuk. nampak nyamuk je cepat2 cr spay nyamuk... denggi bukan mcm demam biasa. demam biasa tu setakat pening2.. sakit badan.. tapi denggi. semua sendi rasa nk putus. selera mmg total out. apa yg masuk dlm perut sure keluar balik. x kira la makanan atau minuman.. penyudahnya warded sbb badan dah dehydrated.. seminggu mommy kat hospital... eeee masa tu setiap hari mommy tanya doc boleh balik dah ke. sbb dah boring kat situ.. hehe..

scha pula jadi seorang yg sangat baik. seminggu scha tdo ngan daddy x pun tdo ngan babah gilir2.. scha langsung x merengek masa kat rumah. dia buat2 bz ngan barbie n baby dia. bila org tanya mana mommy scha jawab mommy sakit kat hospital. sian mommy.. walaupun scha x nangis, tapi semua kata muka scha mcm " something missing".. sian scha..

bila mommy da kua hospital, kejap2 scha kiss mommy kejap2 kiss.. hehe rindu agaknya..
hari yg mommy balik tu jugak kementerian dtg fogging kat area rumah.. rupanya bukan mommy je yg kene ade 9 kes denggi kat area rumah tu... padan muka nyamuk2 tu semua mati!!..


to all readers, berhati2 ngan nyamuk aedes.. Tiada Aedes tiada Denggi... hehehe serious sakit taww..

p/s: thanks pada daddy yg dah jaga mommy sepanjang mommy sakit.. smpai daddy pun susut badan.. thanks scha sbb faham keadaan mommy.. scha berdikari sgt.. mommy syg scha.. thanks mama, abah, siblings.. sbb sama2 jaga mommy.. thanks MIL,FIL, SIL & BIL sbb dah datang jauh2 visit mommy. thank you so much!.. thank you friends yg dah dtg visit mommy kat hospital and dirumah.. and thanks juga buat kawan2 semua yg x henti2 send msg,call, fb doa2 kalian...hanya Allah yg dpt membalasnya.. amin.

Bibidi-bobidi-boo ♥...............by Fairy Queen Mommy Zara

3 comments:

syazana said...

Alhamdulillah dah sihat :)

Haris Zuhaina said...

As Salam. Patut lah dah cengkung... Anyway... semoga cepat semboh dear.. n such a nice gugurl ya scha... take care... nasib baik scha tak dak apa2 kan...

nieda said...

salam, denggi mmg bahaya. hubby i pun baru kena denggi bulan 5 lepas. Fobia tgk nyamuk. lepas pada tu kiteorg pasang insect screen kt tingkap. mahal juga tapi xpelah demi kesihatan

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥