jom click!!

Friday, August 3, 2012

ending Dejavu di Kinabalu ...dicintai lebih baik dr mencintai..

wahh.... da lama x update blog.. tetibe terpanggil untuk update ttg kisa dejavu dikinabalu.. hee
mesti ramai pengikut tegar cerita ni kan... lepas je cerita ni ending tadi.. banyak sgt post dkt FB.. ade macam pendapat.. ade yg kata x logik lelaki mcm bazli syg sgt kat nadira.. ade yg kata nadira ni mengedik mengada dah ada lelaki yg setia g juga bercinta dgn amar..ada yg kata da tukar jantung lain pun still nak berdebar2 bila jumpa amar... well semua org punya pendapat... and as for me.. mommy rasa cerita ni ada pengajaran nya.. SEBAB??? hmmm.. hanya yg mengalami memahami... yg x mengalami situasi Nadira ni mmg x akan faham...


 Bila seseorang tu dah sgt sygkan kita.... Kita rasa safe n kita dgn selambanya nk tinggalkan dia n pegi ngan lelaki baru yg dok beri kata2 pujangga n rasa suwitnya lelaki baru ni.. Tanpa kita sedar yg setia tu dulu pon kita penah rasa mcm tu..  Cuma bila dah lama hubungan tu.. kita dah x hargai.. masa ni la bila dtgnya lelaki baru yg pandai ambil hati kita and tabur janji2 untuk kita.. kita rasa yg setia tu x de ape2 and mula la time ni benci la.. x serasi lah.. bak kata nadira dulu.." da x boleh tgk muka dia.. makin tgk makin rasa menyampah" mcm2 alasan kita cipta utk elak untuk terus dgn lelaki yg setia tu..TAPI...bila sesuatu berlaku br kita tersentak n sedar yg kita sebenarnya dah sia2kan lelaki yg setia tuh... Untungnya bila yg lama masih menyintai....ehehehe syukur Alhamdulillah.. dan lepas tu barula kita betul2 menghargai... 
 
bab nadira da tukar jantung baru dan kenapa masih berdebar2??... harus la exBF kan.. siapa x berdebar bila terserempak ex BF depan mata?? tell me... Sooo.. pengajaran nya jgn cepat terpedaya dgn mainan hati.. hargai jika adanya org yg betul2 menyintai kita.. bak kata mama dulu... jika didalam dilema untuk memilih.. pilihla yg betul2 menyintai kita.. bukan yg kita betul2 cintakan... kerana nikmat dicintai lebih dr menyintai. ♥

sekian ulasan dr mommy.. heehe gudnite uolls!

Bibidi-bobidi-boo ♥ ...............by Fairy Queen Mommy Zara

No comments:

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥