jom click!!

Sunday, January 13, 2013

Kids Meal recipe : Carbonara pasta

ingredients:
-pasta (ada mcm2 jenis pasta, pilih ikut suka k, kalau nk beli baby pasta pun ada yg alphabert, yg cartoon2 pun ada, tapi myra pilih yg biasa sbb bley kongsi skali yg untuk babies tu pasta dia kecik2 ;p )
-prego tin ( ada mcm2 flavour *mushroom, beef, cheese & banyak lagi la
* tambahkan sikit je nk bagi ade perisa)
- fresh milk
-cheddar cheese (hiris2kan)
-parmesan cheese
-cut chicken/beef/sausage with cheese (kalau nk letak sausage, amik sikit je sbb banyak2 x bagus ;p)

ok mula2 panaskan air dlm 2 cawan, pastu masukan fresh milk 2 cawan, pastu masakkan pasta satu cawan, masukan cheddar cheese & satu/ dua sutu prego cheese/ mushroom flavour. boiled semua tu dlm 7 minit.
seblom angkat test dulu pasta tu dah betul2 lebik ke tidak. kalau dah lembik angkat dan taburkan parmesan cheese on d top..

 good luck!!


Bibidi-bobidi-boo ♥ ...............by Fairy Queen Mommy Zara

No comments:

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥