jom click!!

Monday, August 31, 2015

Express fryingpan pizza






sape suka pizza???? tapi mesti rasa mcm lecehnya nak buattt kann??
naaahhhhhh korang tau tak sebenarnya nkl buat pizza senang sgt!! just took about all 5-10 min je..,
thenn.. taraaa dah siap... ok meh nk share..

kenapa nama dia fryingpan pizza?? jawapan nyaaa sebab masak dlm fryingpan! x guna oven pon.

bahan bahan doh : dua tepung naik sendiri atau tepung gandum
satu sudu teh dry mauripan atau baking soida pon boleh
secubit garam
air

toping pizza: button mushroom hiris
tomato hiris
sosej hiris
tomato preego, 
kalau xde guna tomato puree
 kalau xde guna sos cili thai, kalau xde jugak gune sos cili biasa
mozarella cheese, kalau de guna mushroom soup yg pekat tu

cara2: satukan semua bahan doh dlm non stick pan, kacau2 smpai kental, pastu penyek2kan seratakan. pastu buatkan layer tomato sos tu.. then hias2 topis bergilir2.;last skali taburkan cheese atau mushroom soup tu. dah siap semua letak pan atas dapur dgn api perlahan. tutupkan pan and masak selama 5-10 min mengikut ketebalan doh., dah siapppppp

senangkan..

selamat mencuba


Bibidi-bobidi-boo ♥ ...............by Fairy Queen Mommy Zara

No comments:

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥