Roti Puri with kari daging for breakfast 😊
Bahan2 roti puri
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh garam
150 ml air
1 sudu teh minyak sapi atau minyak jagung atau minyak masak
1 sudu teh garam
150 ml air
1 sudu teh minyak sapi atau minyak jagung atau minyak masak
cara2
Masukkan tepung ke dalam bekas yang besar
Masukkan juga garam
Tuangkan air sedikit-sedikit
Uli adunan hingga ia menjadi doh yang tidak melekat pada bekas dan tangan
Kemudian letakkan minyak sapi atau minyak makan
Uli lagi hingga doh lembut
Tutup dengan kain dan perap sekejap dalam 20 minit
Ambil sedikit doh agak2 je nk besar mana.
Canai doh nipis
Buat sehingga semua adunan habis.
Bentuknya tak kisahlah kan kalau nak cantik buat bulat-bulat
Bila dah siap sekarang bolehlah kita mengoreng puri
goreng dengan minyak banyak ya. mcm goreng donut tu.terbalik2 goreng smpai keperangan. siap 😊
Masukkan tepung ke dalam bekas yang besar
Masukkan juga garam
Tuangkan air sedikit-sedikit
Uli adunan hingga ia menjadi doh yang tidak melekat pada bekas dan tangan
Kemudian letakkan minyak sapi atau minyak makan
Uli lagi hingga doh lembut
Tutup dengan kain dan perap sekejap dalam 20 minit
Ambil sedikit doh agak2 je nk besar mana.
Canai doh nipis
Buat sehingga semua adunan habis.
Bentuknya tak kisahlah kan kalau nak cantik buat bulat-bulat
Bila dah siap sekarang bolehlah kita mengoreng puri
goreng dengan minyak banyak ya. mcm goreng donut tu.terbalik2 goreng smpai keperangan. siap 😊
kari daging uolls dah tau buat kan
Bibidi-bobidi-boo ♥ ...............by Fairy Queen Mommy Zara
No comments:
Post a Comment