jom click!!

Thursday, April 2, 2009

Acupunture?

yes... Acupunture.. Acupuncture involves the insertion of extremely thin needles through your skin, to various depths at strategic points on your body..

early morning about 7.45am.. ding dong.. ding dong...
rupa2nya mama dah sampai kat our house sbb mama ckp she called me so many times.. tapi aku x pickup.. so at last she decided to come over... n guess wot??? she told me ustaz dah ade kat rumah nk buat acupunture.. erkk.. bukan dah bincang ke dat day yg aku mmg tanak buat acupunture.. sbb takut terkene facial nerve.. en hubby pun x setuju.. tapi lepas didesak mama ngan abah.. aku pun buat je lah.. first needle kat pergelangan tangan and its quite hurt.. but second needle and seterusnya dah x rasa sakit.. ustaz ckp first needle tu punca saraf so bila dah block saraf sakit yg lain tu dah x sakit... oOOooo now i know... total needles semua : 9.. Ouch!

tempat yg dicucuk.. kat tangan.. leher n atas kepala.. huhu dah macam antena TV.. kakakaka seram gak mai cucuk2 atas kepala ni.. tapi mama x abis2 ckp ikhtiar.. InsyaAllah kalau baik, tak perlu la surgery.. amin.. moga2 hendaknya

1 hour.. duduk tegak.. no movement ok!.. erghh.. penat tau.. duduk je x bley buat pape..
lepas 1 hour needles pun dicabut.. hrmm not bad... it feel a brief, sharp sensation when the needle is inserted, but generally the procedure isn't painful. . ..mcm kene gigit semut je.. and Alhamdulillah.. x senget pun muka aku.. huhu itule yg takut.. kalau2 facial nerve injured n muka senget.. nauzubillah.. minta dijauhkan.. hurmm pic ade. tp dlm HP abah.. later on i'll update k..

2 comments:

-LaDy rAzOr- said...

" ikhtiar...kalo elok x perlu surgery"????
ira sakit ape???
sampai nak kena surgery lak nie....
suspen nie.....
huhuhu.....

Mea Myra said...

hehe scroll down lagik.. nanti jumpe le sakit ape.. ;)

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥