jom click!!

Friday, April 24, 2009

pada dia..

ade peribahasa kata..
"org yang tamak selalu rugi"
kite sokong kata2 tu..
tak guna tamak2... at de end nanti.. diri sendiri yang rugi...
kenapa manusia jadi tamak?.. demi duit?.. demi harta?..hmmm.. entahlah..
satu lagi peribahasa.." gunting dalam lipatan"...
hrmm.. kadang2.. tanpa kita sedar, org yg rapat dengan kita yang betrayed kita balik...
semua gara2 tamak.. mula2 memang la.. susah sama dipikul.. ringan sama dijinjing...
tapi bila dah $$$$ depan mata.. secara tak sengaja manuasia jadi tamak..
bile diri dah terkene.. boleh ke kita ubat balik hati kita yang dah luka punah ni?
kite percayakan dia... kite tolong dia... tapi sampai satu masa...
dia lupa semua tu... dia x ingat semua kata2 dia masa dia susah...
kenape dier nk jadi tamak?
kerana $$$ die lupa diri.. lupa kata2 dia dulu.. lupa siapa dia sekarang...
dier nak senang sorang2.. nak kaya sorang2...
pada dia... kite menyesal ... menyesal sbb sayangkan dia.. menyesal sbb percayakan dia...
pada dia.. sedar2 lah.. sampai bila dia nak sorokkan?.. sampai bila dia nak tipu kita?
pada dia.. sedar tak yang kalau tanpa kita... dia tak akan berdiri ditempat dia sekarang?
pada dia.. time kasih sbb dia sedarkan kite yang siape dia sebenarnya.....
kite x sangka dia mcm tu... kita anggap dia mcm family kita.. tapi dia? siapa kite pada dia?..
"selfish".. mungkin itu perkataan yg paling sesuai untuk dia..
hrmm..
hati kite sakit.. mcm dirobek2.. mcm disiat2...
kite rase mcm nak nangis je dier buat kite mcm tu... kite rase mcm sia2 kite tolong dia selama ni.. sampai hati dia pijak kite mcm tu...
lepas ni.. susah dah kite nak percayakan dia...
pada dia.. ingat.. kite bukannye budak kecik yg tak tau ape2..
kite bukannye budak skolah tadika yg boleh dikotak katikkan...
pada dia.. hidup ni mcm roda... skarang mungkin dia rasa dia kat atas..
tapi...mungkin x lame.. n mungkin x dapat capai pon ape yg dia impikan..
it just a dream darling!.. soo... by the time dia terjaga dr mimpi.. dia sepatutnya sedar..
yang dia dah tersalah langkah n pada mase tu semuanya dah terlambattt...
kite x mungkin akan beri dia peluang lagi...

1 comment:

Reflisia said...

lumrah kehidupan dan manusia yang tamak n haloba la dear

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥