jom click!!

Tuesday, December 7, 2010

From ip 3gs to ip4?

Taraaa.. ini dia henpon baru mommy.. ip4, padahal baru je dlm 4-5 bulan pakai ip3gs... tu dua kotak ip 3gs. satu daddy punya, satu mommy punya yg isinya dah dirembat..
hmmm ni alkisahnya..

masa beday scha hp mommy x henti2 bunyi tapi bila rasa semua guest dah smpai, mommy pun masukkan dlm balang kat dlm umah, pastu my mom asik kata my phone keep ringing, rupanya ade sorang lagi kawan yg sesat. masa menjawab call tu ada guest yg dah nak balik tangan plak sebelah pegang hp seblah pegang angpaw2, so x menang tangan main letak je la atas meja.. dalam rumah oke!.. pastu dah x ingat dah hp tu smpai la mlm masa scha nk bukak all the pwezzie br la teringat hp, cari punya cari x jumpe, called dah msk voice mail...

so x lain x bukan ni keje my cousins tak pon my close frens... invited guest oke!.. sengal betul.. dah invite dtg party sempat lagi menyilok barang org!.. cr2 mmg x jumpe so redha je la.. hubby muka panas je sbb tu hadiah dr dia.. ayat pertama dia kata... lepas ni beli sendiri pulak ye.... hmmm ye la kalau kene kat mommy pon mesti la hangin.. beli brg harga 2k plus tetibe hilang..
esoknya terus ke low yatt.. cari2 ip 3gs dah x de stock, yg second hand ade la, rm1600.. tapi dia x genenti elok ke tak. so dr beli nnt membazir terus la beli yg baru ip4.. os 4.1, so dah stable dr os 4.0 dulu banyak problem... nasib la ip4 ni leh sync itune lama.. so boleh la dpt balik contact n gamba2 dlm ip lama tu..

tokey hp tu pon aja cara2 nk detect mana ip yg hilang tu, siap nnt leh matchkan ngan serial no ip tu, dapat kalu, balai cite la yeh.. esoknya dah bawak pegi kedai fon tu n dah dpt detect mana hp tu.. mmg x sangka.. sanggup 'pencuri' tu buat mcm tu, kita baik2 layan dia, mcm tu dia balas balik... pada pencuri tu ape juga cara ko buat.. jgn ingat bleh lepas, x yah pura2 tak tau sbb aku dah tau. now mommy tunggu je dia minta maaf n pulangkan balik.. kalau cara baik pun pencuri ni tanak so what to do, cara kasar la nampaknya....


Bibidi-bobidi-boo ♥........






.......by Fairy Queen Mommy Zara

6 comments:

notti netti said...

wow..baru tahu Iphone boleh detect pencuri....sanggop pulak tu ambil barang tuan rumah.....hmmm

Haris Zuhaina said...

dasat kan...
tgk tajuk myra, igt nak bli hp myra tuh, rupanya dah kena cilok... huhuhu....

-LaDy rAzOr- said...

wah...dah tau sape pencuriknyer yer??tahniah!! dapat gak tangkap org jahat itu... ;-)

p/s: psttt...nak tau sape leh?hehehe...(nyibuk jek sayer nie..)

Marsha~ said...

sanggup ek dia curi ip awak.. kenalan rapat lak tu.. sengal sungguh

Ceritera Kami said...

HAI SIS,,, i also hilang hp time wat bufday party..bengang je...

Mea Myra said...

notti: tu kelebihan iphone tp application tu x stable mane pun lg.. tu la smbil menyelam minum air tu namanya.. kalau dah kaki rembat tu, kat mana2 pun jd..

zuhaina: huhu tu la nye.. ralatnyeee la baru je bape bulan pakai.. nk beli lagi satu ni ha bercintaaaaa.. boleh lepas p vacation satu family costnye..

nofa: orgnye rapat ngan myra. tapi tu la awal2 dah mmg suspect dia.. dah dasar pencuri tuh, pencuri la jugak

marsha: tulanye.. mmg sengal tahap gaban punye hehe

Ceritera: laa samer ke.. sakit kan hati.. duit banyak kua buat party hp ilang lagi.. adoiii rase serik nk ajak org masuk umah

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥