jom click!!

Tuesday, November 4, 2008

beratnya baby mummy nih!~

Date: 03,November,2008
Vanue: Az-Zahrah, Bangi
Time: 9.00am-12.30pm


Waaahh!.. beratnya anak mummy ni... doc cakap baby da nak masuk 36 minggu. Berat da capai 2.78kg... doc cakap agak berat!.. =p.. huhuhu.. last checkup, baby zara baru 1.5kg, lepas je sebulan baby zara da membesar sehingga mencapai berat 2.78kg.. membesar bagai johan anak mummy nih.. arini jugak kene second injection untuk kancing gigi.. huhu dah terlambat sebenarnya.. =P pastu kene check darah untuk nk pastikan sugar level dalam darah... alhamdulilllah.. sugar level dalam urine ngan blood normal.. tapi doc ckp air dalam rahim banyak lagik.. dier pon compius.. dier ckp biasanya, tahap ni air da sikit. kalau banyak lagi tu tandanya gula ada dalam darah.. tapi check semua normal so doc buatkan aku next appoitment.. aku kene g Az- Zahrah lagi pada 7th November untuk buat glugose test plak.. nak comfirm bebetul yg sugar level berada ditahap yang bebetul normal.. maknenye amik darah lagik!.. kene berpuasa then pagi kol 8.00am amik darah, then doc kasi minum glugose, then amik darah lagik... adoi la.. minggu ni je ntah bape kali da kene amik darah.. hehe.. tape la.. baby zara punye pasal.. mummy redha je la ape je doc nak buat!..

Moga-moga semuanya normal dan yang penting, anak mummy ni sihat.. aminn..
emm.. last weekend balik melaka, kire last la balik mase pregnant nih, sbb tinggal lagik sebulan baby zara nak kua so next time balik baby zara da ade.. hehe sronoknye!.. on second day kat melaka, aku ngan be g pusing2 bandar melaka then g beli kekabu ngan kain cotton.. past tu ngan kain kapas untuk buat bedung n semilut baby.. wahhhh.. nak buat sendiri la kononnya...
hehe.. sampai la mood aku rajin nak menjahit jahit nih...
balik jerk dari check-up kat az-zahrah, aku trus je sro mama aja aku camane nak mengunting kain cotton nih nak buat tilam baby... bukannye tilam tade.. ade je da siap.. cume ngengade kononnyer tilam dalam baby fun play pan tu nipis sangat, nanti baby tak selesa so nak kene ukur sendiri tilam besar mane, sbb tilam yg ada ni besar tak muat nak sumbat dalam play pan tu... huhu rajin la katekan.. so mama pun aja le camane nk mengukur and gunting sume... aku buat keje ngan pertolongan adik bongsu aku lyeesa. hehehe.. past siap jahit, tibe la masenye menyumbat kekabu.. mak ai... bertebangan sume kekabu dalam umah.. huhu mama da manjerit sro bawah bekas kekabu kat luar umah... huhuhu abah dok gelak jer.. mcm org jakun tak penah main kebabu la katekan.. huhuhu.. abis melekat satu badan.. mcm snow plak!.. kekeke
dan akhirnya.. jadila tilam anak mummy nih.. wahhh best nye.. lembut jerk tilam dier.. huhuhu.. patut la kekabu nih mahal.. lembut rupenya bile da jadi tilam.. kekeke.. =p
mama sro buat bantal skali.. aku ckp ok je.. tapi esok la.. satu hari satu.. esok ingat nak p kedai benang nak beli benang2 sulam, nak buat sulam tangan nama zara kat selimut dia... hehe..
bestnya!..

1 comment:

-LaDy rAzOr- said...

amboi....rajinnyer mummy baby zara nih!
but i think mmg natural ler...
masa nofa nak due lg sebulan dulu pun nofa tetiba rajin gak...
tp nofa rajin nak buat pengat...
nofa wat pengat jagung, pengat durian, pengat pisang ngan bubur chacha...
hehheee......

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥