jom click!!

Sunday, December 7, 2008

She's finally agree to meet her parents...

Gambar ni daddy snap 30 minute lepas baby zara dilahirkan.. mase ni baby zara baru je siap dibersihkan.. Alhamdulillah.. syukur.. mumy ngan baby zara selamat akhirnya... baby zara selamat dikeluarkan dari peyut mummy dgn kaedah ceaser... emergency c-sec sebenarnya.. mummy x plan pun nak lahirkan baby zara dengan operation.. tapi mungkin dah tersurat yang mummy kene lahirkan puteri sulung mummy ni didalam OT. mummy ditolak masuk ke OT setelah penat bertarung nyawa selama 10 jam di dalam labour room + 2 kali epidural.. akhirnya doc noraini minta persetujuan daddy utk proceed ceaser utk selamatkan baby zara sbb heart beat baby zara makin lemah.. air ketuban mummy da pecah sendiri pukul 5.30am so air da banyak kua.. dats y jantung baby mummy ni makin slow... mase ditolak masuk OT, mummy redha je ape nak jadi asalkan puteri mummy selamat.. masuk je dalam OT, doc noraini dan Doc Rouf da tunggu kat dalam. Doc noraini pakar sakit puan & bedah and Doc Rouf pakar bius. daddy setia seblah mummy sambil genggam tangan mummy sepanjang operation.. tiba2 doc noraini bersuara.. " alhamdulillah... baby girl...".. mase tu mummy tau yang puteri mummy da selamat dikeluarkan dari perut mummy.. Alhamdulillh.. x henti2 mummy panjatkan kesyukuran pade Allah swt... akhirnya.. berakhir juga perjuangan mummy dengan selamat... mase tu jugak.. ada air di mata daddy!.. terharu agaknya dengan kelahiran baby zara.. lepas baby zara dibersihkan, nurse serahkan baby zara kat daddy.. daddy pun iqamatkan baby zara.. baby zara diam, sambil mata galak x henti2 pandang daddy.. barangkali kenal dengan suara daddy.. doc & nurse semua ckp baby zara cute, mata galak, rambut lebat.. ada 2 dimple lagi.. hehehe.. anak mummykan.. mesti la comel..lepas semua selesai, doc noraini datang kat mummy and kiss kiss dahi mummy and cakap congrats!.. terharunya.. mummy pun da rase doc noraini mcm mama je.. ye la setiap minggu jumpe.. lepas ni x jumpe da.. =( takpe.. nati kalo rindu g je la sane.. hehe.. mummy ngan baby zara admited kat az-zahrah selama 3 hari 2 malam.. daddy ngan mama leesa berkampung kat ospital jugak .. hehe.. siap bawak bantal lagi teman mummy ngan baby.. doc noraini datang tgk mummy pagi, tgh ari, petang n malam.. hari last day jumpe doc noraini, doc bg pwesent kt baby.. n lepas ni da x jumpe lagi doc noraini.. sedih je rasa.. =( Thanks a lot DOC! love you.. hari mummy and baby zara kuar ospital, mama ngan abah dah datang pagi.. tapi mummy n baby x bleh kua lagi sbb kene final checkup dulu, so mase balik daddy ngan mama leesa je yg ada.. sampai je umah, semua da tunggu depan pintu umah nak sambut kehadiran baby zara, mama siap dengan air zam zam, kurma, gula dan garam di calitkan kat mulut baby zara.. hehe semua happy sesangat menyambut baby zara... dan semoga sampai bila bila pun kebahagiaan ini berkekalan... amin........

No comments:

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥