jom click!!

Tuesday, March 17, 2009

Majlis Berendoi (cukur jambul & Akikah)









Aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana Majis yang dirancang berjalan dengan selamat dan sempurna. Ramai kaum kerabat, sahabat handai, jiran tetangga datang bertandang ke Majlis cukur jambul & Akikah puteri kesayangan kami. tepat pukul 9.30am majlis bermula dengan bacaan surah yasin dan tahalil, kemudian bersambung dengan Doa selamat bg menandakan kesyukuran kami ZARA selamat dilahirkan kedunia, kemudian disambung pula dengan acara cukur jambul, jejak tanah dan berendoi.. mase berendoi sebak dadaku mendengar bait bait baris syair yang didendangkan antaranya " Ayuhai anakku paras gemilang, kepada ibumu hendaklah sayang, mendidik engkau bukanlah senang, tidur tak lena makan tak kenyang" dan panjang lagi.. kesemua acara tamat pada pukul 12.00pm. Tetamu mahaban dijamu bersama2 tetamu yang lain yang tak henti kunjung sampai la malam. Alhamdulillah.. syukur aku kepada Allah s.w.t... terima kasih kepada semua adik2ku.. kakak dan abag iparku, tok, auntie2 & uncle yang datang lebih awal dari hari majlis untuk menolong..hubby yg banyak buat keje.. dan terutama mama dan abah yang telah bertungkus lumus x tido malam dan memasak kari kambing yg amat sedap dan yang telah mensponsor kos kesemuanya (tidak termasuk kambing akikah.. tu kene le en hubby yg sponsor.. hehehe) .. pada awin time kasih kerana menjadi mak andam of de day n thanks to her hubby Poy.. sbb telah mensponsor dadih dengan buah laici diatasnye.. hehe.. Zillion thanks to all.. tanpa anda semua kemeriahan ini mungkin tidak dapat dikecapi..
semoga bila besar nanti ZARA akan imbau kembali kesemua acara melalui gambar gambar dan mommy hope ZARA tau yang kami semua sayangkan ZARA... kamu permata hati kami semua!
Amin...






4 comments:

eiza in the house.. said...

salam...zara dah kene pontong jambul ekk..meriahnya majlis tu, syukurkan semua berjalan dgn lancar :)

-LaDy rAzOr- said...

sori dear...tak dapat nak datang....nofa kena outstation ler...skang nie pun nofa online kat resort kenyir...baru pas wat keje nie...hehehehe

Mea Myra said...

eiza.. ha ah da potong.. eiza nape x datang?.. yup syukur sesangat semuanya berjalan lancar =)

Mea Myra said...

to aunty nofa.. its ok.. takpe, tau aunty sibuk.. hehe darling! sorry la aritu kete i gile sepah.. huhuhu cian korang naek kete sepah2.. =p

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥