jom click!!

Monday, June 1, 2009

berubat Tradisional ke Jengka 9, Pahang

Ahad, 31 may 2009.

Sebagai perubatan alternative, abah ajak me pegi berubat tradisional ke Jengka 9, Pahang, perjalanan lebih kurang 3 jam. penat la jugak dok dlm kete tu.. menurut kata docter tempoh hari me kene proceed dengan surgery, tapi bak kata mama & abah kita cuba dulu manala tahiu dengan izin Allah boleh baik jumpe org ni.. org2 kampung ramai kenal dia Pak Ali bomoh cancer. Alhamdulillah pesakit2 dia sumer da baik.. so kini turn me plak cube nasib.. kalau2 Allah izinkan baik la e tayah p surgery.. kalau surgery dah cost dlm 10k.. smpai kat sana hari mmg panas sesangat, kami pegi makan kat bandar jengka pusat.. p makan nasi ayam.. zara plak makan bubur bekal.. lepas tu kami meneruskan perjalanan.. sampai nye kami disana kami blur2.. mane tau umah dier.. so nampak la sekumpulan remaja motor2 ni.. en hubby p turun tanya direction, jawab geng2 motor ni, takpe bang meh saye tunjukkan.. disuruhnya kami membontoti motor2 mereka.. hehehe.. mcm ade eskot plak =p... smpai umah pak ali.. sebak je dada.. ada lagi rupenye org hidup dlm kesempitan mcm ni.. rumah ibarat pondok je. dlm tu lah tinggalnya pak ali dan isteri dan juga cucu2 nya anaknya dan menantunya yg baru melahirkan baby 5 hari.. daif sungguh kehidupan mereka.. lepas berubat, abah hulurkan not$$ pada pak ali x tau pulak me kandungannye berapa.. bak kata pak ali " saya x tentukan harga, terpulangkah kat encik nk sedekah berapa".. pulangnya kami ke kota dibekalkan buah kuini masak ranum... huii baunya x bleh nk cakap kuat giler ok!.. dlm perjalanan abah berbunyi.. "kesian hidup diorang, insyaAllah kalau baik penyakit ni nanti, abah ingat abah nk buatkan rumah untuk diorang."

" Ya Allah, sembuhkan lah penyakitku Ya Allah, makbulkan lah doa ayahku Y Allah sisamping kami dapat membantu keluarga yang daif itu.." semoga Allah mendengar doa2 ku dan memakbulkan kata2 abah.. aminn...

1 comment:

Ej@ne said...

hi...actually i nak tanye sket...u sakit ape ek...sorry for asking that question

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥