jom click!!

Tuesday, December 15, 2009

breakfast untuk hubby & baby

breakfast untuk hubby

breakfast untuk baby

and both super duper yummy!! hehe puji sendiri taw..
zara loves it sooo much... licin satu mangkuk (mommy letakkan separuh mangkuk baby)
xoxo

recipe untuk hubby punya x yah la ek sbb semua pun tau buat kan.
so myra just share recipe untuk baby punya pasta je k.
so for mommies yg baby tanak makan sgt tu bley la try recipe ni..

ingredients:
-pasta (ada mcm2 jenis pasta, pilih ikut suka k, kalau nk beli baby pasta pun ada yg alphabert, yg cartoon2 pun ada, tapi myra pilih yg biasa sbb bley kongsi skali yg untuk babies tu pasta dia kecik2 ;p )
-prego tin ( ada mcm2 flavour *mushroom, beef, cheese & banyak lagi la
* tambahkan sikit je nk bagi ade perisa)
- fresh milk
-cheddar cheese (hiris2kan)
-parmesan cheese
-cut chicken/beef/sausage with cheese (kalau nk letak sausage, amik sikit je sbb banyak2 x bagus ;p)

ok mula2 panaskan air dlm 2 cawan, pastu masukan fresh milk 2 cawan, pastu masakkan pasta satu cawan, masukan cheddar cheese & satu/ dua sutu prego cheese/ mushroom flavour. boiled semua tu dlm 7 minit.
seblom angkat test dulu pasta tu dah betul2 lebik ke tidak. kalau dah lembik angkat dan taburkan parmesan cheese on d top.. pastu bg baby makan. insyaAllah diorang suka.. mcm zara.. zara susah sgt kalau nk bg makan nasi, tapi when it goes to potatoes n cheezy pasta.. laju je makan.. so good luck!!



Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

2 comments:

senioritasara said...

yummmmmmmmmmyyyyyyyyyyyyyyyyy

Intan said...

waaaa thanks myra laling for the recipe....nak try!

arissa nie susah sikit ngan cheese2 nie...but who knows maybe with ur recipe, dia nak maman :D

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥