jom click!!

Tuesday, December 15, 2009

Zara at age 12 month

zara's milestones at age 12 month:-

-remain 4 upper teeth, 2 lower teeth.
-zara dah boleh berlari, she able to walk dr umur 10 month old.
-zara panggil mommy :mama.. x pandai lg sebut 'mi'.. mommy still tunggu zara sebut mommy dgn betul, asik2 mama mama.. ;)
- yg lain zara dah boleh sebut : daddy, babah, oma, ayang : refers to her auntDayang, duck, ball, nak, mamam, book, aaa-bar (allahhuakbar), cat, chu (shoe), fish,
-zara boleh minum guna cawan biasa since age 6 month tapi x pandai2 guna straw smpai la dah umur 11 bulan br pandai ;)
-suka mommy sebut ' jom mandi'.. terus angkat tangan minta mommy buka kan baju, pastu terus berlari n tunggu mommy depan pintu bathroom. ;)
-suka 'brush ur teeth time'.. terus point finger kat toothbrush n brush her own teeth & will ask mommy to brush teeth sekali ngan dia.
-she loves dancing n play masak masak.. hahhaha terserlah sifat kegadisan nya.. nanti dah besar rajin tolong mommy masak k sayang..
- now bila jatuhkan barang mesti sebut "OK' OWWW" hehe mane baby blajar ntah. tetibe je asik sebut cam tu..
-zara dah pandai amin(shake hand n kiss tangan org tu smbil salam), wave bye bye since age 6 month, high FIVE,
-zara's fav food: pasta & cheese, potatoes (masakla camane pon mmg gerenti zara makan), fav finger food: raisin, coco crunch,home made potato wages.
-zara's fav drink: plain water, ribena ( mommy masukkan sikit + ngan plain water), milo less sugar dlm kotak tu.

Diapers: Mamipoko L (dah cuba mcm2 brand, huggies, pampers, pet pet.. semuanya x sesuai ngan zara. )
Formula Milk: Enfagrow A+ honey. + Breast Milk kalau mommy ada ngan dia ;)

Weight: 9.5kg
Height: last ukur 92 cm, nanti mommy bawak zara g clinic untuk inject harini tgk zara tinggi brape k. hahaha pembetulan ye semua, 92cm tu mommy yg ukur, td check ngan doc zara 74cm tall. kekeke kalau 92cm dah tinggi dekat bawah pinggang mommy dah tu.. kekeke apela mommy nih..
betul la tu dulu zara lahir 54cm tall, now by age 12 month zara dah 74cm tall.. hehehe ;p


Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

6 comments:

Reflisia said...

darls, kejap jer kan zara dah besar...

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

congratulations baby!

bintangku said...

dah makin bijak dah dia...
hmm.... 92kg? typing error lar dear... 92cm..

Rizziela said...

kejap ajer masa berlalu...
pandai dah anak mummy ni..
dah pandai macam2..bestnyer

-LaDy rAzOr- said...

dah beso dah zara.... :-D

Raja Radiah said...

ala tomeinya dia....

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥