jom click!!

Tuesday, March 16, 2010

my little angel is finally discharge..alhamdulillah


Last Sunday .. 5.30 am, zara was admitted at Az-zahra Medical Center.Temp zara, 39.7 . sampai kat Az-Zahra doc terus bawak zara masuk emergency room, pakaikan oksigen due to doc ckp zara mengalami kesukaran bernafas. tarik nafas dah mcm org sakit athma/ lelah.. stanby doc tu call PAED suruh dtg n zara pon kene tahan kat ward.

setiap 3 jam zara diberi oksigen yg dicampur ngan ubat untuk kembangkan balik paru2 dan saluran paru2.. mommy sedih sgt tgk zara mcm tu. kene inject sana sini, doc amik sample darah untuk test. tgh hari tu PAED dtg n btau kuman dah masuk dalam darah zara. manusia normal cuma ada 5% kuman tp zara ada 15% kuman dalam darah. doc masukkan lagi ubat untuk pencegah kuman supaya x merebak.. zara plak keep on saying " mama, cakit.. cakit.." hati mommy mana yg x sedih bila anak di depan mata mengadu sakit sambil pegang dada n kepala dia... mommy rasa down sgt sgt time tu..

alhamdulillah the next day zara dah beransur pulih.. dah x demam.. temp dah 36.5.. much better! cuma batuk zara x baik lagi. nafas dah x bunyi dah.. doc kata dah bleh discharge tapi kene stay smpai ptg nk tgk perkembangan zara.. alhamdulillah petang at 6.30pm zara dah bleh balik. doc minta dtg balik untuk followup checkup on 21st march...

dapat bill.. hahaha diam daddy.. semalaman stay kat single room az-zahra about 2k ++... bayaran pharmacy yg mahal maybe untuk oksigen tu.. x pe lah janji zara sihat.. actually daddy baru je discuss dgn his friend nk amik insurance medical+saving untuk zara, tapi x sempat zara masuk hospital plak dulu.. tapi insyaAllah lepas ni kalau masuk lagi dah bleh cover insurance so x lah kene bayar banyak sgt...


zara cepat sembuh ya sayang.. mommy sayang zara..

Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

15 comments:

emy/mamasuri said...

aunty doa moga zara cepat sembuh ye...muahh

fiza said...

Get well sonn zara, sian dia. I pon dah 2 kali anak masuk spital, memang down sangat. Tak bley nak tido.

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

sian zara...cepat sembuh girl...kyra pun cam tu jugak dulu masuk HUKM je..makin besar penyakit tu ilang sendiri...tapi kita parents diaorg yg tk tahan tgk anak tanggung sakit...huhuhu

liennasts said...

Alor.. siannya dia kena tahan wad..

~luciana~ said...

get well soon lil`Zara ...

deena awanis said...

laaa..shiannye zara..get well soon baby!!kak myra, sabar ye n bykkn doa supaya zara cepat sembuh..

~Nannoor said...

salam ziarah,
alhamdulillah zara dah sihat.
just wondering, siapa paed zara? dr.Nik or dr.Nadzim?
my daughter's is dr.Nik. :)
dr.nadzim is nice too.

Mea Myra said...

emy- thank aunty

fiza- itu la..rasa down nyeeee...

adlin- betul. kite ni parents kalau bleh biar la tka sakit tu kat kita jgn dia yg sakit

lien-;(

lucianna- thanks babe

deena- thanks dear

Nannoor- owh really?. hehe zara sejak lahir mmg bwk p sane je. senang record semua dah ada. zara ngan doc Nik rose. ;) penah jugak jumpe doc nadzim. masa tu mlm.. baik docternye ;)

CatlinaFly said...

alhamdulillah zara dah leh discharge..re: adui ngeri dgr masuk wad tu tak tahan tu...nak pulak e-ein jenis lasak ya ampun, demam tetap demam, bdn panas tapi ligat cam lipas kudung hihihi..

tapi memang betullah, duk umah dgn wad mmg tak sama..pernah duk wad masa e-ein baru lahir(jaundice)..dah nak nervous breakdown dah masa tu..

k..me nak tgk lagi sehari camne, kalo esok lum ok, kena bwk gi paed/spital lah..mmuuaahhh utk zara tomei2...

Intan said...

Aunty doakan zara get well soon kay sayang :)

Takut kan myra kalo bende2 mcm nie berlaku kat anak kita...risau sgt...

Rizziela said...

Samalah...Haziq pun baru baik demam. Gi Az Zahra gak..nasib baik tak kena tahan wad..coz darah x boleh nak ambil..susah..

Memang down giler bila anak menagis dok tahan sakit...tak sanggup rasanya nak tengok & dengar kan?

my.mastura said...

anak saya last week pon mcm tu gak..byk phlegm...sian dgr dia nafas berbunyik...bg ubat, x baper nk jln...kurang, kurang gak tp lambat la...pas tu, bwk g klinik lg, sedut gas tu...2 kali buat..skang ni Alhamdulillah dh ok...

ibu 2AZ said...

alhamdulillah, hrp zara dah sembuh ye..ermm betul tuh bayarannyer aduhai..

Mama Azlina said...

ya allah..kesian little girl nie...mama baru tau...dah lama tak jenguk kat sini...
how is she today? harap dia dah sembuh...do take care yr self n the baby yeah...semakin comel dah anak dara nie...hehehheh

Haris Zuhaina said...

Salam. dah lama tak jenguk cni...
Myra... cuba selalu bg air kelapa muda pada zara... insyaallah....

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥