jom click!!

Wednesday, October 29, 2008

Hari mencuci Baju Baby Zara.. =)


Date: 28 October 2008
Vanue: Umah mama
Time: 2.30pm

Last nite, erynn text aku, dia tanya baju baby da basuh belom?.. aku macam terpinga2.. kene basuh ke? hehehe.. sbb biasenye kalau aku bli baju baru, main belasah pakai je.. so bile pepagi masuk opis, mcm biase on ym, pastu msg awin, tanye kat dier sbb baby dier kecik lagi... awin cakap mmg la kene basuh nanti kulit baby bleh jadi alergy.. hehehe =p.. mane la aku tau... balik je umah mama mase lunch tanye mama plak, kene basuh ke?... pastu mama jawab... memang la, kan baju baru banyak chemical!!... nanti abis kulit baby jadi merah2... huhu aku jawab la.. nape mama tak penah cakap pon, punya la aku kemas cantik2 baju zara dlm box tu.. dah kene kluarkan balik... mama cakap pas basuh, keringkan then kene ironkan.. baru la baju tu nampak cantik.... aku pun dengan semangatnya.. keluarkan semua baju2, towel, kain bedung ngan blanket zara untuk dibasuh. Tetibe mama masuk bilik, mama cakap tayah la buat lagi, minggu depan maid untuk jaga zara sampai, suruh la dier yang basuh nanti. aku trus je jawab, tayah la sruh dier basuh, baju zara da la macam2 color kang dier main belasah je basuh abis baju zara. hehe kononya semangat le nak membasuh tangan baju baju zara... dah siap cabut semua tag baju, aku pun g kat laundry kt dlm umah... start la membasuh baju dgn terbongkok2 nya... dua baldi besar baju zara!!.. banyaknya nak kene basuh.... dah abis basuh bilas plak... dah abis bilas... aku da terduduk.. sakitnya pinggang!!!...hehehe.. elis ( maid mama) datang kat bilik laundry tu then dier offerkan diri untuk rebdamkan baju2 dalam softlan.. hehe dah ade org nk tolong, aku pun ok kan aje la... so aku un dok la berehat jap kat sofa kat dining room... sambil layan tv... dah 15 minit aku g jenguk balik kat laundry room tu... agak2 da lame la kot rendam tu boleh la jemur plak... so dengan rajinnya, aku pun start la menjemur baju2 zara sampai la abis........ tgh panas lagi!...

Siap jemur, blakang aku rase cm nk patah je.. mama dok gelak.. dier cakap tu la orang excited sangat.. sro tunggu maid sampai tanak.. nak jugak buat sendiri... haa buat!.. kekeke.. padan muke aku sape sro rajin sangat sume nak buat sendiri.... time tu da pukul 3.15pm.. patutnya aku da kene masuk opis balik da... tapi dek sebabkan sakit pinggang yang amat, aku pun masuk bilik aku, on aircon, trus baring.. baring2 sampai le tertido.. sedar2 dah pukul 5.00pm... kakakaka da abis opis nih.. aku kluar je dr bilik.. mama tergelak sambil ckp... haa.. nape ni? da macam ikan kene tuba!.. keke tuba tu satu ubat untuk buat ikan tido.. so bleh le menjala ikan bebanyak.. huhuhu.. au dok senyum je.. trus je g kitchen join minum petang ngan abah yg da balik opis jugak... huhuhu...

soooo... untuk anak mummy zara ni... mummy da siapkan semua, bile lagi si intan payung mummy nak kua ni???.....

3 comments:

-LaDy rAzOr- said...

sumer tu baju newborn ke?
nape nampak cam beso jek??obviously sumernyer pinkies!!!
heheeee......
mesti shomel baby zara pakai nnti kan....
muahhhh kat baby zara... =D

Mea Myra said...

kekeke.. baju newborn ade dalam 3-4 pasang jerk.. yang lain sumernyer 0-3mnth.. hehehe mama ira x bagi beli baju newborn banyak sangat.. mama ckp rugi ,sbb baby cepat besar.
huhuhu... sooOOoooOooO ape lagi, baju baby 0-3mnth sume cantik2... sapu bersih la yg comel2 tu... huhuhu

Jawatan Kosong said...

nice!

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥