jom click!!

Wednesday, October 8, 2008

Si jantung hati mummy.....

My precious baby girl...

arghh.. x sabar rasanya nk menunggu lagi 2 bulan.. makin hari, makin terasa bila zara gerak gerakan badan dier... main tendang tendang n ketuk ketuk kat dalam perut mummy dier ni.. =) how wonderful feeling it is... macam tu la agaknya semua bakal mummy akan rasakan..
kadang kadang tu sengaja je aku kacau zara yg tgh lena tido... ade satu position tido yang zara cukup tak suke bile aku buat... hehe tido mengiring sebelah kiri.. mungking zara rasa badan dia terhimpit kot... hehehe... kadang kadang, sengaja je aku baring mengiring kekiri.. dan lepas 1 minit zara mesti akan bergerak sambil tangan kecil menumbuk numbuk dari dalam.. hehehehe.. comelnya anak mummy ni... selalu jugak aku buat buat tak faham dan sengaja je baring lagi... apelagi, mengamuk la anak mummy ni, bukan tangan je, siap kaki semua naik.. =)... aku bagitau husband n mama.. they all cakap.. baby zara saje je tu.. kecik kecik lagi da pandai demanding... hehe blom lagi kua... tapi mummy x kisah... zara buat macam tu lagi buat mummy happy.. sebab mummy taubila zara banyak gerak tu bermaksud zara sihat kat dalam...

last checkup kat Az-zahrah doc ckp jumaat ni zara masuk 8 bulan. Alhamdulillah semuanya sihat sempurna. berat zara da naik. last month zara 1.0kg, now zara da 1.5kg.. doc jugak ade btau ttg result blood test bulan lepas, Alhamdulillah, semuanya normal, x de hepatatis B, x de kencing manis, tekanan darah pun ok. Insyaallah, semyanya ok sampai Zara dilahirkan nanti.

hmmm... baru tadi terbaca blog kawan lama.. Nauzubillah..sebak dada bila baca blog dia.
Nama dia rynn, dia kawin tak lama lepas aku kawin, rezeki dia lepas kawin trus je dier pregnant, mcm aku... sempat la kosong 3 bulan baru pregnant. Rynn sepatutnya deliver baby september lepas. Hari ni tetibe aku teringatkan dia and puas la mencari nama dier dlm friendster list aku.. dan akhirnya.. terjumpe jugak page dia.. Innalillah, baby dia meninggal sejurus selepas dilahirkan. mengikut kata rynn, anak dia 1.8kg dan lahir tanpa tempurung kepala. MasyaAllah... betapa besarnya dugaannya.. bayangkan 9 bulan dia kandungkan baby cuma sempat dukung sekali je.. Takziah untuk Rynn sekeluarga.. mungking ape yang berlaku tu ada hikmahnya...


"Ya Allah ya Tuhan ku.. jangan lah Kau uji aku sedemikian rupa. Jauhkan lah bahaya malapetaka tak tak diingini dari keluargaku.. sempurnakan dan selamatkanlah aku dan anakku ketika melahirkannya nanti... ameen... "

2 comments:

-LaDy rAzOr- said...

ya tuhan.....takut nofa baca crita kwn ira tu...
hopefully everythings gonna be fine ...
ira...moga selamat segalanyer ek..... =D

Mea Myra said...

tu la... ira sebak giler mase bace blog dier... nauzubillah.. mintak dijauhkan la perkara2 mcm tu.. doakan keselamatan kami berdua yerk.. =D

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥