jom click!!

Wednesday, September 23, 2009

1 Syawal - 22. Sept.2009









Pulang ke rumah nenda 2 hari sebelum raya.. mcm biasa, kaum lelaki sibuk membakar lemang sehari sebelum raya, kaum perempuan plak sibuk mengemas rumah dan sebagainya.. huhu cian daddy kepanasan membakar lemang.. kekeke takpe sayang.. tu la pengalaman namanya, bukan semua org dpt lalui pengalaman membakar lemang raya nih.. =).. pada mlmnya pulak kami ramai2 main bunga api dan mercun kecik2 tuh.. huhu sgt best!!.. dlm pukul 1.am semuanya dah masuk tdo.. keesokan harinya, awal pagi mama dah bunyi siren" bangun2 mandi sunat aidilfitri". hehehe so mommy pun siap2 kan diri dulu b4 kejutkan zara, zara punyala lena tdo smpai mommy puas kejut tanak bangun =p.kekekeke best ek sayangtdo kat kampung.. lepas siapkan zara, acara makan beramai2 then acara bersalam salaman.. =) lepas semua selesai, berkonvoi semua ke surau rasmi keluarga kami, dulu arwah datuk yg dirikan surau bersamau arwah ayah dia so turun temurun, keluarga kami serta jemaah yg lain solat disana, rusau tu bersebelahan dgn kubur2 keturunan kami so seperti biasa lepas solat aidilfitri, pastinya ke kubur dan berdoa sama2.. setelah selesai mulalah aktiviti naik turun tangga rumah saudara mara berdekatan.. huhu dan seperti thn sudah.. habis aktiviti pastinya dah petang.. total semua. non stopt ada berbelas2 rumah yg kami ziarah.. bila balik rumah semuanya kepenatan!.. hehe begituah aktiviti 1 syawal di kampung nenda kami... sgt sgt meriah.. ptg nga hingga kemalam menjamu org dirumah nenda.. esoknya kami menuju ke kampung halaman mama plak.. yg terletak betul2 tebing sungai pahang.... o' ya!.. dan sesuatu yg amat ketara pada tahun ni adalah??? mommy pakai tudung.. hehehe x mcm thn2 yg lepas free hair, b4 raya sibuk nk ke saloon nk hayakan rambut mcm2 style.. thn ni sibuk memilih tudung plak.. =)

(to be continue...2nd syawal)

6 comments:

E.L.I.Z.A said...

Selamat Hari Raya Miera!
HUg n kissess to yr sweet lil'dotter..muahhxxx

my little family said...

waaaaa..seronoknyer suasana tu Miera.. bakar lemang, kemas2 rumah.. meriahkan? Zara pun tomey2 je pakai bj kurung..hikhik.. selamat hari raya..... :-)

my little family said...

Lupa MA nk bgtau, Miera sejibik mcm muka Normala Shamsuddin.. hehehe..

Aleyn said...

Wah...berbelas rumah u all lawat?...banyak tuh....

Tapi mesti syokkan....especially ur lil angle...mesti dapat banyak duit raya nih...nanti blehlah belanja aunty...hehhe

zh-ena said...

selamat hari raya
maaf zahir & batin

seronoknya dpt bakar lemang

mamamiera said...

slmt hari raya myra.. lawanye dia ngan baju raye.. zara p0n comeeeeel sgt ikat rambut dua..

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥