jom click!!

Monday, September 28, 2009

Bila Zara Berkata kata



Zara dah nk masuk 10 bulan, dah makin bijak. =) skarang da boleh sebut a few words macam:- babah (tokbah), mama, daddy, ateh (mama yaya) haha part ni paling best sbb mama yaya dier paling marah bila zara ebut ateh, kat rumah ni adik bongsu kami panggil yaya ateh and kadang2 kami pun panggil yaya ateh, so maybe zara biasa dengar org panggil ateh so dia pun aikot panggil ateh.. haha so cute, then bila bunyi hp terus buat tangan kat telinga mcm pegang hanphone " hello", bila lapar sebut " nak ni" sambil tunjuk apa yg dia nak tak pon sebut " nak... mammam".. past pandai sebut " cat".. satu hari tu bila balik dr raya kampung kan da lame x jumpe cat, sampai2 je kl nampak cat zara sebut " nyet" sampil poit kan finger ke cat! hahahha pastu bila org panggil cat balik br zara ingta nk panggil cat balik. hehehehe.. zara dah pandai bangun sendiri then berjalan 2 ,3 tapak.. pastu duduk balik.. so now kalau pegi mall mommy n daddy pegang tangan zara sebelah sebelah biarkan zara berjalan, and zara sgt suke!! keep it up baby! mwah

12 comments:

Reflisia said...

bestnya melayan karenah si zara yang cute ni...jeles aunty tau..

doakan aunty dapat baby cam zara k..mwahhhh

Mrs. Adz said...

cutenye dia..zara dah nampak macam budak setahun lebih dah..makin besar makin cute lak tu..nanti mesti lagi cute kan..

mamalieyna said...

zara yg kiut! cepat jugak zara ni ee, baru 10 month dh nak jalan..yuhu..teruskan sayang!! bestnye melayan si comel kan..:)

mamamiera said...

bijak zara nih.. kal0 ikutkan 10 bln, kire cptlah kal0 zara dah mule tatih2 ni.. baguslah kal0 camtu dah bleh berdikari sndri.. senang skit koje mommy nye nnti..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

yeay!soon u can run sweetie!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

yeay!gud job sweetie.after dis kalo jumpa ryan can speak n sign w ryan eh

Mea Myra said...

Masz- hehe aunty bile nk jumpe nehhh?????

aunty! zara n mommy sentiasa doakan supaya aunty cepat dapat baby keh =)
aminn

Mea Myra said...

Mrs- Adz- hehe tula kalau kat luar pon org asik tanye bape thn da ni.. bila myra ckp 9 bulan sume kata.. sihatnya dia.. semangat cm org besar.. hehehe

Mea Myra said...

mamalieayna- alhamdulillah aunty, setiap hari ade je new things yg dia tunjukkan peningkatan dia..

Mea Myra said...

mamamiera- hehehe ha ah pastu sgt kuat sifat ingin tahu tu abis semua benda yg dia jumpa dia nk try. huwaaaaa masakkk mommy cengini.. hehe

Mea Myra said...

Mommy steph- huhu yes aunty, cant wait to see ryan!!

Sumijelly said...

comel mea zara..
ikut ayahnya yek..
tang kening..hehehehe

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥