jom click!!

Thursday, September 10, 2009

Berbuka dirumah Oma/Tokba





semalam berbuka umah parents myra, dah lame rasenye x berbubuka kat rumah tu.. hehehe mama da bising2 sbb kitorang selalu sgt berbuka sendiri =p .. bukannye tak nak tapi ye la kan dah ade family sniri cm x best la pulak hari2 nk dok berbuka kat umah mama lagi..=) nnt org kata bini x pandai jaga laki x bleh sediakan makanan tuk laki.. =) hehehe walaupun myra tau mama takan ckp cm tu.. diorang lg suka kalau myra ngan hubby bebuka sekali, meriuhkan suasana...
well, yg bestnye kalo bebuke umah mama myra tayah buat pape pon, sbb balik keje je semuanya dah siap. kalau x siap lagi pon, maid 2 org tu yg settlekan, kitorang dah duk dpn tv ke, duk layan zara main segala bende.. hehehe.. smalam zara kusyuk main ngan kucing mama yaya kat dlm gazebo tokba.. kalau dulu zara pantang nampak kucing mesti nk terkam, skarang tak da, x sentuh da kucing, mulut je dok pot pet pot pet.. mengomel.. hehe
pape pon smalam past bebuke kenyang teramat.. hehe tinkiew mama!

13 comments:

mama tisya said...

zara main congkak ke tu..ehhehe...tisya pn suka kucing gk...nmpk pool tu best la zara leh swimming2

Raja Radiah said...

huhu..sama lah cam akak ni..walau mother in law umahnya dekat je...tapi sebab kita dah duk asing...kenalah kita sebagai isteri menyediakan makanan tuk suami kita kan?cam akak lak...dah tentu nak masak untuk suami..sesekali boleh lerr berbuka umah MIL..kalau selalu susah juga...lagipun bulan puasa je yang masak..

liana said...

hannah pun sngt suka main kucing...akan dikejar kucing itu sampai ke lubang cacing..hehehe..bestlah myra dpt buka rmh parents, my parents dok juah..so x dpt lg blk berbuka..

yOkOyOpOyO said...

serunutkan berbuka umah mak sendiri.. hehe

Reflisia said...

darling, farah dah ader kucing baru eak..?

mamamiera said...

sonok lah zara dpt jumpa oma n tokba nye.. plak tuh xyah susah2 nk prepare msk2.. tggal yummy jek..

Zetty84 said...

wah...best erk zara g umh nenek...
hihi...zati pun jarang balik umh mother in law...tmbh lg la umh parent zati...padahal umh mother in law dekat secotet, sepanjang ramadhan nih, weolls baru balik skali jerk... ;p

Mea Myra said...

mama tisya- hahah ha ah zara ske sgt pegi kt congkak tu.. so batu2 nta kene sorok =p.. hehe da lame la aunty zara dah swimming sejak demam lame aritu mommy x kasi lagi swimming =)

kak radiah- hehe btol la akak, bila dah ade hubby ni bulan puasa pun rasa selesa kt rumah sendiri.. tu pasal la mama myra asik bising kata kitorang liat sgt nk bebuke umah dier.. hehe

liana- alhamdulillah parents myra dekat.. hehe ni semua gara2 preggie dulu la mama soh pindah umah dekat ngan umah dier =p ow really? hannah pun ske ek nanti bley keja kucing same2 ngan zara.. hehe

kak yoyo- ha ah srunut le dapat berkumpul semua =)

masz- tu anak tabby (gf si late ashee).. comel mcm ashee je

mamamiera- hehe ye betol tayah masak.. tingal soru jerk.. keke

zetty- hehe tu la zetty bila kita dah ada hubby n baby ni lagi selesa berbuka kt rumah sniri kan.. sesekali boleh la bebuke kat umah parents or in law. =)

Intan said...

Sama lah, intan pon lebih prefer buka pose rmh sendiri :) Once a while baru lah rmh parents...

Zara mai congkak ke ngan aunty yaya tu? Sape menang sayang?

hushuss said...

cutenya zara! yang sebelah gambar tu Myra ke or aunty si Zara?

Mea Myra said...

hushuss- haha tu aunty zara la my beloved sissy.. yaya!.. hehe takan la i nk upload pic i pakai hotmants kot!.. huhu

intan- yezza intan selesakan rumah sniri.. =)
aunty! zara la menang.. hehehe main ape pon zara yg menang.. kekeke

Aleyn said...

kalau dah balik umah orang tua..gitulah gamaknyer...lauk masak tak ingat punyer....macam2 ada....

Naz-Segalanya disini said...

mama zara ni cantik sgt lah.mcm model..

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥