jom click!!

Thursday, July 16, 2009

mommy sakit lagi..

adui.... ni semua gara2 x jaga makan.. semalam siang kakak masak sambal terung pedas giler oke!.. tapi sbb sedap makan x hingat.. pastu mlm plak p opis jap then on de way nak balik singgak mamak pekena tahu bakar.. belum sempat smpai rumah tetibe perut sakit yg amat.. sampai kat rumah dah tak tertahan sakit perut ni.. smpai menitik air mata mommy menahan sakit.. en hubby da x tau nk tolong cemane.. diurut belakang mommy.. mommy marah sbb lagi gerak2 badan mommy lagi sakit dlm perut ni.. perut dok bunyi2 dr dalam pastu mommy x abis sedawa.. angin banyak sgt dlm badan neh.. mengais2 mommy mlm td.. sakitnya ala2 sakit perut nk beranak.. duduk x boleh, baring x boleh, berdiri lagi larasa mcm nk tercabut perut... Ya Allah... sakitnya... daddy kejap2 menguap menahan mengantuk.. ye la takan nk tido kot mommy tgh berguling menahan sakit.. last2 en hubby pujuk aku ajak p kajang specialist.. lame2 aku pon ok la.. setuju mahu dihantar ke hospital.. tetibe tgh bersiap aku muntah.. abis keluar semua tahu2 bakar tu.. agaknya sbb dlm tahu tu ade timun kot.. timun kan sejuk.. ntah la, tp kata mama org gastik x bleh makan penas, x bleh makan bende keras.. x bleh makan masam.. lepas muntah.. aku rase oke sikit tapi still sakit.. tapi sakit ni mcm boleh ditahan. so mommy ckp kt daddy sok je la p spital... daddy kasi mommy minum ginko n ginseng.. pastu mommy baring then terlelap... terjaga banyak kali jugak la sbb sakit tu dtg... hmm paginya mama kejutkan pagi2 ajak p spital, dah siap n dah on de way p spital, tetibe kete merc mama kua alert gamba engine. hadoila kete ni nape.. mama cuak plak so u-turn balik umah.. pastu mommy ckp kat mama tayah la p.. agak2 kalau sakit sgt nnt br p.... mama kata oke. pastu mama p dapur siapkan makanan aku.. mama asak nasi bubur ayam ngan bancuh air susu anmum tu.. mama ckp dlm seminggu ni tayah makan makanan keras.. makan bubur je n air susu.. so aku pon ikot je la sbb nak baik... arini mommy x masuk opis.. x larat rasanya.. dah la ade client nk dtg terpaksa la past over to staff kat opis tu soh handle..appointment ngan Pendidik pon terpaksa partner mommy p sorang.. tgh2 baring2 tetibe hp bebunyi... dan.. alhamdulillah job lagi.. call dr Toyota HQ.. esok soh dtg diorang nk briefing nk explain ape yg diorang nk.. kalau dpt job ni..x sia2 aku dok ngadap internet cari client.. hehe.. rezeki anak2.. tp sekarang dah pukul 3.53pm n perut ku masih sakit..especially kalau bergerak.. Ya Allah cepatla sembuhkan perutku ni.... doakan mommy cepat sembuh ye kengkawan.. aminn..

5 comments:

Intan said...

Myra dah lama ke ada gastrik? Ooo kalo sakit cam nak branak tu dah kes teruk tu....kalo leh tak nak ingat balik sakit nak branak tu.

Kesian myra, semoga cepat sembuh ye :) Wahhh dlm sakit2 tu, business pon ada "masuk" kaaa....rezeki kan!

neezareef said...

lor sian dier smpai sakit2 perut tuh...

juliana said...

semoga cepat sembuh ye myra..

A.D.Z.I.E.M said...

kak myra, dah sihat ke? jage diri tau..

Mea Myra said...

to all frens.. myra da sihat.. alhamdulillah... thanks sooo much for cared!!!.. love uolss.. mwahh

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥