jom click!!

Tuesday, July 7, 2009

tau mau susu.. tak mau mamam..

haisyhh.. anak mommy sorang ni, susu tamau.. mamam pun tamau..
berat badan pun susah nk naik.. mase 5 bulan aritu 7.2kg, now da 7 bulan baru naik 7.7kg..
zara dah makin active, kalau dok dlm walker melompat sane sini ni plak da pandai merangkak abis semua tempat dia merangkak.. tapi tanak mamam.. ingat nk tukarkan susu dia asa brand lain, mungkin zara da boring ngan rasa susu yg sama sejak lahir. siang biasanya zara mmg minum susu formula, cuma pagi, tgh hari n sepanjang mlm zara BF.. mlm mmg x campur ngan susu lain.. kalau BF mmg zara tak tolak, jgn harap la nk sumbat dia ngan susu formula tgh tido pon dier bleh tepis.. hehe pandai ekk.. so pada sesiapa yg anak x fully BF yg ade campur2 ngan susu formula bleh kogsi tak uols pakai susu ape.. poning dah mommy pikir ni nk bg zara susu ape yg bagus, yg bleh naikkan berat badan zara.. now zara guna susu Enfalec A+.. any suggestion?

5 comments:

-LaDy rAzOr- said...

Andy minum susu Snow dari sejak lahir sampai la nie....
alhamdulillah, dia x pernah tolak susu tu...
asal sumbat jek ngan botol, dia nyonyot sampai abis...
mummy pon minum susu dia gak kekadang...cam best jek rasa dia..
patut la andy tak pernah tolak susu Snow nie...
hahahhaaaa....
baby zara try la.. =D

Mea Myra said...

itula.. mmg nk try susu lain, membe kt opis ni suggestkan dugro honey, ade gak yg suggestkan similec.. ingta nk carik pack kecik try satu2 yg mane zara nk minum.. hehe ade ke sample pack?

ira_kecik said...

Myra, baby ira minum susu anmum, dari lahir sampai sekarang nie, tapi malam memang fully bf la.....kat umah babysitter jer fm.

Mea Myra said...

ira, myra dah try bg anmum.. failed!.. dier tamo jugak.. sayang je susu tu, ingat nk bg kat cousin je.. sbb membazir zara tamo.

laila syakila said...

myra...anak aku, aku bg minum susu dulac dumex...mmg susu tu murah la...tp nye jenama dia dah lama kan...tgk okey jer dia minum...bersungguh2...mmber2 aku yg gune susu mahal2 pun tukar dumex dulac...sbbnye baby diorang takmo minum susu mahal gak...dokte suh try bg dumex dulac...sbb nye bagus utk sistem penghadaman dia...nnti dia da besar, tukar la dupro ke..dugrow...tp baby aku baru 3 bln...bg dulac la...mcm zara tu bg dupro la...try la...step 2...aku tak ingat ler sama ada dugrow ke dupro...gtu la lebih kurangnye...tp jenama dumex la..ko try la..msti zara suke punye le...aku ade letak pic aqil khair kt blog..senang2 tgk ler...ehhehehehe

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥