jom click!!

Monday, January 25, 2010

Mencari waris Yang Di Pertuan Pagaruyung

To olls ......

Mencari waris Yang Di Pertuan Pagaruyung (Sultan Ahmad Syah dan anaknya yg dikenali Akob Gajah)..

well, tiba2 myra terpanggil nk menolong mama mencari waris keturunan Raja Pagaruyung.. Dulu arwah nenek slalu bercerita ttg asal usul darah keturunan ni..
kami keturunan sultan ahmad waris Raja Pagaruyung dan anaknya dikenali Akob Gajah..
arwah nenek ada simpan kain bugis bukti peninggalan kebesaran diraja Pagaruyung..
.. baru2 ni ade waris yg terjumpa mama dan bercerita dan sekarang diorang tgh sibuk mancari2 waris2 yang lain n nk adakan perjumpaan waris2.. hehe sgt teruja oke!

to sesiapa yg pernah dengar ur parents bercerita ttg keturunan tu, maybe ttg raja pagaruyung ke.. buzz me oke.. ;)



Bibidi-bobidi-boo ♥
...............by Fairy Queen Mommy Zara

16 comments:

Diarihatiku1976 said...

insyaalah.. kalo ada k... setakat ni lum lagi

Ridwan Arifin said...

nice ^__^

~Puteri-Nuur~ said...

:)

terpanggil untuk berkongsi kerana daulat pagar ruyung berkait rapat dengan keturunan megat terawis. mungkin kita patut berjumpa nanti :D

Lissa Allemanda said...

u ada facebook x? sbb sy pun waris keturunan yang dipertuan pagaruyung :)

Anonymous said...

salam , cuba contact Dr Azizan A.Aziz Ph.D ----> email : terranovastarsky@rocketmail.com/azizan@soem.sharp-world.com

if not mistaken , beliau juga dari salasilah keturunan Raja Pagaruyung but lost contact with others

Anonymous said...

2 nenek saudara dulu selalu ada bercerita tentang keturunan sebelah ayah saya keturunan Raja Pagaruyung. Mereka lari masuk dlm hutan takut dibunuh dan menjelajah sampai ke Pulau Pinang. Email abstarr@gmail.com

Is That Hafizzzz....?? said...

Saya keturunan raja pagaruyung yg sebahagian besar ada di Perak.

Anonymous said...

hye!! sye pon kturunan raja pagaruyung.. dulu datuk sye penah cerita tentang bagimana keturunan sye bley berada dekat KEDAH :)

amir rashid said...

saya pun keturunan raja pagaruyung saya berada di johor

amir rashid said...

saya keturunan raja pagaruyung saya berada di negeri johor

DuniaQies... said...

Assalamualaikum..saya pn tercari2 gak keturunan Raja pagaruyung, sbbnya kluarga ayah saya da susur galur waris pagaruyung.. emailkn sy: nurbalkis91@gmail.com..kmi drp kedah..

Osaka Mitra said...

Saya keturunan puti nan gadang tunjuak berdomisili dijkt. Ada sisa rumah gadang disei pasak pariaman dan memiliki tambo dari thn 1200, saya juga memiliki informasi mengenai puti reno laut yg berada didesa sei limau pariaman .sumatra barat. Thanks

Osaka Mitra said...

Kami keturunan ke6 dari puti reno hadji domisili dijkt memiliki tambo dari thn 1200

Osaka Mitra said...

Sya ketrnan pagaruyung memiliki tambo dari tahun 1200

Otaku Wito said...

I dont know if i one of you....but, mak kata atuk mcm ada ikatan je dengan pagaruyung...tapi saya x tahulah...dan saya berasal dari melaka

Fazmie Fazmie said...

pkcik sy de mngatakan kami dri ktrunan raja pagaruyung,tpi xtau kot blah mne,,tngh mncari bukti saheh,,ffazmie30@gmail.com

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥