jom click!!

Tuesday, January 12, 2010

Zara's at 13 Months

zara's update.

-8 batang gigi. 4 atas, 4 bawah
-vocabs: mama (still x pandai sebut mommy lagi) daddy, babah, em.ma(oma), dayang, ngangah(ayahngah), cat, fish, ball, beg, book, kaki, kakak, cakit (sakit), cantik, bubble,duck,car, A, B,C,1,2,3, bye,cikchu(ciksu)
-love when it comes to : "baby, wash your hand" (terus pegi kat sink hulur tangan dia nk basuh tgn) & " its brush yout teeth time!".. terus point finger kat toothbrush sro mommy amikan & "baby, go get your shoes" terus je lari cr kasut dia n duduk minta dipakaikan.
-bila tgk mommy bakai baju siap2 nk keluar, zara akan dtg dekat n point finger kat baju mommy n say " mama... cantik...".. hehe clever girl.
-bila zara jatuh, or kene ape2 yg menyakitkan dia, terus ckp " cakit.. ni.. cakit..( smbil point finger kat tempat sakit tu)
-sgt takut bila.... "surat kabar lama, paper lama...tafifufe fafifufer
(yg ckp cine tu x tau sebut cemane)... terus lintang pukang zara lari n hug anyone yg ade kat situ.. kekekeke.... tapi zara suke sgt ajuk balik konon2 dia plak nk takutkan org.. zara ikot yg ckp cine tu.. hahaha later i recordkan oke!.
hehehe
-baby dah pandai point finger to body parts.. hand,kaki,gigi... hehe yg lain x pass lagi..
-suka makan sendiri.. kene curi2 je suap dia
-bila mommy balik keje zara akan trus lari hug mommy n ckp " mama mama, mama" smbil senyum kenyit2 mata. kekekeke.
-bila mommy ckp ok zara lets go home. zara akan terus hulur tangan pada sesiapa yg ada kat situ, hulur tangan untuk salam, kiss n wave bye bye. hehehe itula rutin harian zara setiap kali mommy jemput zara petang ;)

Laf~Lurve~Love
...............by Mommy Zara

5 comments:

senioritasara said...

zara..kiss aunty....pandai x?ehehehehe...bijak ni....nak jumpa dia budak kicik pandai pose!geram

Mea Myra said...

hehe zara pandai kiss... ckp kat dia sro kiss.. tapi ngan org x kenal kadang2 dia buat shy shy cat.. tunduk2 senyum2 .. hahahha

Rizziela said...

pandainya zara...

syoknya

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

congrats princess!

poshnez said...

Hehe..so cute! Zara mmg intelligent lil gal;P Mummy Zara sure very proud of her...

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥