jom click!!

Wednesday, October 14, 2009

Shopping susu di Carrefour BTHO




Carrefour BTHO baru bukak di kejiranan kami, dekat sesangat =)
last 2 nite bawak zara jenjalan kat carrefour, sambil tu terus belikan susu Enfgrow A+ Honey... zara dah x nak minum enfalec A+, makan pun tak nak so doc sro tuka susu, try pakai Enfagrow A+ honey. heheh punya la suka susu tu, kejap susu, kejap susu (as long x nampak mommy takpe, kalau nampak mommy je, trus tarik baju mommy then ckp nak!.. nak!.. sambil mencari2.huhuhu)

tetibe hubby wat muke mcm berkerut.. " sejak bila naik harga neh" last month beli rm80+ lagik, ni dah rm90+.." haih....
cepat betul susu naik harga.. nk bagi baby pun diorang ni letak mahal2.. ape la =(
so nak tak nak kene jugak beli .. bukan x mau try susu yg lebih murah cuma takut x sesuai dgn zara.. cerewat sesangat!!!.. takpe la sayang.. x kisah la berapa harga pun janji zara suka minum... daddy beli 2 tin terus sbb satu tin tahannya 2 minggu je sbb zara lately ni dah tanak makan, pagi petang siang malam susu... je memanjang...

13 comments:

Mrs Jaja said...

kenapa tak bagi enfapro A+ dulu? takpe ke trus bg enfagrow A+?

Reflisia said...

dekat giler carrefour dier...kalu ijan pg beli barang n terlupa, bleh jer jerit dari carrefour ke umah myra..hehehhehe

Mea Myra said...

Mrs jaja, i baru je tuka enfarow ni masa umur zara masuk 10 month. enfapro for babies 6-12 kan, mase time nk beli tu tgk enfapro mcm takde perisa and im soooo worried sbb zara refused semua jenis solid food n susu (kecuali BF la).. so i ask doc and she said ok sbb zara dah 10 month tapi cuba dulu, kalau poo poo keras so stop giving her enfagrow a+, but alhamdulillah sejak guna enfagrow a+, poo poo ok and she loves enfagrow a+ honey sooo much!..

Mea Myra said...

masz- hahaha betul2 boleh jerit je.. very the walking distance!.. kekeke

zh-ena said...

cute nyer zara bertocang 2 tu..
utk anak mahal mcm maner pun kita sanggup beli kan kan..

syazana said...

Sis yang honey tu serius sedap gila,coz ms cousin yang kecil2 minum i pon tumpang sama..hehehe2 curi2 minum diaorg punye...manis n sedap.

Mummy Wafiq said...

Hai myra..
Mummy Wafiq suke baca n ikuti perkembangan blog ni..coz Zara is so cuuuuute..bkn i je yg suke.acu Wafiq pun suke tgk Zara.
btw Wafiq pun minum susu yg same brand ngan Zara.tp enfapro a+..lg la Myra, Wafiq sekotak yg refill tu tahan 5days jer..huhu..sebln about 6kotak camtu.xpe la kan..janji anak suke..tul x?

ficik said...

myra.. ni just nak share...if zara x mo solid food pun, myra jgn miss bg gak mkn walaupun sket...nnt2 selera die akan dtg balik.. ini berdasarkan my experience la... sbb tariq lam sebulan mesti ada minggu2 yg die tak mo mkn...tp nnt die start makan balik...hehehhe..
keep trying ok babe...

Rozy said...

mahal pun xper kan... tuk anak kita jugak kan..
syukur my son only drink my milk...jimat... hehehhehe

Aleyn said...

Memang sekarang tak der barang yang tak naik...tu pasallah kita jelles ngan ibu2 yg berjaya menyusukan anak sampai bertahun2...jimat giler

mrsdjones said...

Waaah, mahalnya Enfagrow ek. Takpe la, yg penting Zara sihat ;)

Yokoyopoyo said...

eii rasa ari tuh ada left comment kat sini.. hahahha.. cam lupa.. dah tua rupanya den nih haa.. hahaha...

akak suka laa zara pakai baju gitu.. comel bangat.. ngan matanyaa... pewit pewitt.. ehhehe

- dieyana - said...

salam ziarah n salam kenalan...:-))myra, anak diana pun mnum enfagrow (vanila)...skang dh 3 tahun....mmg enfagrow sdp n mahal...huuhuh..sabar aje lah...nasib baik si kecik-setahun..fully BF...alhamdulillah...

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥