jom click!!

Wednesday, August 26, 2009

sangat tak faham...

hmm ni cite pasal mommies dunia blogging...
lately ni myra banyak singgah ke blog mommy mommy yg lain.. salah satu sebabnya sbb nk check entry yg diorang buat dan secara x langsung kadang2 tu ade lah terclick kt blog puan empunya yg x join pun contest myra ni.. baca punya baca myra rase semacam je.. diorang ni nk banding bandingkan baby diorang ke??? boley?? ade ek perangai mommynye mcm tu?? nk jugde plak baby org laen?.. hahahha

ape yg dia nk ckp pasal baby dier ikut suke dier la. nama pon baby dia. dah tentulah yg terbaik, yg terpandai yg paling cute tu baby dier.. betul tak? same goes to me.. ape pun yg zara buat ttp yg paling menarik dlm hidup myra.. x kira la zara buat apa pun.. dan kat blong ni tempat kita nk express feeling kita..betul tak? and sometime nk share knowledge yg kita tau..huh kompius.. kompius...apela diorang ni..

well,so far follower myra takder kot yg perangainye mcm tu...alhamdulillah
bg myra, kite ade blog masing2.. so.. suke hati kite la nk tulis ttg ape pon..entry ape pon yg kita nk tulis..tajuk ape pun yg kita nk tulis... knape ade plak yg x puas hati...haha sungguh ku x faham..

setuju tak bila myra ckp, baby adalah yg terbaik bg setiap mommynya? pasti la kan?

48 comments:

yOkOyOpOyO said...

setuju!.. heheh.. ehhh akak x masuk lagi contest tuh.. lately nih tatau la asal punye malas... 31st august last day kan?

Mea Myra said...

hahaha ade pun yg setuju!.. kekeke.. ntahnye akaknih.. dah ramai gile yg masuk.. lebih 100 dah.. myra pon tak sangka sebegitu panas sambutannya.. hahaha iye akak oii 31st august last day!.. afgha bucuk kene masuk sbb dier sgt comey!.. hehehe

nur rabiatul adawiyyah said...

betul tu myra..mmg kadang2 atul sendiri tak setuju nape orang nak sibuk pasal ape yang kite tulis kat blog kite coz bagi atul blog kite suka hati kitelah kan nak tulis ape coz tu yg kite rase..ape pon atul dah join contestnye..tak taulah betul atau tak..huhu..bagi atul walau macam mane pon maisarah dier tetap comel dan cantik di mata atul&hubby...

Diyana Zulkifli said...

haa..btui2. eh myra..awak blum check tau entry kite..kite dh join awknye contest.check tau.hehe

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

ape yg dia buat babe?haha i dah ckp dlu kat post i psl mak bengong ni kau overly engressed post.giler meroyan kot,bz body hak org

Intan said...

Memang setuju sangat yg anak masing2 adalah yg terbaik dan tercomel bagi mummy2 nya :)

Aikkk ade ke org mcm tu myra, intan tak pernah lak come accros blog org yg cakap cam gitu...emmm...takleh simply condem apa yg org tulis kat blog depa. In a first place kalo tak suka then jgn baca lah n3 tu...right!

p/s: apa blog org yg "mengumpat" tu myra...he he...bz body lak...ekeke

Umi Nawfal said...

betul.. betul.. setuju! bb kita suke ati kita kan? like me, citer² pasal nawfal sumer tu utk abahnya yg dok jauh.. pedulik la org lain kan.. nak baca.. baca.. tanak pon, tak pe.. kan?

btw, salam knal myra!!

Zimah's Depart said...

salam..
nympuk jap..diarg tu xbleh tgk kita senang..tu yg asek nak kondem je..
negara demokrasi..ape kisah kan..
blog kita..kita punye suka la kan..

Joan Clair said...

i could not agree more!! setuju!

I posted an entry pasal ni (under the entry " Go With Your Own Flow"), org yg membanding bandingkan baby. we hv our own blog, so dlm blog sendiri kita cita pasal baby kite. its ok to share the excitement in motherhood, tapi jgn lah sampai membandingkan baby kita ngan olain. kalo kat blog sendiri takpe, jgn lah nak rendahkan baby org di blog dia sendiri..

Like i said, every moms will only say the best things about their kids. Tu biasalah. i think i know whose blog u were reading.

Zetty84 said...

yeah...betul tuh myra...zati pun mcm mommies len gak...of course la kita akn puji our daughters comel, bijak n whatever lah kan...dah nama pun ank kita...kita berblogging nih nak share opinion n tambahkan ramai kawan...tul tak...? Bagi zati, my daughters Syaza Iwana n Syifaa Irdina tetap terbaik in my heart...

* erm...tak sabar rasanya nk tggu winner contest tuh...huhuh... ;p

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Blog kita, Hak kita... Kalau suka, sila baca... Tak suka, sila blah... Boleh tak cenggitu... Hahahaha!!!

Takde idea la pasal bloggers yg suka caras baby org lain... Lagipon takde pengalaman pasal baby... So, depends la pada ibu-ibu tu nak tulis apa... ::.

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
i pun dh gaks t'kena dlu..time tu i join lar contest Toddler Super Model Contest..biase lar kite as a mom msti lar puji meleleh ank kite kan..skali tu ade yg sound ckp yg i ni riak cite psl ank.. looorrr... dorang tu x tau ker DI MATA SETIAP IBU, ANAKNYA ADLH YG TERHEBAT!!

klu bkn kite sndiri yg puji ank kite, sape lg kan..?? mmg x paham org cenggini..

btw, Eiymann pun nk join contest neh.. tp, ibu dia bz banget nk buat entry..sabaq noo..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

ah a la mcm my cuzen joan ckp,we thinks we know which blog ure reading ;)

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

cube smua mommies tgk blog i under freckles nya comment.i citer psl anak i ade freckles sbb great grand father ryan caucasian.pastu MAK ni dr maane angin ckp anak dia keturunn smua sabah swak.LOGIC KAH?sempay ckp 'amik ko' lg tu...baca meh baca kt blog i cth ibu mroyan

Mea Myra said...

nur rabiatul- yes 100% agree!! ikot kita la nk tulis ape pon.. tp yg penting u nk tulis ape pon kt blog u, u punya suke la.. jgn dok nyibuk kt entry org bg comment2 yg x bernas itu.. hahahha

diyana- ok u.. nanti i chek ye.. =) check de updates tau..

mommy ryan- hahaha..

Intan-yesss intan myra setuju sesangat ape yg intan ckp tu... haa jgn x caya org mcm ni mmg wujud.. hahha

p/s: hahah x bleh btau sini nanti myra pm kasik tau sapa... kakkaka =p

ummi naufal, Zimah: yezz suke hatikita la kan dah nama blog kita.. spae yg x puas hati tu tak yah la bazir masa nk tulis gak..tolong la cepat2 click page lain.. hehe

Joan- yeh joan totally agree with u,every moms will only say the best things about their kids, so dnt make/leave any stupid comment bout it kan.. hahaha

zetty & mrs amdok- hehehe betul2 kalau x puas hati sila blah...=)

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

babe!nak tgk comment dia tuh??hehehe sibuk laks i,hot issu nih!

my little family said...

yup2..setuju........... Tuhan bg perasan tu supaya kita lebih myayangi anak kita. xkisah la, bg MA pun, my baby is the best lah.. hehe

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

n also,u must bkful wit ur entry.nanti ada org copy paste sebijik article n photo anak u.mcm i br kena.nw dia dah disabled page dia.meroyan.ish ish.

Gieyana said...

Setuju sangat!! hmmm...sy dh byk kali owg komen kt blog sy..Tersentap ler jugak tp wat donno jer walaupun hati sakit..biasa ar manusia..rambut sama itam n hati lain2 kan...

Anak kita adalah yg terbaik utk kita kan..:)

mama uzma said...

setuju sgt2...
iena pun baru je kena...
mcm2 dia komen yg menyakitkan
hati...tu yg iena letak memo..
klu x suka jgn baca..hihi...

dah blog kita..hak kita la nak
cita apa pun..lagi pun ibu mana
yg x nak puji anak mereka sendirikan...

apa pun..zara tetap comelll...
nak cubit2 je pipi dia tuh..

juliana said...

setuju ngan myra...

teruskan update blog ngan citer2 terbaru zara...jue suke baca...mmuah utk zara...

siapa yg suka mengumpat tu myra..nk tau gak nih..hehe..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sokong2 myra

setiap baby tak sama kan

hak mummy memasing ler nak express anak dia macam mana kan.....takkan kita nak ckp nak kita tak comel, tak pandai, tak keletah...tp dok nak puji melangit anak orang....so, as mummy, mama, ibu, emak or what so ever.....anak kita adalah terbaik buat kita...

blog kita, suka hati kita ler nak tulis kan....

btw.....entry contest myra tu, akan di publish kol 2 nanti...zana buat auto publish

SYAbAR said...

Salam Myra,

Maaf aunty nak bertanya. Myra ni anak Kak Chik, Pengerusi Jiranita BTHO.

Bukannya apa, aunty terpandang kat side bar gambar ur parents. Muka ur mum mcm muka Kak Chik yg selalu aunty jumpa pg sabtu & ahad time senaman.

Mea Myra said...

kak e-car- hahaha akak pon kene gak ke? hahah sungguh ntah pape kan manusia itu!..DI MATA SETIAP IBU, ANAKNYA ADLH YG TERHEBAT!!adalah amat tepat & padat!!.. eiyman masuk cecepat eh.. hehehe
ps: prezzie dr kak ecar myra da dpt n dah gune dah pun cume x sempat nk masukkan dlm blog.. haha gambar dah amik awal2 dlm hp hubby. =p nanti myra buatkan special entry!..

mommy ryan- cool babe.. hahahha u pon kene eh..

my little family: yes betul Allah anugerahkan baby supaya kita as parents dpt sayangkan baby tu secukup cukupnya... so semua yg terbaik tu adalah baby kita.. lantak la ape diorang nk kata yg penting kita tau ape yg baik utk baby kita kan dear?? hehe

mommy ryan- haha dah disable ke? xpe u'll find out ramai lagi out there yg ade perangai negative camni.. stupid them!!

Gieyana -yup anak kita adalah yg terbaik.. hanya kita yg kenal anak kita sebaik kita!!.. n we know wot is the best for them!!

mama uzma- hehe thanks for support baby zara aunty!!.. sabar je la dear.. org ni mmg x pernah puas hati ngan org lain.. x boley tgk kita lebih sikit mulal la nk ada perasaan tak puas hati tu..

jue- yey!.. baby zara ade penyokong.. hahahhaha best best.. cayang la aunty jue! mwahh

zanna- hehe betul zanna ikut kita la nk publish ape pon.. nk tulis ke nk masukkan gambar ape pun...our baby is the best among all!!! kalau rase x suke plz tekan tanda X kat atas bar tuh.. abis cerita.. hehehe

[-suziey-] said...

betul betul betul..anak kita adlh yg terbaik skali..bg sy org yg suka compare2 tu sbb dia rs ank dia xckp bgs utk dia n dia tkt org lain lg bgs dr dia..nk sedapkan ati jek..

pstt..aQeel join contest ni..cuma kita je bz sket skang ni nk final exam..nnti kita buat n3 ok..banner dh ltk awal2 kt sidebar..blog pn dh link..hehe

SYAbAR said...

Aunty dah bace komen di blog Mommy Stephanie. Seram... ada juga bloggers yg sampai camtu sekali letak komentar.

Nak menjalin silaturrahim byk pendekatan baik yg boleh digunapakai. Tak perlu la berbahasa sampai tersinggung tuan punya blog kalau entri yg dibuat langsung tiada kaitan dgn individu yg membaca.

Farra Dhelina said...

ayOyO panas2....

hermmm..cmne ek ade mommy yg cmni?ish2 kesian betul..

biar lah kt nk puji ank kt setinggi langit pun..dh ank kt,blog kt..tak baik dengki n mendengki ni..lagi2 bln pose ni nak melaser2 pulak..ish2 mmg tak patut..

Mrs. Adz said...

aku pun macam mom yang lain gak..stuju ngan me yang myra cakap ni..blog kitakan so ape yang kita nak tulis tu adalah hak kita..cuma jangan sampai terlebih sudah la..sendiri mau ingatla kan..

setiap ibu akan rasa bahawa anak dia adalah yang terbaik sekali..even anak dia ade yang wat salah..tu dah memang perasaan sorang ibukan..lagi satu sape lagi nak puji anak kita kalau bukan kita..cuma puji jgn sampai timbul riak lak..

weh,asal emo lak aku ni..hihiiii

daku nak joint gak contest tu tapi tak post lagi..jgn tutup lagi ye..31.8 kan..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

Puan Syabar..tu la psl,seram kan?i saje taknak delete even i tak buang dia dr follower i..profesional ..last2 dia dah mintak maaf.ampun kan jela..

Mea Myra said...

mommy ryan- hahaha i read all the post!.. seram.. sejuk.. beku suda!.. hehehehe .. dats y i said earlier: spesis mommy ini mmg wujud!.. antara sedar atau tak je.. ntah2 mommy tu sniri pon x sedar dia siapa kan =)

SYAbAR said...

Sori Mea,

Aunty cuba nak letak komen at Mommy Stephanie blog tp note tulis utk team members saja. Sp aunty tumpang letak kat blog kau utk reply her komen ya! Maaf!

Salam Stephanie,

Anak kecil bersih hatinya, cepat belajar hanya dgn cara memerhati. Skit hari Ryan akan tanya mama dan papanya `mengapa buat camtu'. I mean my son dulu tengok abahnya solat, immediately after solat dia tunggingkan buntut macam sujud tunjuk kat abahnya then tanya `why doing that'?

I really admire the way U conduct & arrange ur blog. Very2 informative. SUPERB!!!! like U as a MODEL MOTHER.

Cabaran ni... teringin nak remain cantik like you. Bg tips skit....

SYAbAR said...

Mea,

I just talked to ur mum for confirmation and she LAUGH for that. Really respect ur mum as a GOOD LEADER

Mea Myra said...

farra & mrs. adz- hahaha haa jgn tak tau wujud lagi zaman sekarang ni mommy yg x puas hati mcm tu.. sgt x baek kan hati diorang!..

mamamiera said...

ai myra.. salam kenal.. i zai..
name u same ngan name ank dara i.. cadang dulu nk letak name mya zara.. tp jd amira zafirah plak.. kal0 x same ngan zara.. =D kiut l0h zara.. t0mey banget..
kite dah follow myra n link blog myra dlm list blog. nnti kite nk j0in contest bautiful bb tuh..

-LaDy rAzOr- said...

ya ampun.....
ibu2 yg sebegitu perangainya harus dicampakkan ke lombong berdekatan kediaman anda sepantas yang mungkin....
takut nanti akan membawa virus2 kebencian dalam hati ibu2 yang lain...

ekekkeee....

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

Pn.puan bole comment kalo jd follower i..cz i hanya buka comment utk follower..senang nak pantau comment2 yg xbtanggungjwb heheh.btq thx for ur comment even dlm blog si mata bulatz ni ;p

ficik said...

sugguh takpaham jugek...why should nak bandingkan.. pada i seme baby sangat cute dan comel!! all ok... tp even in real life pun ada org yg cenggini..depan2 kite banding2 kan anak...derang ni tak reti nak jaga perasaan orang ke ape?? huh!!

Mea Myra said...

si mata bulan jawab= ost welcome aunty!.. hehe.

nofa- yeh.. kta capak dia jauh plus dalam2 lagik haha

ficik- haha yeh rea world!.. ni la dier.. hehe

aunty Min- hehe yeh i am.. im her doter kekeke.. my mama yg sgt bz orangnye..hehe kayak wakil rakyat gitew.. =p

mama tisya said...

ada gk org camni ye...die tu tkde anak ke yg sibuk2 nk komen kt entry org ckp mcm2...anak kita sure la kita puji..stiap parent akn puji anak
sendiri cz kita tahu apa yg etrbaik utk ank kita..kalo dh tkmo msk contest tu diam2 je la..kita msk contest ni utk memeriahkn dunia blog..mayb pd pandangan org anak kita tk lawa tp pd smua parent anak adalah segala2nye..dh blog kita suka ati la kn nk citer apa pn...pelik tul org camni...kita pn tk soh pn die komen kt blog kita tul tk...

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

heheh mata bulatz dgr tak ape aunty tisya cakap.blajar taekwano cpt2 tau,nnti kick sama aunty terlebey suda tu.hihihihi

MiMiEZaN ZaHRa said...

kita pun setuju..anak kiter tu, anugerah yang paling berharga dalam hidup..kan bagus same2 kongsi kegembiraan dengan orang lain..kalo dah rase x suke, x payah lah komen kan..

Mea Myra said...

mommy ryan- aunty! skarang jugak zara bley kick tapi si aunty terlebey suda itu penakot la.. blog dier suda kosong.. hahahha

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

ah a i buka blog dia kosong la.cuba u bc kat shoutbox u dia ade cakap bhs ape tah i tak faham.tlg explain babe!

Mea Myra said...

dia ckp bahasa utara. she said " dier x maksud pun zara tu sindrom down tp muka tu muka sindrom down!"

whot will u feel kalau org ckp mcm tu kt ur son? rase mcm nk kick dia satu badan kan!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

WTF!!!!!!!!!!!!byk tol dugaan bln puasa ni!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

yah..kesian anak u dia ckp camtu.pompuan giler...psl minah tu lak kite stop n delete.dia dah mintak maaf.i maafkan je bg pihak rakan2 yg bg i link blog dia tu.I TIAW bg dia specchless n now draft kan smua conversation.malu dgn kbodohan sndiri.kesian kawan2 i trasa tapi tak berani TIAW dia,i je yg brani TIAW dia.i ajak jumpa dia takotttt!tah pape,ingat nak bg pelempang ke.

Mea Myra said...

hahaha babe i da bace ur blog!.. sgt pedas babe!.. mesti panas jer dia puasa hari ni =p

DaKoSue said...

ade ker org mcm tuh biarlah kak dia tak faham kot erti penghargaan bila dianugerahkan zuriat...blog nilah tempat kita meluah yg kita terlalu menghargai sicomel kita kan...kan...
senang jer org mcm tu kita kena sound ade aku kesah huhu anyway jgn lupa singgah blog sue erk dah lama rasenyer tempek contest akk nih tkt x perasan lak hehe

Little Fairy Princess Outdoor Photoshoot

Bibidi-bobidi-boo ♥